Lakhsmi

Lakshmi füstölt paprika édes 50 g

Lakshmi füstölt paprika édes 50 g

SZÁRMAZÁSI HELY:SPANYOLORSZÁG A Spanyol konyha egyik alapvető fűszere. Az érett és kiszárított édes paprikákat tölgyfán füstölik, majd finom porrá őrlik. Hagymás alaphoz adva és vagy más fűszerpaprika őrleménnyel keverve, kellemes füstölt ízt kölcsönöz a húsételeknek, de használhatjuk bab- és lencseételek készítésénél vagy pácolásnál is.

megvesz
Lakhsmi lestyán morzsolt

Lakhsmi lestyán morzsolt

Megjelenésében és aromáiban is hasonlít a petrezselyemhez. Az erdélyi konyha jellegzetes fűszere. Hosszú ideig, szinte teljesen eltűnt a hazai konyhák polcairól, de napjainkban szerencsére reneszánszát éli ez a kiváló fűszer. Levesek, saláták, zöldborsó és tejtermékekből készült ételeinket fűszerezhetjük vele.

megvesz
Lakhsmi fekete mustármag egész 30 g

Lakhsmi fekete mustármag egész 30 g

Botanikailag két külön növénynemzetségbe tartozó, de egyaránt a káposztafélék családjába tartozó növények magja adja a fűszert. A fehérmustár magja sárgás-homokszínű, míg a feketemustár barnás-feketés megjelenésű. Ízük csípős, illatuk csak a magok törése vagy őrlése után jelenik meg. A fehér mustár enyhén csípős, a fekete mustár ereje intenzívebb, némi kesernyés beütéssel. A fekete mustármag az indiai ételek gyakori ízesítője, egészben pirítva, vagy fűszerkeverékekben őrölt formában használják fel. A

megvesz
Lakhsmi római kömény őrölt

Lakhsmi római kömény őrölt

Külsejében a fűszerköményre hasonlít, de ízében teljesen eltérő. Enyhén füstös, kesernyés aromájának köszönhetően a világ egyik legnagyobb mennyiségben fogyasztott fűszere. Egészben, vagy őrölve egyaránt felhasználjuk. Hazánkban is fokozatosan nő az ismertsége és elismertsége. Nehéz olyan India ételt találni, melyben ne lenne római kömény. Valamennyi curry és masala alapvető alkotóeleme. A dél- és közép-amerikai konyhákban is előszeretettel használják, akárcsak Észak-Afrikában. A közel-keleti kenyér

megvesz
Lakhsmi madras curry enyhe

Lakhsmi madras curry enyhe

Összetevők: Római kömény, koriander, kurkuma, mustármag, görögszénamag, chili SZÁRMAZÁSI HELY: INDIA

megvesz
Lakhsmi kurkuma őrölt

Lakhsmi kurkuma őrölt

Külsejében a gyömbérre emlékeztető fűszer. A gyökérgumóban található kurkumin nevű anyagnak köszönheti sárga színét és egyedi aromáját. A Curry fűszerkeverékek alapvető összetevője, valamint levesek és tésztaételek színezéséhez is ideális. Ebben az esetben vigyázzunk a mennyiséggel és csak kis adagot adjunk a színezni kívánt ételhez.

megvesz
Lakhsmi koriander őrölt

Lakhsmi koriander őrölt

A koriander magját és leveleit egyaránt felhasználjuk a konyhában. A szemek pirítás után enyhe citrusos illatot árasztanak, egy kevés narancsos – édeskés ízzel. Széleskörűen felhasználható, sültek, pácok, marinádok, savanyúságok, kolbász vagy sonka fűszerezéséhez. Citrusos aromája jól illik a halételekhez és mártásokhoz

megvesz
Lakhsmi fahéj őrölt

Lakhsmi fahéj őrölt

A fahéj darabosan és őrölve kapható. A darabos fahéjat gyümölcslevesekbe, gyümölcsmártásokba, valamint forralt borba főzzük. Az őrölt változatát keverjük minden diótöltelékbe, diós sütemény tésztájába és nem hiányozhat a mézeskalácsból sem. Porcukorral összekeverve az őrölt fahéjat kiváló tejbedara, tejberizs meghintésére.

megvesz
Lakhsmi gyömbér őrölt

Lakhsmi gyömbér őrölt

A gyömbér hányáscsillapító tulajdonságának farmakológiai háttere nem teljesen tisztázott, de a görcsoldó, szélhajtó tulajdonságainak köszönhetően valószínűleg közvetlen hatással rendelkezik a gyomor-bélrendszerre. Egyes hagyományok szerint a gyömbér javítja a memóriát - a kínai tengerészek évezredek óta gyömbért rágcsálnak tengeribetegség ellen -, de nem hat a központi idegrendszerre, ezért nem okoz mellékhatásként fáradtságot, álmosságot.

megvesz
Lakhsmi cayenne bors

Lakhsmi cayenne bors

A cayenne bors nagyszerű anyagcsere fokozó. Hőt gerjeszt a szervezetben, élénkíti a vérkeringést, és ezzel segíti a vér eljutását a test távolabbi területeire, mely fontos a hatékony tisztuláshoz és kiválasztáshoz.

megvesz
Lakhsmi fahéj egész

Lakhsmi fahéj egész

A fahéj darabosan és őrölve kapható. A darabos fahéjat gyümölcslevesekbe, gyümölcsmártásokba, valamint forralt borba főzzük. Az őrölt változatát keverjük minden diótöltelékbe, diós sütemény tésztájába és nem hiányozhat a mézeskalácsból sem. Porcukorral összekeverve az őrölt fahéjat kiváló tejbedara, tejberizs meghintésére.

megvesz
Lakhsmi koriander egész

Lakhsmi koriander egész

Felhasználás: A magokat érdemes felhasználás előtt kissé megpirítani, hogy a fűszer aramája teljes egészében felszabaduljon, használhatjuk őrölve vagy egészben is. Íze aromás, pirítás után kissé citromos illatú. Húsételekhez, páclevekhez, savanyúságok készítésénél egyaránt remekül használható fűszer. A közel-keleti és indiai ételek fűszerkeverékek egyik alapvető eleme. A koriander, népies nevén cigánypetrezselyem, zöld levele és fiatal hajtása érdekes, pikáns ízű fűszer. Pác- és fűszerkeveréket házila

megvesz