Összetevők: kölesliszt, rostkeverék (útifű maghéj liszt, bambuszrost liszt), tápióka keményítő, térfogat növelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav) Felhasználási terület: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes, kukoricaliszt-, és keményítőmentes, burgonyamentes, rizsmentes, vegán, fánkok és lángosok készítéséhez. Gluténmentes üzemben készült. Kiszerelés: 500g Tárolás: Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen.
Összetevők: gluténmentes lisztkeverék (kölesliszt, quinoaliszt), rostkeverék (útifű maghéj liszt, bambuszrost liszt), arany lenmagliszt Felhasználási terület: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, hozzáadott keményítőtől mentes, kukoricaliszt-mentes, burgonyamentes, rizsmentes, vegán, hozzáadott zsiradék nélküli kenyerek és péksütemények készítéséhez. Gluténmentes üzemben készült. Tárolás: Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen. Kiszerelés: 500g Allergén információ: A termék d
Gluténmentes, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Összetevők: víz, kölesliszt, útifű maghéj liszt, kurkuma Elkészítési javaslat: Forrásban lévő vízben, alacsony fokozaton 2-4 percig főzzük, ha kész leszűrjük és bő vízzel öblítjük. Ízlés szerint tálaljuk. Jó étvágyat! Átlagos tápérték 100 g termékben Energia 1546 kJ / 370 kcal Zsír 2,9 g –Amelyből telített zsírsavak 0,6 g Szénhidr
A köles könnyen emészthető, tápértéke mégis magas. Beltartalmi értékei miatt érdemes lehet az étrendbe iktatni. A köles természetéből eredően gluténmentes, és általában jelentős mennyiségű esszenciális aminosavat tartalmaz. Az útifű maghéj jó rostforrás lehet a mindennapokban. Magas rosttartalmú élelmiszerek fogyasztásával jót tehetünk emésztésünknek, lassíthatjuk a szénhidrátok felszívódását. Összetevők: kölesliszt (87 %), ivóvíz, útifű maghéj liszt, kurkuma Elkészítési javaslat: Forrásban lévő víz
A köles könnyen emészthető, tápértéke mégis igen magas. Kiváló beltartalmi értékei miatt érdemes az étrendbe iktatni. A köles természetéből eredően gluténmentes. Az útifű maghéj ideális rostforrás és a világon több száz millióan használják évente. Magas rosttartalmú élelmiszerek fogyasztásával jót tehetünk emésztésünknek, lassíthatjuk a szénhidrátok felszívódását, mely kedvező hatással lehet egész testünkre. Elkészítési javaslat: tegyük a kívánt mennyiséget bő, forrásban lévő vízbe, adjunk hozzá eg
A hüvelyesek jó forrásai a fehérjéknek, a telítetlen zsírsavaknak, a rostoknak, és magas vitamin-, és ásványianyag-tartalommal rendelkeznek. A vegetáriánusok, vegánok étrendjében ideális fehérjeforrásnak számítanak. Zsírtartalmuk alacsony, azon belül is az egészségesebb, többszörösen telítetlen zsírsavak találhatóak meg bennük, ezáltal jól beilleszthetőek zsírszegény diétán élők étrendjébe, fogyókúrába. Mindezek mellett alacsony glikémiás index-szel rendelkeznek. Újdonságainkra egytől-egyig igaz, hogy
Mi a Chia mag? A Chia, más néven azték zsálya, vagy latin nevén Salvia Hispanica egy a menták családjába tartozó virágos növény. Őshonos Közép- és Dél-Amerikában, ahol az aztékok alapvető élelmiszere volt a Kolumbusz előtti időkben. A Chia szó jelentése “olajos” és a Nahuatl chian szóból származik. Felhasználása: könnyen lehet más ételekkel elegyíteni, mert az íze nem hangsúlyos és nem változtatja meg azok zamatát. Kiváló szószokhoz, vajhoz, pudinghoz, shake-hez adva. Magja darálva sütemények tésztáj
A hajdina, Fagopyrum esculentum, más néven pohánka, tatárka a keserűfűfélék (Polygonaceae) családjába tartozik, a hétköznapi életben mégis a gabonafélékhez sorolják, mert lisztes szilikát tartalmú magját a búzához hasonlóan fogyasztják. Magjainak színe fekete vagy barnás.
Összetevők: barna rizsliszt, vöröslencseliszt (46,5%), útifű maghéj liszt, ivóvíz Átlagos tápérték 100 g termékben Energia 1348 kJ / 319 kcal Zsír 1,8 g -amelyből telített zsírsavak 0,4 g Szénhidrát 56 g -amelyből cukrok 2,6 g Rost 12 g Fehérje 14 g Só 0,03 g Tárolás:
Összetevők: gluténmentes lisztkeverék (kölesliszt /Lengyelország/), rostkeverék (útifű maghéj liszt, bambuszrost liszt), tápióka keményítő, térfogat növelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav) Felhasználási terület: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes, kukoricaliszt-, és keményítőmentes, burgonyamentes, rizsmentes, vegán, élelmi rostban gazdag, hozzáadott zsiradék nélküli sütemények készítéséhez. Elkészítési javaslat: Linzer karika r
Az Éden Prémium kölestészta kiváló minőségű recept alapján készül. Élvezeti értéke magas, mivel íze hasonló a hagyományos tésztákéhoz. Kellemes sárga színét a lehelletnyi kurkumának köszönheti, állagát főzés után is kiválóan megtartja. Gluténmentes, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Összetevők: kölesliszt, útifű maghéj liszt, kurkuma, víz A köles élettani hatásai csodálatosak. Könnyen emészthető, tápértéke mégis igen magas. Magas, vízben oldódó rosttartalma segít eltávolítani a letapadt sa
Az inkák aranyaként is emlegetett quinoa Dél-Amerikából származik. Már sok-sok évvel ezelőtt is előszeretettel fogyasztották. Gazdag fehérjékben, lipidekben, rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, az esszenciális aminosavak jónak mondható egyensúlyával. A quinoatésztával változatosabbá tehetjük étkezéseinket, ráadásul nem tartalmaz glutént, tojást, szóját, tejet. Összetevők: quinoaliszt (52 %), kölesliszt, útifű maghéj liszt, ivóvíz Elkészítési javaslat: Forrásban lévő vízben, alacsony h
Összetevők: gluténmentes lisztkeverék (köles liszt [köles: Lengyelország], quinoa liszt), tápióka keményítő, rostkeverék (útifű maghéj liszt, bambuszrost liszt), térfogat növelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav) Felhasználási terület: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes, kukoricaliszt és kukoricakeményítő mentes, burgonyamentes, rizsmentes, vegán, zsírszegény, hozzáadott zsiradék nélküli kenyerek és péksütemények készítéséhez. Hozzáa
A hüvelyesek jó forrásai a fehérjéknek, a telítetlen zsírsavaknak, a rostoknak, és magas vitamin-, és ásványianyag-tartalommal rendelkeznek. A vegetáriánusok, vegánok étrendjében ideális fehérjeforrásnak számítanak. Zsírtartalmuk alacsony, azon belül is az egészségesebb, többszörösen telítetlen zsírsavak találhatóak meg bennük, ezáltal jól beilleszthetőek zsírszegény diétán élők étrendjébe, fogyókúrába. Mindezek mellett alacsony glikémiás index-szel rendelkeznek. Újdonságainkra egytől-egyig igaz, hogy
Éden Prémium quinoa tészta szélesmetélt 200 g Tegyük a kívánt mennyiséget bő, forrásban lévő vízbe, adjunk hozzá egy csipet sót, és időnként megkeverve főzzük 2-3 percig, majd szűrjük le. A hagyományos tésztával megegyező módon fogyasztható. Összetevők: víz, quinoa liszt, útifű maghéj liszt, kurkuma Tápanyagtartalom 100 g termékben: Energia: 1433kJ/ 338kcal Zsír: 3,88 g - amelyből telített zsírsavak: 0,51