Bor, pezsgő és más prémium italok rendelése online a 30 éves Veritastól. 20 ezer Ft-tól ingyen szállítás, törzsvásárlói rendszer, fenntartható működés,
Leheletnyi avarosság társul gyümölcsösséggel, a természetes savak kihozzák a borból a fekete bogyós gyümölcsöket: az érett áfonyát és a szeder ízét. A hűvösebb dűlőknek köszönhetően, ahonnan a pinot noir érkezik, tartalmas és jól strukturált borok készülnek.
A Duval Leroy azon kevés Champagne-beli presztizs pezsgőházak közé tartozik, amelyek családi tulajdonban vannak. Brut pezsgőjük telt, citrusos aromájú, krémes állagú különlegesség. Szép arany színével, apró, gyöngyöző buborékjaival igazán remek.
Késői szüretelésű tokaji, melyhez a szőlőt a Tokaji borvidék legjobb adottságú dűlőiről szüretelték novemberbenn szüretelték. bornak már a feldolgozáskor házasítottak 50% Furmint, 30% Sárgamuskotály és 20% Hárslevelű arányban. A céljuk az volt, hogy friss, intenzív, gyümölcsös aromákkal teli, gazdag bort készítsenek, amely sikerült is.
Száraz Furmint dűlőválogatás. A Kővágó dűlő Mád és a borvidék egyik legkiválóbb termőterülete, melyet már az 1700-as években első osztályú dűlőként tartottak számon. Komplex, ásványos, elegáns, összetett illatú és intenzív ízű borok készülnek erről a termőhelyről. Testes összetett bor, rendkívül hosszú, ásványos utóízzel.
Dűlőszelektált száraz Szamorodni, melyben a Botrytiszes jegyek, a különleges koncentráció és a hordós érlelés egyedi ízvilágot eredményeznek. A rétegzett savszerkezetet, az érett gyümölcsös, diós és mandulás jegyeket a száraz szamorodnira jellemző frissen pirított kenyérhéjas jegyek elegánsan egészítik ki. Rendkívül hosszan érlelhető. Aperitifként, pörkölt magvakkal, vagy füstölt húsokkal ideális párosítás.
Az utóbbi tíz év legjobb évjáratában nagyon szép Botrytis fejlődött. Az erjedésben levő alapborba gondosan válogatott első osztályú aszúszemeket áztattuk. A bort három évig érleltük háromszáz literes zempléni hordóban. Összetett, jó arányokkal és rendkívül hosszú utóízzel rendelkező aszú.
Üde, friss, gyümölcsös ízek, finom eloszlású buborékok és csodálatos színvilág teszi ezt a pezsgőt az ínencek számára kedvelté.
Fűszeres, gyümölcsös, végtelenül barackos. Az aszalt és friss gyümölcsön történt (dupla) ágyazási technológia révén tud egyszerre lekváros, friss és citrusos jegyeket csillogtatni. Ízében inkább az aszalt gyümölcsökre jellemző krémes édesség, mély barack zamat teszi hosszú percekig élvezhetővé. Önmagában fogyasztva desszert után, vagy desszertként ajánlott.
Egy bájos, behízelgő bor tropikális, virágos illattal és a hárs, valamint az akácméz fűszerességével. Kóstoláskor a finom mézes jegyeket selymes marcipáníz kíséri.
Elegáns, komplex, feszes szerkezetű, testes bor. Ez a kivételes harmóniájú, jó ivású dűlőszelekció szépen mutatja a Megyer dűlő sajátosságait.
Fajtaösszetételt tekintve 50% Cabernet Sauvignon, 35% Syrah, 15% Merlot.A kékszőlők nagyon szépen beértek, igazi fenológiai érettségről beszélhettünk, ez a Rébus cuvée-n is tükröződik. Tartalmas, gazdag nagy testű bor, finom lágy savakkal és érleltséggel. Tanninjai lekerekedettek, utóíze hosszú, a fajtaösszetétel izgalmas ízvilágot kölcsönöz.
A borban nem bontották le az almasavat, ezért megtartotta természetes savait. Reduktív eljárással őrzik meg a bor friss, illatos gyümölcsösségét.Illatban és ízben is almás, citrusos jegyek a meghatározóak. A gyümölcsös, közepesen hosszú kortyot vibráló, széles savak kísérik. Száraz korty, kedves lecsengés, aperitív italnak tökéletes. Jól behűtve (9-10˚C-on) ajánljuk, kehér húsok, halak, saláták mellé. Fiatalon, frissen esik a legjobban!
Fajtajelleges aromák köszönnek vissza a borból, piros bogyósgyümölcsök és bors. Komplexé az ásványosság és a hordófűszerek teszik ezt a bort. Lédús gyümölcsökben gazdag, ásványos, tüzes vörösbor.
Közepes rubin szín. Illatban szilva, rumos meggy, orvosi pemetefű és édes keleti fűszerek kavalkádja. A szantálfa és a Nagy-Eged egyedi ásványossága teszi igazán részlet gazdaggá és komplexé ezt a bort. Kiemelkedő koncentráltság és mélység jellemző erre a borra . Hosszú érlelési potenciál rendelkezik.
Elbűvölő illattal és kiemelkedő savstruktúrával találkozunk, ami biztosítja, hogy a bor mindig friss és élénk maradjon a pohárban. Stílusát tekintve az érettebb gyümölcsök ízvilága dominál. Ennek ellenére a ribizli és a piros bogyós gyümölcsök állnak a középpontban, amelyhez egy kevés rózsa is csatlakozik. Egy elegáns, ugyanakkor könnyed, összhangban lévő rosé bor.