egyéb élelmiszer

Pörkölt algalap 10 lap, 25g

Pörkölt algalap 10 lap, 25g

Pörkölt algalap, 10 lap, 25g Az alga tökéletes táplálék, amit a WHO a legjobb superfood-ok egyikének nevez, méregtelenít, táplál, lúgosít, feltölti szervezetünket nyomelemekkel, ásványi anyagokkal mert ezeket koncentrált formában tartalmazza. Az alga az antioxidáns tulajdonságú, pigmentjeinek köszönhetően markánsan zöld színű. Erősítheti az immunrendszert, csökkentheti a koleszterin- és az LDL-szintet, stabilizálhatja a vércukorszint ingadozásait. Valamennyi esszenciális aminosav meg

megvesz
Citromsav 1kg

Citromsav 1kg

Citromsav  A citromsav teljesen természetes konyhai alapanyag. Nagyon sok gyümölcsben, de legnagyobb mennyiségben a citrusfélékben találhatjuk meg. Előállítása egy svéd kémikusnak, Sheele-nek köszönhető, aki az 1700-as évek végén nyert ki citromból citromsavat. Az élelmiszeriparban ma már nagyon sok készétel dobozán találkozhatunk az összetevők között a citromsavval. Élelmiszerekben elsősorban antioxidánsként (bár önállóan nincs ilyen hatása, elősegíti a többi antioxidáns hatását), savanyúságot-sz

megvesz
Pektin 100g (citruspektin alacsony cukortartalmú lekvárokhoz)

Pektin 100g (citruspektin alacsony cukortartalmú lekvárokhoz)

A pektinről bővebben A CITRUSPEKTIN ELŐNYE: KEVESEBB CUKORRAL, RÖVIDEBB FŐZÉSSEL KÉSZÜL A LEKVÁR. Mi a pektin? A pektin a növények sejtfalában található, ahol sejtfal szilárdító szerepet tölt be. Egy komplex szénhidrát (poliszacharid), amely gyümölcsökben, zöldségekben, hüvelyesekben és diófélékben is megtalálható. A legnagyobb mennyiségű pektin a citrusfélék héjában van jelen. További fő forrásai a birs, a szilva, az egres, az ananász, a cseresznye, a szeder, az őszibarack, a sárgabarack és a

megvesz
Kukoricakeményítő 500g

Kukoricakeményítő 500g

Kukoricakeményítő A kukoricakeményítő-gyártás során a megtisztított kukoricát törőhengereken összetörik, majd nagy tartályokban edényekben speciális folyadékban hosszabb ideig áztatják. Az ázott finom kukoricát finom lisztté őrlik és nagy kádakban vizzel elárasztják,1-2 napig állni hagyják. Ezután finom szitaszerkezeten átvezetve, a keményítőtejet nagy tartályokban felfogják és ebből a keményítőtejből vonják ki a kukoricakeményítőt. A kukoricakeményítő tapintásra selymes állagú. Az élelmiszeriparban, a

megvesz
Alpro Yofu kékáfonyás 150g

Alpro Yofu kékáfonyás 150g

Alpro Yofu kékáfonyás 150g  Alpro Yofu fermentált kékáfonyás szójakészítmény vegánoknak. Előnyei Természetesen laktózmentes 100% növényi alapú Vegetáriánus Természetesen alacsony zsírtartalom Természetesen alacsony telített zsírsavtartalom Magas minőségű fehérjeforrás Kalciumforrás, B2-, B12- és D-vitamint tartalmaz Kalciumforrás, D- és B12-vitamint tartalmaz. A B12-vitamin segít csökkenteni a fáradtság érzést. Összetevők: ivóvíz, hántolt SZÓJABAB (9,8%), cukor, kékáfonya (5,7%)

megvesz
Miso paszta fehér 400g

Miso paszta fehér 400g

A miso paszta jellemzői  A miso a japán konyhában használt tradicionális ízesítő, a japán konyha kedvelőinek kihagyhatatlan.  A misóról általában a miso leves jut eszünkbe, a japánok egyik legkedveltebb fogása. A miso fermentált szójabab paszta, mely úgy készül, hogy a főtt szójababhoz rizst, árpát vagy búzát és sót adnak. Változatos színű és ízű miso kapható.    A miso paszta felhasználása Levesek, pácok, szószok, öntetetek és főételek készítéséhez használják. Az ételkészítés vé

megvesz
Himalája só 2kg, étkezési, finom őrlésű

Himalája só 2kg, étkezési, finom őrlésű

A himalája sóról bővebben A só a Föld egyik éltető eleme. Megtalálható a tengerben, a szárazföldön és a vérünkben is. A benne található ásványi anyagok nélkülözhetetlenek minden életforma számára. A mai himalája só a 250 millió évvel ezelőtt létezett Thetys ősóceán maradványa. A jellegzetes rózsaszínes-narancsos színt, és a különleges karakterisztikát az évmilliókon keresztül tartó óriási földalatti nyomás eredményezte. A világ egyik legjobb és legtisztább minőségű sóját a Himalája lejtőin és előhe

megvesz
Rizsszirup Bio 300g

Rizsszirup Bio 300g

Rizsszirup Bio 300g  Növényi alapú édesítőszer rizsből. A rizsszirup természetes, teljes kiőrléssel előállított növényi édesítőszer. Előállításának alapja, hogy lebontják a rizsben található rostokat és a kívánt állag eléréséig főzik. Az így kapott szirup fele összetett szénhidrát, 45%-a maltóz és mindösszesen 3%-a glükóz. A finomított fehér cukorral szemben a maltóz 1-1,5 órán át emésztődik a szervezetben, az összetett szénhidrátok pedig 3-4 órán keresztül látnak el energiával. Ásványi anyagok

megvesz
VioLife görög fehér 200g

VioLife görög fehér 200g

VioLife görög fehér 200g Összetevők: víz, kókuszolaj (29%), keményítő, tengeri só, savanyúság szabályozó: glükono-delta-lakton, aromák, olívakivonat, B12-vitamin. Tejmentes, laktózmentes, szójamentes, pálmaolaj mentes, gluténmentes. Növényi alapú feta ízű tömb. Tápanyagtartalom (100 g-ban): Energiaérték: 1260 kJ / 305 kcal Zsír: 29 g - amelyből telített zsírsavak: 26 g Szénhidrát:

megvesz
Epsom só (keserűsó, magnézium-szulfát) 1kg

Epsom só (keserűsó, magnézium-szulfát) 1kg

Epsom só (keserűsó) 1kg Az Epsom-só (keserűsó) a magnézium-szulfát egyik neve. A magnézium létfontosságú ásványi anyag, a szervezetünkben jelen lévő egyik leggyakoribb anyag, mely rengeteg fiziológiai folyamat megfelelő működéséhez szükséges, és a test minden sejtjében előfordul. Szerepet játszik szervezetünk anyagcseréjének minden folyamatában, nélkülözhetetlen több száz enzim működéséhez éppúgy, mint a különböző nukleinsavak, proteinek és lipidek szintéziséhez. Szervezetünk nem képes előállítani, így

megvesz
Himalája só 1kg, étkezési, finom őrlésű

Himalája só 1kg, étkezési, finom őrlésű

A himalája sóról bővebben A só a Föld egyik éltető eleme. Megtalálható a tengerben, a szárazföldön és a vérünkben is. A benne található ásványi anyagok nélkülözhetetlenek minden életforma számára. A mai himalája só a 250 millió évvel ezelőtt létezett Thetys ősóceán maradványa. A jellegzetes rózsaszínes-narancsos színt, és a különleges karakterisztikát az évmilliókon keresztül tartó óriási földalatti nyomás eredményezte. A világ egyik legjobb és legtisztább minőségű sóját a Himalája lejtőin és előhe

megvesz
Inaktív élesztő por 250g

Inaktív élesztő por 250g

Az inaktív élesztő tulajdonságai Az inaktív és az instant élesztő elsőre csak a nevében hasonló.  Az inaktivált vagy nemes élesztőnek rendkívül kellemes, édeskés, sajtra, dióra emlékeztető íze van. Nem használható kelt tészták készítéséhez. A sütőélesztő közvetlen emberi fogyasztásra nem alkalmas, viszont inaktivált állapotban fogyasztható és a candidát támogató hatása nem érvényesül. Fontos B-vitamin forrás, tartalmaz B2 és B5 vitamint, ásványi anyagokat és vasat is. Az inaktív élesztő használata

megvesz
Mangópüré 850g

Mangópüré 850g

Mangópüré finom, egzotikus ízvilággal A mangópüré sokféleképpen felhasználható, jól variálható édes és sós ízvilággal is, emellett számos jó hatással bír a szervezetre. Magas a vitamin tartalma, több ásványi anyagot is tartalmaz, élelmi rostokban gazdag. A mangópüré felhasználása Széles körben felhasználható: a mangó gyakori és népszerű felhasználási formája a püré. Tehetjük például fagylaltokra ízesítőként, lassit vagy jégkrémet is készíthetünk, ízesíthetjük a reggeli joghurtunkat, de sütemények

megvesz
Folyékony füst 100ml

Folyékony füst 100ml

A folyékony füst felhasználása Természetes folyékony füst: alkalmas az ételek füstös faszenes ízét, illatát produkálni konyhai körülmények között. Nem kell várni a nyári kerti grillezésre, egész évben használható.   A folyékony füst felhasználható: szabadtéri vagy konyhai rostonsütéshez, zöldségekhez, mártásokhoz, lángoshoz, pizzákhoz és salátákhoz. Pácolás folyékony füsttel Pácolás: 1 rész folyékony füstöt keverjünk el 2 rész vízzel, majd 20-30 percig pácoljuk a húsokat. A termék semmi

megvesz
Fekete só, finom 500g

Fekete só, finom 500g

Fekete só, finom 500g Összetevők: himalájai fekete só. Fekete-barna tömbökben bányásszák a kala namak néven is ismert fekete sót, mely az indiai konyha hagyományos ételeinek elengedhetetlen ízesítője. Szinét vasoxid tartalmának köszönheti. Igazi gourmet só, kéntartalma miatt ad egy enyhe fűszeres, füstös ízt az ételeknek. Íze hasonlít a tojás ízéhez, a vegán konyha előszeretettel használja tojás helyettesítésére.. A fekete só  jótékony hatással lehet a magas vérnyomásra, jó hatással lehet székrek

megvesz