Hidegen sajtolt olajok, maglisztek, fűszerpaprika és fokhagyma őrlemények. Adalékmentes termékek magyar alapanyagból.
Gasztronómiailag egy igazi kuriózum, egészen elképesztő íz élményt jelent az egészségtudatos táplálkozás területén. Igen változatosan használható fel. A tökmagolaj nagyon gazdag telítetlen és többszörösen telítetlen esszenciális zsírsavakban, köztük omega-3 zsírsavakban is. Nagy mennyiségben találhatók benne ásványi anyagok és vitaminok, mint a kálcium, magnézium, cink, réz, vas, valamint D-vitamin, B-vitamin és E- vitamin. - Antioxidáns tartalma segítséget nyújthat a sejtek és szövetek részére.
Gasztronómiailag egy igazi kuriózum, egészen elképesztő íz élményt jelent az egészségtudatos táplálkozás területén. Igen változatosan használható fel. A tökmagolaj nagyon gazdag telítetlen és többszörösen telítetlen esszenciális zsírsavakban, köztük omega-3 zsírsavakban is. Nagy mennyiségben találhatók benne ásványi anyagok és vitaminok, mint a kálcium, magnézium, cink, réz, vas, valamint D-vitamin, B-vitamin és E- vitamin. - Antioxidáns tartalma segítséget nyújthat a sejtek és szövetek részére.
A dió tekinthető a diófélék királyának az egészségügyi előnyei és jótékony hatásai miatt. A diónak legmagasabb az antioxidáns tartalma, melyek 15-ször hatásosabbak az E-vitaminnál - ami erőteljes antioxidáns hatásáról híres és védi a szervezetet a szabad gyökök által okozott károsodásoktól. A dióbélből hideg sajtolás után maradó anyag őrölt formája a dióliszt. A legújabb tanulmányok szerint segít megfékezni az étvágyat a szerotoninszint növelő hatásuknak köszönhetően. Rengeteg rostot tartalmaz, ami fokozz
Gasztronómiailag egy igazi kuriózum, egészen elképesztő íz élményt jelent az egészségtudatos táplálkozás területén. Igen változatosan használható fel. A tökmagolaj nagyon gazdag telítetlen és többszörösen telítetlen esszenciális zsírsavakban, köztük omega-3 zsírsavakban is. Nagy mennyiségben találhatók benne ásványi anyagok és vitaminok, mint a kálcium, magnézium, cink, réz, vas, valamint D-vitamin, B-vitamin és E- vitamin. - Antioxidáns tartalma segítséget nyújthat a sejtek és szövetek részére.
Gasztronómiailag egy igazi kuriózum, egészen elképesztő íz élményt jelent az egészségtudatos táplálkozás területén. Igen változatosan használható fel. A tökmagolaj nagyon gazdag telítetlen és többszörösen telítetlen esszenciális zsírsavakban, köztük omega-3 zsírsavakban is. Nagy mennyiségben találhatók benne ásványi anyagok és vitaminok, mint a kálcium, magnézium, cink, réz, vas, valamint D-vitamin, B-vitamin és E- vitamin. - Antioxidáns tartalma segítséget nyújthat a sejtek és szövetek részére.
A napraforgó olaj a legközismertebb és a legtöbbet használt olajak egyike. Ezek közül a hidegen sajtolt napraforgó olaj kitűnik a többi közül, hisz megőrzi az eredeti alapanyag illat- és íz világát. Gazdag E-vitaminban és alacsony a telített zsír tartalma. Emellett olyan fitovegyületek is találhatóak benne, mint a kolin és fenolsav, amelyek jó hatással vannak a szívre. Az egyszeresen telítetlen és többszörösen telítetlen zsírokon kívül vitaminokat is tartalmaz, ezért az egyik legegészségesebb olaj. - Körü
A fűszerpaprika a fokhagymához hasonlóan elmaradhatatlan részét képezi a magyar konyhának. A magyarok egyedülállóan sok paprikát termesztenek és fogyasztanak. Mivel a paprika melegigényes növény, így Szeged környéke ideális a paprika termesztésére. Jelentősebb mennyiségben található benne A-, B-, C-vitamin. Kapszaicin tartalma elősegíti az emésztést, valamint gyógyszeralapanyagként használják reumatikus betegségek kezelésére. A nálunk készült fűszerpaprika kiváló minőségét a kíméletes, hosszabb előszárítá
A fűszerpaprika a fokhagymához hasonlóan elmaradhatatlan részét képezi a magyar konyhának. A magyarok egyedülállóan sok paprikát termesztenek és fogyasztanak. Mivel a paprika melegigényes növény, így Szeged környéke ideális a paprika termesztésére. Jelentősebb mennyiségben található benne A-, B-, C-vitamin. Kapszaicin tartalma elősegíti az emésztést, valamint gyógyszeralapanyagként használják reumatikus betegségek kezelésére. A nálunk készült fűszerpaprika kiváló minőségét a kíméletes, hosszabb előszárítá
A zsírszegényített tökmagőrlemény - tökmagliszt - fehérjetartalma (54-56%) kiemelkedő, szénhidrát tartalma alacsony, ezáltal jobban beépíthető fogyókúrázók és cukorbetegek diétájába is. Számos ásványi anyagot és nyomelemet is nagyobb mennyiségben hordoz - magnéziumot, káliumot, mangánt, rezet és cinket-, ami miatt a tökmagliszt koncentrált ásványi anyag forrásnak, általános preventív élelmiszernek számít. Vegetáriánus étrendben húspótlóként használják, igen hatékony komplettáló, kiegészítő élelmiszer. Érd
A szezámmag hétszer annyi kálciumot tartalmaz, mint a tehéntej! Tejmentes étkezésben az egyik legjobb kálcium pótló. A szezámmagliszt a hidegen préselt szezámmag őrleménye. Fehérjeértéke a többi olajos magvakhoz képest is kiemelkedő. A zsírtalanított magőrlemények közül a szezámmaglisztnek van a legmagasabb zsír tartalma. Segíti az időskori vagy változókori csontritkulás megelőzését, ajánlott fizikai munkát végzőknek, sportolóknak, várandós anyukáknak a megnövekedett kalcium igény fedezésére. Cukorbetegek
A lenmag hidegen sajtolását követően a fenn maradó anyagot finomra őrlik. Így készül a lenmagliszt, melyet a magas rost és lignan tartalma mellett kiváló beltartalmi értéke teszi különlegessé. Ez az őrlemény gazdag káliumban, magnéziumban, foszforban, kalciumban, élelmi rostokban és nyálkaanyagokban. A lenmagliszt magas fehérjetartalma (33-36%°) és alacsony szénhidrát- és zsírtartalma miatt kiválóan beépíthető fogyókúrába, paleo étrendbe, Atkins-diétába. Hő kezelt (sütött-főzött) ételekben is jól felhaszn