Miskolci kosárközösség bio beszállítókkal, ahol a heti bevásárlást könnyen és kényelmesen intézheted.
Az alakor egyike az emberiség első gabonáinak. A tudatos táplálkozás egyik kihagyhatatlan eleme. Fogyaszthatja önmagában, de tejjel, joghurttal, akár gyümölcslével elkeverve pillanatok alatt remek reggeli készíthető belőle. Gazdagíthatja más puffasztott gabonákkal, pelyhekkel, aszalt gyümölccsel, magvakkal, így igazán tápláló finomságot tud belőle varázsolni. Házilag készült kenyerét is gazdagíthatja vele, vagy levesbetétként hintse meg vele kedvenc krémlevesét. Tápérték és egyéb info a honlapon: https
Tradícionális magyar tésztakülönlegesség. Egyes vidékeken a szorgos háziasszonyok legnagyobb büszkesége és a vasárnapi leves elengedhetetlen része volt a csigatészta. Pláne, ha tönkölylisztből gyúrta a gazdasszony!A régi korok ízei, az évszázados hagyományok ihlette tésztánk az egyik büszkeségünk! VTSZ/SZJ: 19021990Áfa besorolás: 27%Főzési idő: 10-12 percTojásmentes tészta. Tárolása: napfénytől védett, száraz, hűvös helyen. Összetevők: Bio tönkölyliszt teljes őrlésűVízÁtlagos tápérték / 100 gEn
A hajdina remek ásványianyag-, vitamin- és rostforrás.A hajdinában található flavonoidok pozitívan befolyásolják az szervezet védekezőképességét és segítenek az érfalak megerősítésében. A hajdina segít fenntartani a normál energia anyagcserét, támogatja az immunrendszer működését, segít fenntartani az egészséges csontozatot és fogakat. Kiváló alap számos étel elkészítéséhez, ajánljuk levesbetétként, köretként, salátákhoz.
A búza legtisztább formája. Évezredeken keresztül ez az ősi gabona biztosította az emberiség alapvető élelmiszer ellátását. A mai búzának csak igen távoli rokona.A tudatos táplálkozás kihagyhatatlan eleme.Bátran ajánljuk sütéshez-főzéshez.Kenyerek, kelt tészták, omlós sütemények, vajas tészták, palacsinták készítéséhez.Az ősbúza sárga lisztjéből készült ételek könnyen emészthetőek és nagyon finomak.Mi a helyzet gluténérzékenység esetén? Mivel ez az ősi gabona oly sok tekintetben különbözik a mai búzáktól,
Első Pesti minőségBL-50 Búza pizzaliszt A pizzalisztet a molnárok 00-ás lisztnek is nevezik. Lényeges a különbség a sima finomlisztből (BL55 búzafinomliszt) és a 00-ás pizza lisztből készült tészta között. A különös gonddal kiválasztott legjobb minőségű búzából extra finomra őrölt és többször átszitált 00-ás liszttel könnyebb a munka: a tészta rugalmasabb, lazábban gyúrható, mert nem ragad, mégis nagyon elasztikus lesz. A pizza őshazájában, Olaszországban a legigényesebb pizzaszakácsok csak a 00-ás lisztb
Abarna rizsnél a hántolás után nem koptatják le a pelyvás héj alatti úgynevezett „ezüsthártyát” (korpa és csíra) ezért marad barna. Emiatt nagyobb a tápértéke, viszont lassabban fő, s keményebb marad. Hogyan készítsük el úgy, hogy igazán finom legyen? Az első lépés az öblítés. Ezután, ha időnk engedi nagyon jót tesz a barna rizsnek az áztatás, egy-két óra már elég is. A másik fontos előkezelő módszer a pirítás: ha egy kevés olajon átpirítjuk, mielőtt felöntenénk a vízzel, kap egy olyan extra, diós állagot
Ez a strapabíró szerkezetű, karbantartást nem, csak tisztítást igénylő kis kézi malom alkalmas száraz gabonaneműek teljes értékű lisztté őrlésére (összes búzafajta, rozs, rizs, apró szemű kukorica, lencsefélék, csicseriborsó, szójabab stb.) Nagyobb szemű kukoricát csak előtört állapotban tudja őrölni!A pattogatni való kukoricát nem tudja őrölni, ez egyébként liszt készítésre nem is alkalmas.Olajos magvak (mák, dió, mandula, szezámmag, lenmag stb.) illetve nedves gabona őrlésére nem használható!Az őrlemény
Bio Ősgabona pellet: tűzipellet & kisállat alomBio alakor ősbúza és tönkölybúza pelyvából, magtöretbőlkészül. Adalékokat nem tartalmaz.- kizárólag újratermelhető biomasszából- magyar termék, hazai mezőgazdasági termelésből Pelletünk biomasszának minősül, használatával hozzájárulunk a kibocsátott CO2minimalizálását kitűző célok eléréséhez. Felhasználási javaslat: Vegyes tüzeléshez kiválóan alkalmas, fával keverendő tüzelőanyag, mely hosszan tartó parázst és magasabb hőfokot biztosít. Önmagában val
A Yellow Lunch vöröslencse, sárgalencse és napraforgómagkeveréke, amely tanúsított biogazdálkodásból származik, amelyek együttesen tápanyagokban gazdag köretet, vagy egytálételt alkotnak. Elkészítés: Tegye a zacskó tartalmát forrásban lévő vízbe 1:1 arányban. Lefedve, közepes lángon 10 percig pároljuk. Adjunk hozzá ízlés szerint sót, továbbá fokozhatjuk az ízélmént kedvünk szerint fűszereket. A főzési idő letelte után vegyük le a tűzről és hagyjuk 5-10 percig lefedve tovább puhulni. A termék glutént tarta
A Green Lunch zöld lencse, fehér rizs és zöldborsó kombinációja, amely tanúsított biogazdálkodásból származik, amelyek együttesen tápanyagokban gazdag köretet, vagy egytálételt alkotnak. Elkészítés: Tegye a zacskó tartalmát forrásban lévő vízbe 1:2 arányban (1 pohár terméket 2 pohár vízhez). Lefedve pároljuk 20 percig. Adjunk hozzá ízlés szerint sót, gazdagíthatjuk fűszerekkel. A főzési idő letelte után vegye le a tűzről és további 15 percig lefedve pihentesse.
Vegán újdonság a sós harapnivalók kedvelőinek! Puffasztott kukorica szemek kellemesen lágy jalapeno ízesítéssel. Mivel a paprikának az ízvilága és nem az erőssége dominál, ezért bátran fogyaszthatják gyerekek és felnőttek egyaránt. Pálmaolaj mentes, GMO mentes, Vegán
Vegán újdonság a sós harapnivalók kedvelőinek! Puffasztott kukorica szemek paradicsomos zöldfűszeres ízesítéssel, kifejezetten ajánljuk az olaszos ízvilág kedvelőinek. Pálmaolaj mentes, GMO mentes, Vegán
Bármilyen száraz magot megbízhatóan és könnyedén megőrölhetünk a segítségével, így 5-10 perc alatt 1 kg friss, és teljes értékű lisztet nyerhetünk. A malmot egy 200 W-os villanymotor működteti. A malomtest kiváló minőségű hársfából készül, lekerekített, esztétikus kivitelben. Az őrlést nagy élettartamú malomkövek végzik, amelyek rendkívül kemény kerámia kötéses korundszemcséket tartalmaznak. Megbízhatósága és kitűnő ár/érték aránya miatt igen népszerű.
Ez a kézi hajtású malom nagyszerű megoldás gabonaőrlésre, illetve pelyhesítésre. Készíthetünk vele tetszés szerinti finomságú liszteket vagy akár gabonapelyhet is, attól függően, hogy a magot a két részre osztott garat melyik felébe öntjük. Megbízható, kiforrott technológia, mely napi rendszeres használatnál is hosszú élettartamot garantál. Valódi, kemény és illatos bükkfából készül.
Újdonságunk, az alakor ősgabona müzli tápláló és értékes reggeli! Igazi gyümölcsös különlegesség!Gazdag összetevőivel igazán erőt adó, energiadús reggelit varázsolhatunk pillanatok alatt. A különböző gabonák - alakor, tönköly és zab - mellett, az aszalt gyümölcsök - alma, datolya, kajszibarack - adják meg varázslatos ízét.