Miskolci kosárközösség bio beszállítókkal, ahol a heti bevásárlást könnyen és kényelmesen intézheted.
Az almapaprika: lapos, kerek, esetleg szív alakú, vastag húsú, fehér paprika. Kizárólag savanyítás céljára termesztik. Hagyományosan csípős, de az újabb igényeknek megfelelően ma már édes változata is van. Gyógynövényként is ősidők óta alkalmazzák, hiszen a paprika csípősségéért felelős kapszaicin fájdalomcsillapító hatású. Érdemes tudni, hogy nem a központi idegrendszerre hat, hanem az idegvégződésekre, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy közvetlenül a fájdalom helyén fejti ki fájdalomcsillapító hatását
A tönkölybúza régen gyakran fogyasztott gabonánk volt, népszerűsége napjainkban ismét emelkedni kezdett. Ismerjük meg változatos felhasználást és egészségügyi hatásait! A tönkölybúza eredete a Kaukázus környékére tehető. Európában a vadon termő alakor, és tönke búza volt őshonos. A tönköly legkorábbi nyomait Svájcban, Németországban és a Kárpát-medencében fedezték fel. Ásatások során hazánkban két helyen is találtak 8 ezer éves tönköly maradványokat. Legkiemelkedőbb jótékony tulajdonságai közé tartozik,
A tönkölybúza régen gyakran fogyasztott gabonánk volt, népszerűsége napjainkban ismét emelkedni kezdett. Ismerjük meg változatos felhasználást és egészségügyi hatásait! A tönkölybúza eredete a Kaukázus környékére tehető. Európában a vadon termő alakor, és tönke búza volt őshonos. A tönköly legkorábbi nyomait Svájcban, Németországban és a Kárpát-medencében fedezték fel. Ásatások során hazánkban két helyen is találtak 8 ezer éves tönköly maradványokat. Legkiemelkedőbb jótékony tulajdonságai közé tarto
A tönkölybúza régen gyakran fogyasztott gabonánk volt, népszerűsége napjainkban ismét emelkedni kezdett. Ismerjük meg változatos felhasználást és egészségügyi hatásait! A tönkölybúza eredete a Kaukázus környékére tehető. Európában a vadon termő alakor, és tönke búza volt őshonos. A tönköly legkorábbi nyomait Svájcban, Németországban és a Kárpát-medencében fedezték fel. Ásatások során hazánkban két helyen is találtak 8 ezer éves tönköly maradványokat. Legkiemelkedőbb jótékony tulajdonságai közé tartozik,
A jó minőségű fűszerpaprika nem feltétlenül tartozik azok közé a fűszerek közé, amelyekkel mindig csínján kell bánni. Ha csípősségmentes paprikát használunk ízesítéshez, a teáskanál lehet a mérce. Gyakorlott háziasszonyok pontosan tudják, a kezdők gyorsan megtanulják, hogy a paprikát nem szabad a zsiradékon megégetni, mert keserűvé válik. Folyamatosan keverni kell. A hazai fűszerpaprikákat, vagyis magát az őrleményt fizikai és kémiai, érzékszervekre gyakorolt tulajdonságaik alapján rendszerint 4 minőségi
Medvehagymával gazdagon fűszerezett, illatos tallérok. A minőségi tönkölybúza és az erdőben gyűjtött medvehagyma különleges párosítása. Finom ropogós nassolni való. Nettó tömeg: 100 g Átlagos tápérték / 100 g Energia 1418KJ/339 kcal Zsír 4,1 g Telített zsírsavak 0,7 g Szénhidrát 61 g Cukrok 3,6 g Élelmi rost 5,9g Fehérje 12g Só 1,5g Összetevők Tönkölyliszt*, növényi olaj*, tengeri só, medvehagyma*, őrölt paprika*, őrölt feketebors* *= ökölógiai gazdálkodásból Forrás: gomortorna.hu
Egy igazán egyedi termék rendkívüli áron. A különleges, kék nemes penésszel érő lágy sajt, és a friss tönkölyliszt harmónikus ízkavalkádja minden ostyában. Egészséges nassolni való, tudatos választás. Nettó tömeg: 100 g Átlagos tápérték / 100 g Energia 1460 KJ/349 kcal Zsír 7,9g Telített zsírsavak 2,4g Szénhidrát 54 g Cukrok 2,7g Élelmi rost 5,3g Fehérje13g Só 1,5g Összetevők tönkölyliszt*, kéksajt*, margarin*, tengeri só, őrölt paprika*, őrölt feketebors**=Ökológiai gazdálkodásból. Telje
Egyedülálló ízek, páratlan értékek. Az emberiség első gabonájából készített különleges minőségű száraztészta varázslatossá teszi ételeinket, megnyugtatja lelkünket. Csak pár perc, és már tálalható is! Gondolja újra a megszokott ízeket, dobja fel kedvenc ételeit ezzel a finom, és utánozhatatlan gabonával. Mi a helyzet gluténérzékenység esetén? Mivel ez az ősi gabona oly sok tekintetben különbözik a mai búzáktól, sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon gluténérzékenység esetén fogyasztható-e. Tanulmány bi
A legnépszerűbb tészta, a legősibb gabonából. Nagyon jól használható számtalan kedvelt tésztaételhez. A máshoz nem fogható kellemes íz minden ínyencet megragad, a belső értékei minden tudatos fogyasztót elvarázsolnak. Mi a helyzet gluténérzékenység esetén? Mivel ez az ősi gabona oly sok tekintetben különbözik a mai búzáktól, sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon gluténérzékenység esetén fogyasztható-e. Tanulmány bizonyítja, hogy bár az alakor nem minősül gluténmentes gabonának, az alakor búza genotípu
Vékony hosszú tésztaszálak, manufakturálisan, kézzel készült különlegesség. Finom, minőségi, magyar. Az egyik legnépszerűbb levestészta a magyar háziasszonyok között! Tudta? A cérnametéltet egyes vidékeken angyalhaj tésztának is hívják! Nettó tömeg: 250 g Átlagos tápérték / 100 g Átlagos energiatartalom / [kJ / kcal] 1446/346 Zsír [g] 1 amelyből telített zsírsavak [g] 0,5 Szénhidrát [g] 68,3 amelyből cukor [g] 0,2 Élelmi rost [g] 0 Fehérje [g] 14,8 Só [g] 0 Összetevők frissen őrölt bio tönk
Ínyenc tésztakülönlegesség minõségi magyar tönkölybúzából. A gépi tarhonya, vagy más néven sörét tarhonya pirítva, kifõzve jól ismert köret a magyar háziasszonyok konyhájában. Ezt a tésztát használva egészséges is lesz az ebéd, nem csak finom! Nettó tömeg: 250 g Átlagos tápérték / 100 g Átlagos energiatartalom / [kJ / kcal] 1446/346 Zsír [g] 1 amelyből telített zsírsavak [g] 0,5 Szénhidrát [g] 68,3 amelyből cukor [g] 0,2 Élelmi rost [g] 0 Fehérje [g] 14,8 Élelmi rost [g] 0 Só [g] 0 Összetevő
Tradicionális, kedvelt tésztaféle. Gyorsan elkészül, nem fő szét, nem ragad össze. Minőségének garanciája a hazai alapanyag, és a több évtizedes szakértelem. Nettó tömeg: 250 g Átlagos tápérték / 100 g Átlagos energiatartalom / [kJ / kcal] 1446/346 Zsír [g] 1 amelyből telített zsírsavak [g] 0,5 Zsír [g] 1 amelyből telített zsírsavak [g] 0,5 Szénhidrát [g] 68,3 amelyből cukor [g] 0,2 Élelmi rost [g] 0 Fehérje [g] 14,8 Só [g] 0 Összetevők frissen őrölt bio tönkölyliszt, víz Magas rostt
Házias spagetti különlegesség, ahogy mi magyarok szeretjük. Fehérjékben, vitaminokban gazdag, és minden ízében magyar. Nettó tömeg: 250 g Átlagos tápérték / 100 g Átlagos energiatartalom / [kJ / kcal] 1446/346 Zsír [g] 1 amelyből telített zsírsavak [g] 0,5 Szénhidrát [g] 68,3 amelyből cukor [g] 0,2 Élelmi rost [g] 0 Fehérje [g] 14,8 Só [g] 0 Összetevők frissen őrölt bio tönkölyliszt, víz Magas rosttartalmú lisztből készült tészta, mely rövid főzési ideje(3-5 perc) miatt a modern konyha
Finom, minőségi, magyar. Egyértelműen az egyik legnépszerűbb tésztaféle a magyar háziasszonyok között! Értékes száraztészta, saját termesztésű tönkölybúzából. Mással össze nem téveszthető ízét, színét, illatát az a bevizsgált minőségű tönköly adja, mely méltán lett népszerű nemcsak hazánkban, de immár egész Európában is. Főzési idő: 6-8 percTojásmentes tészta. Tárolása: napfénytől védett, száraz, hűvös helyen. Összetevők: bio tönkölybúza fehérliszt, víz Nutri-Score tápérték kategória: A A zöldde
A mini spegetti tészta, tökéletes lehet zöldséglevesek levesbetétjeként, de önmagában valamilyen szósszal elkészítve, köretként is gyakran használják. Főzési idő: 10-12 percTojásmentes tészta. Tárolása: napfénytől védett, száraz, hűvös helyen. Összetevők: bio tönkölybúza liszt, víz Nutri-Score tápérték kategória: A A zölddel jelölt termékek („A”, „B”) fontos részei lehetnek az étrendünknek, amelyeket gyakrabban vagy nagyobb mennyiségben kellene fogyasztanunk. Átlagos tápérték / 100 gEnergia: 15