Manapság már kevesen ismerik a kellemesen édes-savanykás ízű birset, pedig nagyszüleink korában még az egyik legtipikusabb a belőle készült lekvár volt. Ha kíváncsi vagy, milyen ízt kerestél eddig, amire csak halványan emlékeztél, íme itt van!
Tokaji Aszú 6 puttonyos édes borkülönlegesség. Az aszúszem, különleges klimatikus adottságok eredményeképpen jön létre. A kézzel válogatott aszúszemeket újborban áztatják, és az ebből nyert mustot erjedés után 2 évig fahordókban érlelik. Fogyasztását 10-12°-ra hűtve, desszertekhez vagy libamájhoz ajánljuk.
Az egyik legjobb aperitiff borkülönlegesség Tokajból. A szamorodni aszúsodott, töppedt szőlőszemeket is tartalmaz kiváló beltartami értékeivel együtt.Illatos, lágy, selymes borkülönlegesség.
A Budaházi dűlőről szedett ,tölgyfahordóban érlet száraz hárslevelű bor.
"Sikerült mindvégig megőriznünk frissességét, ropogósságát, kóstolása igazi „Furmint élmény”. Az egészséges, érett alapanyagot szüreteltük a tolcsvai Kincsem dűlőből. A bogyózást és a kíméletes préselést követően a mustot 3 napig ülepítettük, majd leszíneltük a seprőjéről. Fajélesztős oltás után tartályban erjesztettük. Ezután a finom seprőjével együtt –amit heti rendszerességgel (battonage) felkevertünk - két hónapig érleltük, új fahordóban. Illatában a Furmint elsődleges, zöldalmás aromái domináln
Ez a tokaji borkülönlegesség már aszúsodott szemeket is tartalmaz, melyek beltartalmi értéke javítja az egészséges bogyók minőségét. Mivel az egészséges és az aszús bogyót együtt szedik, ezért nevezték a lengyelek szamorodninak, ami azt jelenti: "ahogy termett".
Csípős Savanyított Jalapeño chili. Az igazi jó roppanós házi savanyúság, családi ősrecept alapján, ahogy nagymamánk szülei csinálták. Karikákra szelt savanyúság, tökéletes hamburgerekbe, pörköltökhöz, mártogatósba vagy csak magában.
Világos borostyán színű angol típusú felsőerjesztésű sör szép sárgába hajló krémes habbal. Az aszalt gyümölcsök édeskés illata mellett a komló egyáltalán nem tolakodóan van jelen. A korty elején viszont már határozottan képviseli magát az amerikai Centennial komló. A karakteres nyitás után szépen bekúszik a Maris Otter pale ale maláta a maga kekszes ízével, ami tartósan megmarad a szájban a korty lenyelése után is.
Életízesítő Villányi red baron 2017 Otelló zselé Zöldmandula lekvár Zölddió szörp
Savvy B Edeck sauvinon blanc ale Vaddisznópástétom Chilis gyömbéres meggy chutney Mangalica-szarvas páros kolbász
A korábban már a Fruité gyümölcszselé válogatásból megismert, egyszerre zamatosan édes és frissítően fanyar ízkombináció Mészáros Gábor egyik kedvence ízpárosítása. Ez adott inspirációt a manufaktúra második lekvárjának elkészítésénél, amely szintén az új évszak igazi ínyenc ajándékának ígérkezik. Gyümölcstartalom: 72,2%
A házon belül is első számú gyümölcskedvenc, a mangó álomszerű találkozása a Costa Rica-ból származó zamatos ananásszal – mi más is lehetne a végeredmény, mint egy eszményi lekvárkülönlegesség, amely ráadásként csökkentett cukor tartalmú.
Összetevők: eper, víz Gyümölcstartalom 100%. Tartósítószer- és színezékmentes házi készítésű lekvár. Az epernek számos jótékony élettani hatása van. C-vitamin tartalma köztudottan igen magas. Így a sejtek regenerálódását segíti. Rendszeres fogyasztása pedig az ér- és immunrendszert erősíti. A gyümölcs gyulladáscsökkentő hatású is, hiszen a benne lévő fenolok gátolják bizonyos enzimek működését, de az elhízással járó érrendszeri betegségek, magas vérnyomás, cukorbetegség, valamint székrekedé