Indiában mindennapi ital a Masala Chai. Alapja a jó minőségű fekete tea a fűszerek, tej és cukor. Kipróbálhatják az eredeti recept szerint is, de aki nem szereti a tejben főzött italokat, egyszerűen csak forrázza le a teakeveréket, majd kb. 4-5 perc elteltével szűrje le és fogyassza egészséggel! ÖSSZETEVŐK: fekete tea 91%, gyömbér darabok, aroma, szegfűszeg, fahéj, narancshéj. ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT: Tejben készült változat elkészítési javaslata: 3 dl tejben főzzünk 1 evőkanál teakeverék
Testet és lelket átmelegítő teát készíthetünk ebből a herbakeverékből. Átható illatú, finom ital hűvösebb időre. ÖSSZETEVŐK: gyömbér darabok, fahéj darabok, narancshéj, menta, citromfű. ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT: FOGYASZTÁSI JAVASLAT: A teakeveréket alkotó növényi részek különböző nagyságúak, ezért osztályozódnak. Fontos, hogy mindig keverjük át a keveréket, mielőtt beleszedjük a szűrőbe, ezzel tudjuk biztosítani, hogy minden összetevőből jusson a csészénkbe.
Összetevők: gyömbér darabok, fahéj darabok, narancshéj, menta, citromfű. Elkészítési javaslat: A teakeveréket alkotó növényi részek különböző nagyságúak, ezért osztályozódnak. Fontos, hogy mindig keverjük át a keveréket, mielőtt beleszedjük a szűrőbe, ezzel tudjuk biztosítani, hogy minden összetevőből jusson a csészénkbe.
Összetevők: gyömbér darabok, fahéj darabok, narancshéj, menta, citromfű. Elkészítési javaslat: A teakeveréket alkotó növényi részek különböző nagyságúak, ezért osztályozódnak. Fontos, hogy mindig keverjük át a keveréket, mielőtt beleszedjük a szűrőbe, ezzel tudjuk biztosítani, hogy minden összetevőből jusson a csészénkbe.
Könnyed, lágy zöld tea adja a teák alapját. Nem fanyar és főként nem keserű. A doboz ötféle ízesített, Gárdonyi Teaház zöld teát tartalmaz: Graviola és mangó ízesítésű zöld tea 1,2g*4db ÖSSZETEVŐK: zöld tea (46,5%), citromfű, természetes soursop és mangó aroma, gyömbér őrlemény. Jázmin és trópusi virágok ízesítésű zöld tea 1,2g*4db ÖSSZETEVŐK: zöld tea (96%), trópusi virágok aroma. Citrusos zöld tea gyömbérrel 1,2g*4db ÖS
Mutatós teás ajándék kicsit más formában. A tea ízvilága telten gyümölcsös, tojáslikőrös jelleggel. ÖSSZETEVŐK: alma, csipkebogyó, hibiszkusz, mazsola, aroma, napraforgó-szirom ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT:
A nádcukor legelegánsabb formája! A 100%-ban nádcukorból, manufakturális eljárással készült cukor- különlegességek. Teák, punchok, koktélok, egy habos latte mellé helyezve is tökéletes választás. A tasakba vegyesen, hol citromsárga, zöld, kék, rózsaszín, narancssárga vagy lila színű kandiscukorpálcát található. A színes kandiscukor egyedi, speciális eljárási technikával készül manufaktúránkban. Ezek a kézműves termékek a manufakturális eljárásnak köszönhetően valóban kiváló minőségűek. Egy
Könnyen használható teaszűrő mindenféle szálas vagy darabos teaféléhez. Fekete, zöld tea esetében akár 1 l teaital, gyümölcstea esetében kb.0,5 l ital készítéséhez elegendő tea fér el benne. Tökéletesen használható egy bögrényi vagy csészényi ital készítéséhez is.
Gömb alakúra formázott teából szép virág bontakozik ki sárga szirmokkal, melyet két jázminvirág ágon egy piros virág koronáz meg. ÖSSZETEVŐK: zöld tea (95%), amarant (5%) Egy gumóból kb. 1- 1,5 liter tea készíthető, függően attól, ki mennyire erősen kedveli. Amennyiben a tea szépségét hosszabb ideig szeretnék csodálni, tegyék át egy formás üvegedénybe (váza, pohár...) és öntsenek rá hideg vizet. A virágzó tea kultúrája a hagyományosan nagy tea termelő országokból indult el kb. 20 évv
ÖSSZETEVŐK: Csipkebogyó 60%, hibiszkusz 40% Ha a c-vitamin tartalmát szeretnénk megőrizni, érdemes langyos vízbe beáztatni egy éjszakára. ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT: FOGYASZTÁSI JAVASLAT: Elkészíthetjük a szokásos módon, meleg vízzel leöntjük és minimum 15 perc után szűrjük le. Vitamin tartalmát akkor őrzi meg leginkább, ha legalább egy éjszakát állni hagyjuk. Egy liter teához kb. 4 teáskanál teát áztassunk le langyos vízben. Savanykás italt kapunk, mel
Hűvös őszi vagy hideg téli esték teája. A fahéj kellemesen átmelegít, a szilva zamata pedig gyümölcsössé varázsolja a teánkat. ÖSSZETEVŐK: hibiszkusz, alma, mazsola, csipkebogyó, aroma, rózsaszirom, körömvirág, kék mályvavirág, fahéj darabok. ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT: FOGYASZTÁSI JAVASLAT: Fogyasztható jó melegen, langyosan, de hidegen is. Kiváló nyári hűtött ital is készíthető belőle. Szerintünk akkor a legjobb, ha 4-5 t
A díszcsomagolás tartalma: 80 g gyümölcstea 10 db filteres tea vegyesen és 100 g kandiscukor Összetevők: Fahéjas alma ízesítésű gyümölcstea 80 g ÖSSZETEVŐK: csipkebogyó, alma, hibiszkusz,fahéj darabok, mazsola, aroma. ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT: Filteres teák: Fahéjas szilva ízesített gyümölcstea 2g*5db Igazi ünnepi hangulatú tea. A fahéj és a gyömbér kellemesen átmelegít, a szilva zamata pedig gyümölcsössé varázsolja a teánkat. ÖSSZETEVŐK: hibiszkusz, csipkebogyó, alma, aroma, nara
Könnyen használható teaszűrő mindenféle szálas vagy darabos teaféléhez. Fekete, zöld tea esetében akár 2 l teaital, gyümölcstea esetében kb.1 l ital készítéséhez elegendő tea fér el benne.
Fahéjas szilva gyümölcstea A fahéj kellemesen átmelegít, a szilva zamata pedig gyümölcsössé varázsolja italunkat. ÖSSZETEVŐK: hibiszkusz, alma, mazsola, csipkebogyó, szilva aroma, rózsaszirom, körömvirág, kék mályva, fahéj darabok. ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT: VIRÁGZÓ TEA Az alábbi virágzó teák közül valamelyik három: "Dupla boldogság" "Felkelő nap" "Jókívánság"
Olyan, mint egy csodásan friss limonádé, melyet a zöld tea még üdébbé tesz. ÖSSZETEVŐK: zöld tea 70,5%, citromfű 10%, narancshéj, menta 8%, aroma. ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT: FOGYASZTÁSI JAVASLAT: Fontos, hogy a zöld teához soha ne használjuk forró vizet! Jó eredményt érhetünk el, ha forralás után várunk 3-4 percet, mielőtt felöntjük a bögrét. A tea langyos vagy éppen meleg hőmérsékleten adja ki legjobban a zamatát. Fogyasztható jó melegen, langyosan, de