A Nigella magolajnak számos jótékony hatását ismerik - Gyulladáscsökkentő hatású. - Erős vírus és baktériumölő hatással rendelkezik. - Csökkentheti a koleszterinszintet. - Étvágyjavító, fokozza az emésztést és a kiválasztó szervek működését. - Csökkentheti az allergiás reakciókat (szénanátha, pollen, por, állatszőr allergia esetén). - Csökkentheti az asztmás rohamok számát és enyhítheti lefolyásukat. - A bélrendszert képes megszabadítani a letapadt nyálkáktól, segíti azok távozás
Könnyen emészthető és koleszterinmentes, rezveratroltartalmánál fogva erős antioxidáns hatású. Baktericid tulajdonsága miatt eredménnyel használható az ekcémás, száraz bőr tüneti kezelésében, és egyéb, gyulladásos folyamatok gyógyításában. Tápláló összetevői, valamint könnyű és gyors felszívódása miatt igen hatékony bőr- és hajápoló, és a narancsbőr elleni küzdelemben is bevethető. Előnyös élettani tulajdonságainak köszönhetően az egyik legértékesebb növényi olajfélének tartják. Füstpontjánál fogva süt
A mákolaj nem hevíthető, ezért kizárólag utóízesítésre, díszítésre használjuk. Nagyon jól illik a különféle salátákhoz, öntetekhez, pl. citrommal, gránátalmával párosítva. Édességek, gyümölcslevesek díszítéséhez, süteménykrémekhez is ajánljuk. Íze jól harmonizál a pirosbogyós gyümölcsökkel, zöldsalátákkal, sajtokkal. A beérkező alapanyag morfintartalmát minden alkalommal laborvizsgálatokkal ellenőriztetjük.