Egynyári növény. Magassága 15-20 cm. Napos fekvést kedvel. Bármilyen talajtípuson termeszthető. Felhasználása: szegélyek, virágágyak, erkélyládák, sírok.
Egynyári növény 50-60cm magas .Napsütéses helyet szereti.
Egynyári növény. Magassága 25-30 cm. Napsütéses helyeket, középkötött vagy laza talajokat kedvel. Felhasználása: virágágyak, szegélyek, kőedények.
Egynyári növény. Magassága 50-70 cm. Napos fekvést kedvel. Laza, humuszos talajt igényel. Szárítás céljából akkor szedjük, mikor a zárt bimbó külső pikkelylevelei kezdenek elválni. Felhasználása: vágott, szárított virág.
Egynyári növény. Magassága 35-40 cm. Napos vagy félárnyékos helyet kedvel. Bármilyen talajtípuson termeszthető. Felhasználása: virágágyak, csoportok.
Tenyészideje 75-80 nap. 15-16 cm hosszú, hegyes gyümölcsű. Színe zöldről pirosra érik. Csípős ízű.
Tenyészideje 95-100 nap. Termése csillag alakú. Héja fehér, húsa zöldesfehér.
Korai érésű kifejtő, a mostohább viszonyokat is jól tűrő fajta. A növény magassága 35-40 cm. Hüvelyei 7-8 cm-esek, melyekben 9 sötétzöld szem fejlődik. Igen korai és szakaszos vetésre is alkalmas. Friss fogyasztásra és feldolgozásra is ajánljuk. Kiszerelés: 250 g
Korai fajta. Tenyészideje 70-75 nap. A növény magassága 45-50 cm. A hüvelyek 7-8 cm hosszúak és 6-8 szemet tartalmaznak. A szemek közepes nagyságúak, sötétzöld színűek és kiváló ízűek. Friss fogyasztásra ajánlott.
Szemesbab fajta. Növénymagassága 50-60 cm. A növény hüvelye egyenes, 12-14 cm hosszú. A babszem mérete közepes, bézs színű, lila pöttyökkel és csíkokkal tarkítva. Friss fogyasztásra és tárolásra alkalmas.
Tenyészideje kiültetéstől számított 80 nap. Lapított, 3-3,5 kg-os fejeket terem. Egyaránt jól tűri az alacsony és magas hőmérsékletet.
Kétnyári növény. Magassága 70 cm. Legszebben jó minőségű kerti talajban fejlödik, de szélsőséges talajviszonyok között is megél. Felhasználása: vágott virág.
Középkorai, folytonnövő csípős paprika hibrid. A hegyes, közepesen csípős gyümölcsök hossza 17-20 cm, átlagtömegük 40-70 g, színűk sárgáról pirosra érik. Bőtermő. Szabadföldi és fólia alatti termesztésre egyaránt ajánlott
Üvegtálban ajánlott csíráztatni a magokat, benti hőmérséklet 20-22 ̊C, nedvességtartalmat igényel. 6/7 nap után frissen lehet fogyasztani. A fiatal növények kellemes ízűek, fel lehet használni a különböző mártások, levesek és ételek díszítésére. Egész évben vethető. Nagy mennyiségben tartalmaznak A,B1, B2,B3,B4,B5,B6,C,E vitaminokat és P, Ca, Mg, Zn , S ásványi anyagokat.
Akad jó néhány kerti növény, amely azáltal számít az újdonságok közé, hogy miután évszázadokig termelték, valamilyen ok miatt (ez nemcsak az ízlés változása, hanem valamilyen speciális, akkor még le nem küzdhető betegség vagy kártevő is lehetett!) elfelejtették őket.