Fűszerpaprika magyar, szegedi Minőség, Tradíció, 100% magyar paprika, amely hagyományos malomköves őrléssel készül. Ezen tulajdonságok összessége az, amely igazán különlegessé teszi a díjnyertes Szegedi Fűszerpaprikát. A zamatos paprika kivételes minőségét annak köszönheti, hogy kizárólag a szegedi tájkörzetben, gondos mezőgazdasági munkálatok során termelik, szegedi paprika fajtákból, majd a paprika feldolgozását is ugyanilyen törődéssel végzik. A végeredmény egy kiváló minőségű, igazán gazdag, tűz
A garam masala jellemzői A garam masala indiai eredetű fűszerkeverék, amelyet a keleti konyha használ főként. Általában szószokhoz, mártásokhoz használják, valamint előételekhez, salátákhoz, de édességek készítéséhez is. Főbb összetevői: fahéj, babérlevél, római kömény, koriander, zöld vagy fekete kardamom, szemes feketebors, szegfűszeg, őrölt szerecsendió-virág, de lehet bővíteni még más fűszerekkel is. Receptek garam masala fűszerkeverékkel Csicseriborsós, mangós curry Indiai csicser
Színes tarkabors, egész. Összetevői: fehérbors, feketebors, zöldbors, rózsabors Cikkszám: 20302
Szegfűszeg őrölt 100g A szegfűszeg őshazája az Indonéziában található Molucca sziget, a Fűszersziget. A 18. századig csak őshazájában, a Fűszerszigeten termesztették. Ma már a kelet-afrikai Zanzibar és Pemba sziget átvette a vezető szerepet Indonéziától; e két sziget szolgáltatja a világtermelés háromnegyedét, ezt követik Sri Lanka, Madagaszkár és Malajsia. A szép örökzöld, átellenes levelekkel rendelkező szegfűszeg lilás virágait bimbóként szedik le,és pálmaleveleken kiterítve a napon szárítják meg.
Koriander A koriander a zellerfélék családjába tartozó fűszer-és gyógynövény. Az egész növényt a magjával együtt szokás koriander néven nevezni. Ősidők óta használt fűszer, amely a Földközi-tenger vidékéről származik. A Coriandrum elnevezés a görög „korisz” (poloska) szóból ered, ami a friss hajtás poloskaszagára utal. A korianderlevél közel-keleti, ázsiai konyha kedvelt fűszere. Levesekhez, salátákhoz, mártásokhoz mindig frissen használjuk, de ne főzzük bele az ételbe, hanem csak a főzés végén szó
A vöröshagyma por jellemzői A vöröshagyma por kíméletes szárítással készült, melynek során a készítmény megőrizte eredeti színét, illatát illetve ízvilágát, a vöröshagyma hatóanyagai biológiailag aktívak maradtak és szerves kötésben az egészségünk szolgálatába állnak. A vöröshagyma tartalmaz A-, B-,C- és E-vitamint, valamint folsav, nátrium, kálium, vas tartalma is magas, de más ásványi anyagokban is bővelkedik. A hagymában egy igen erős antioxidáns is fellelhető, a kvercetin nevű flavonoid, ami seg
A római kömény vagy más néven fehér kömény, kumin vagy borsoskömény a zellerfélék családjába tartozó, Ázsiából származó fűszer. Külsőleg a köménymagra emlékeztet, de ízében nagyon eltér tőle: földes-füstös aromája van, amelyet egyesek csípősnek írnak le. Az indiai és a közép-amerikai konyhában alapvető fontosságú fűszer. Belsőleg emésztési problémák, bélgázok és bélfertőzés esetén ajánlott. A szoptatás közbeni tejcsatorna-elzáródás kezelésére is jól alkalmazható. Külsőleg egyes készítmények összetevőj
Az édeskömény íze és illata az ánizsmaghoz hasonlít. Étvágyjavító, szélhajtó, görcsoldó, tejszaporító hatású. Egyik legjobb erjedés- és puffadásgátló gyógynövényünk. Gyakran adják együtt hashajtó drogokkal, hogy enyhítse a hashajtó által okozott görcsöket. Felhasználható még a rendszertelen menstruáció kezelésére is. Aktiválja a női hormonokat, és ezzel enyhítheti a klimax tüneteit. Jobb hatást érhetünk el, ha az édesköményt cickafarkkal és komlóval kombináljuk. A késő menstruációnál 10 nappal annak ide
A köményről A köménymag az egyik legismertebb, legkedveltebb fűszer, amit már a Biblia is megemlít, de Európában csak a 13. században terjedt el. Termesztése nálunk is nagy területeken folyik és exportálunk is belőle. Az ernyősvirágzatúak közé tartozó növény 2-4 mm hosszú, barna, félhold alakú termése a fűszer, mely egészben vagy őrölve használatos. Jellegzetes, erős ízű fűszer. Illóolajat, zsíros olajat, cukrot, fehérjét tartalmaz. Kiváló emésztést serkentő, étvágyjavító, görcsoldó, ízjavító, tejszap
A gyömbér porról bővebben Sokan nagyra értékelik a gyömbér különleges ízét, és ételeik, italaik fűszerezésére rendszeresen használják. Íze erőteljes, kissé csípős és édes. Mézzel készítve nagyon finom teát ad. A gyömbér szervezetre gyakorolt pozitív hatása A gyömbér nem csak kiváló ízesítő: számos, szervezetre gyakorolt jótékony hatással is rendelkezik, ezért érdemes minél többször étkezéseink részévé tenni, sőt, akár kúraszerűen fogyasztani. A gyömbér por kitűnő módja annak, hogy kihaszná
A feketeborsról A feketebors az ókori népek kedvelt fűszere volt. Bár már a honfoglaló magyarok is ismerték, hazánkban csak a középkorban kezdett elterjedni a királyi és főúri konyhákban. Ma ez az egész világon legismertebb és legtöbbet használt fűszer. A borscserje (Piper nigrum) fűszernövény. Szingapúr és a Malabár-szigetek vidékéről származik; elsősorban Indiában, Srí Lankán és Indonéziában termesztik. A borscserjét fára vagy hosszú karóra futtatják, ahol 3-5 méteresre is megnő. Virágaiból kalászonké
Fahéj őrölt, 250g Sokan csak finom, illatos fűszernövényként ismerik a fahéjat, pedig egészségünk támogatója is – a népi gyógyászat például természetes fertőtlenítőszerként, baktérium-, gomba- és vírusölőként tartja számon. Mindezek mellett karbantartja a vércukorszintet, az anyagcserét, és beindítja a zsírégetést. Fogyókúra esetén célszerű olyan ételeket enni, melyekhez jól illik a fahéj (pl. zabkása, gyümölcsök). Mivel megelőzi a vércukorszint ingadozását, gyakorlatilag megszünteti az ilyenkor fellép
Ételízesítő, só- és glutamátmentes 250g A só- és glutamátmentes ételízesítő összetétele: sárgarépa, petrezselyemgyökér, paszternák, vöröshagyma, petrezselyemlevél, zellergumó, zellerlevél, lestyánlevél, kurkuma, fűszerek. Hozzáadott cukrot, édesítőt vagy ízfokozót nem tartalmaz. A glutamátmentessége garantálja, hogy fogyasztása biztonságos, és nem vezethet a glutamát hatásának tulajdonított mellékhatásokhoz. A termék allergéneket (mustárt, szezámmagot, zellert, mogyoróféléket, glutént) is feldolgoz
A fehérborsról bővebben A fehérbors kb. 4 mm átmérőjű, fehéres, világos színű sima felületű golyócska. Finom íze és aromája van, mely konyhánk nélkülözhetetlen fűszerévé teszi. Mi a különbség a fehér és a fekete bors között? A fehér és fekete bors között a leglényegesebb különbség, hogy a fekete jóval intenzívebb, a fehér lágyabb ízű, ezért a fehér bors kevésbé csípős mint a feketebors. A fehér azonnal csípős ízt ad, a fekete csak később. Mind a fekete, mind a fehér bors tartalmaz aromás i
A kurkuma jellemzői A kurkumát indiai sáfránynak is nevezik és a gyömbérfélék családjába tartozik. Ez a gyógy- és fűszernövény Dél-Ázsiában őshonos. A növény gyökérgumóját leforrázzák, megszárítják és porrá őrlik. Intenzív ízű, sárga színű fűszer, a curry pornak is alapanyaga, használata az indiai konyhában mindennapos. Színezőként ugyancsak elterjedt alapanyag. A gyógyítók szerint a kurkuma a test és a lélek harmóniáját egyensúlyban tartja. A KURKUMA VITAMIN ÉS ÁSVÁNYI ANYAG T