ÖSSZETEVŐK: hibiszkusz, alma, csipkebogyó, rózsaszirom, mazsola, aroma, körömvirág ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT: A gyümölcstea annál finomabb minél tovább áztatjuk. 8-10 percig mindenképpen ajánlott várni, hogy az ízek egyenletesen kioldódjanak. FOGYASZTÁSI JAVASLAT: Fogyasztható jó melegen, langyosan, de hidegen is. Kiváló nyári hűtött ital is készíthető belőle. Édesíthetjük is, ha úgy jobban szeretjük. Kristálycukor használata esetén, még a forró vízzel felöntés
Indiában mindennapi ital a Massala Chai. Alapja a jó minőségű fekete tea a fűszerek, tej és cukor. Kipróbálhatják az eredeti recept szerint is, de aki nem szereti a tejben főzött italokat, egyszerűen csak forrázza le a teakeveréket, majd kb. 4-5 perc elteltével szűrje le és fogyassza egészséggel. ÖSSZETEVŐK: fekete tea 91%, gyömbér darabok, aroma, szegfűszeg, fahéj, narancshéj. ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT: FOGYASZTÁSI JAVASLAT: Tejben kész
Fahéjas szilva ízesítésű gyümölcstea: Hűvös őszi, vagy hideg téli esték teája. A fahéj kellemesen átmelegít, a szilva zamata pedig gyümölcsössé varázsolja italunkat . Összetevők: hibiszkusz, alma, mazsola, csipkebogyó, aroma, rózsaszirom, körömvirág, kék mályva, fahéj darabok. ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT:
Cseresznyevirág és a rózsaszirom illata erőteljesen áthatja a teakeveréket. Finom gyümölcsös-virágos jellegű teakompozíció. ÖSSZETEVŐK: hibiszkusz, alma, csipkebogyó, rózsaszirom, mazsola, aroma, körömvirág. ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT:
Cseresznyevirág és a rózsaszirom illata erőteljesen áthatja a teakeveréket. Finom gyümölcsös-virágos jellegű teakompozíció. ÖSSZETEVŐK: hibiszkusz, alma, csipkebogyó, rózsaszirom, mazsola, aroma, körömvirág. ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT:
Citronella ízesítésű gyümölcstea Citromfüves mentás gyümölcstea- keverék ÖSSZETEVŐK: hibiszkusz, alma, csipkebogyó, citromfű, mentalevél, narancshéj, citromaroma. ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT: FOGYASZTÁSI JAVASLAT: Fogyasztható jó melegen, langyosan, de hidegen is. Kiváló nyári hűtött ital is készíthető belőle. Szerintünk akkor a legjobb, ha 4-5 teáskanál teát leforrázunk egy nagyobb bögrében. Hagyjuk kb. 10 percig állni, majd áttöltjük egy kancsóba és felöntj
"Fűszeres varázs" gyümülcstea keverék Gazdagon fűszerezett gyümölcstea. Az adventi hangulatot idézi. Kiváló forralt bor vagy punch ízesítésére is. Az illatos fűszerek: hibiszkusz, alma, csipkebogyó, fahéj darabok, bodza, szegfűszeg darabok, narancshéj darabok, ánizs darabok, kökény, galagonya, áfonya, bors darabok. Elkészítési javaslat:
A VÁLOGATÁS ÍZEI Citrom juice ízesítéssel citromfűvel, mentával 2g ÖSSZETEVŐK: fehér hibiszkusz, alma, menta (5%), aroma, citromfű (3%). Birsalma, málna ízesítéssel citromverbénával 2g ÖSSZETEVŐK: hibiszkusz, csipkebogyó, alma, aroma, citromverbéna (5%), narancshéj, málnalevél. Gyümölcstea málna és szamóca ízesítéssel 2g ÖSSZETEVŐK: hibiszkusz, alma, csipkebogyó, aroma, bodzabogyó, szamócalevél, galagonya, kökény, áfonya. Gyümölc
Enyhén fűszeres teakeverék, melyet a rooibos jellegzetes íze és a gyömbér keleties, nyelvet bizsergető, fűszeres aromája és a citromfű frissessége teszi teljessé. ÖSSZETEVŐK: rooibos tea 72%, alma, citromfű 8%, narancshéj, aroma, gyömbér őrlemény (2%). A Rooibostea származási helye a Dél-afrikai Köztársaság ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT:
Üde, citrusos jellegű tea. Igen kedvelt, leginkább a friss limonádéhoz hasonlít az ízvilága. ÖSSZETEVŐK: rooibos tea 55%, alma, narancshéj 10%, aroma, kék mályva, citromfű 10%. A Rooibostea származási helye a Dél-afrikai Köztársaság ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT:
Üde, citrusos jellegű tea. Igen kedvelt, leginkább a friss limonádéhoz hasonlít az ízvilága. ÖSSZETEVŐK: rooibos tea 55%, alma, narancshéj 10%, aroma, kék mályva, citromfű 10%. A Rooibostea származási helye a Dél-afrikai Köztársaság ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT:
Olyan, mint egy csodásan friss limonádé, melyet a zöld tea még üdébbé tesz. ÖSSZETEVŐK: zöld tea 70,5%, citromfű 10%, narancshéj, menta 8%, aroma. Származási hely: EU ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT: Fontos, hogy a zöld teához soha ne használjuk forró vizet! Jó eredményt érhetünk el, ha forralás után várunk 3-4 percet, mielőtt felöntjük. A forró vízztől a tea keserű, kellemetlen ízű, illatú lesz. A tea langyos vagy éppen meleg hőmérsékleten adja ki legjobban a zamatát.
Friss, üde teakompozíció. A zöld teát, könnyed, friss, kissé virágos-gyümölcsös illat hatja át. Kiváló jeges tea készíthető belőle. Jól illenek hozzá a trópusi gyümölcsök. ÖSSZETEVŐK: zöld tea 76%, menta, citromfű, rózsaszirom, aroma, kék mályva. ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT: Fontos, hogy a zöld teához soha ne használjuk forró vizet! Jó eredményt érhetünk el, ha forralás után várunk 3-4 percet, mielőtt felöntjük. A forró vízztől a tea keserű, kellemetlen ízű, illatú lesz. A tea langyos vagy éppen mel
A rózsa teája finoman illatos, lazító, nyugtató hatással bír. Zöld teával keverve, könnyű és elragadóan selymes, simogató. ÖSSZETEVŐK: zöld tea 52%, rózsaszirom és rózsabimbó 48%. ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT: Egy teáskanál virágkeveréket öntsön le jó meleg, de nem forró vízzel és hagyja állni kb. 5-8 percig. Melegen vagy langyosan fogyasszuk. Önmagában a legfinomabb, de mézzel és citrommal is ízesíthetjük.
ÖSSZETEVŐK: Csipkehús Ha a C-vitamin tartalmát szeretnénk megőrizni, érdemes langyos vízbe beáztatni egy éjszakára. ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT: FOGYASZTÁSI JAVASLAT: Elkészíthetjük a szokásos módon, meleg vízzel leöntjük és minimum 15 perc után szűrjük le. Vitamin tartalmát akkor őrzi meg leginkább, ha legalább egy éjszakát állni hagyjuk. Egy liter teához kb. 4 teáskanál teát áztassunk le langyos vízben. Savanykás italt kapunk, melynek önmagában is csodás,