Miskolci kosárközösség bio beszállítókkal, ahol a heti bevásárlást könnyen és kényelmesen intézheted.
Lassú kelesztéssel, Bözödi alakor nemesítetlen ősbúza lisztből készült. Kizárólag természetes hozzávalókat (bio lisztet, vizet és sót) használunk kenyérkéinkhez
Első Pesti minőségA Süteményliszt, más néven félfogós liszt őrléséhez különös gonddal válogatjuk össze a legmegfelelőbb minőségű búzákat. A félfogós liszt a finomlisztnél érdesebb tapintású, nagyobb szemcseméretű őrlemény, de a réteslisztnél finomabb. Mivel sikértartalma (a gabonafélék szemtermésében található, vízben nem oldódó fehérjék együttese, amelyek főként a tészta rugalmasságát és nyújthatóságát határozzák meg) a kíméletesebb őrlés során kevésbé károsodik, ezért olyan termékeknél használható, ahol
Zabkorpánk élettani hatása kiemelkedő. Élelmirostban, ásványi anyagokban, vitaminokban gazdag. Finom és könnyed. Minőségi, könnyedén oldódik, kellemesen finom ízű. Felhasználhatósága széleskörű. Fogyaszthatő főzve vagy nyersen is. Igazán egyszerűen beilleszthető a mindennapokba. Ajánljuk: sütéshez, főzéshez , sűrítéshez, joghurtba, müzlibe Átlagos tápérték / 100 g Átlagos energiatartalom / [kJ / kcal] 1518/360 Zsír [g] 6.6 amelyből telített zsírsavak / [g] 1,1 Szénhidrát [g] 54,6 amelyből cukor
Zabkorpánk élettani hatása kiemelkedő. Élelmirostban, ásványi anyagokban, vitaminokban gazdag. Finom és könnyed. Minőségi, könnyedén oldódik, kellemesen finom ízű. Felhasználhatósága széleskörű. Fogyaszthatő főzve vagy nyersen is. Igazán egyszerűen beilleszthető a mindennapokba. Ajánljuk: sütéshez, főzéshez , sűrítéshez, joghurtba, müzlibe Bio zabkorpa 250g - 50% kedvezménnyel, most 310 ft-ért (min. idő: 01.07.2023)
100% alakor ősbúza száraztészta, a világ legtisztább búzájából. Az egész Európában egyedülálló termékcsaládunk legújabb tagja a sodrott csiga. Meglepően kellemes íz, teljes értékű ősbúzából. Az emberiség első gabonájából készített különleges minőségű száraztészta varázslatossá teszi ételeinket, megnyugtatja lelekünket. Egy új márka születése, a minőségi, és tudatos táplálkozásért. Mi a helyzet gluténérzékenység esetén? Mivel ez az ősi gabona oly sok tekintetben különbözik a mai búzáktól, sokakat foglalkoz
Ínyenc tésztakülönlegesség minõségi magyar tönkölybúzából. A gépi tarhonya, vagy más néven sörét tarhonya pirítva, kifõzve jól ismert köret a magyar háziasszonyok konyhájában. Ezt a tésztát használva egészséges is lesz az ebéd, nem csak finom! Nettó tömeg: 250 g Átlagos tápérték / 100 g Átlagos energiatartalom / [kJ / kcal] 1446/346 Zsír [g] 1 amelyből telített zsírsavak [g] 0,5 Szénhidrát [g] 68,3 amelyből cukor [g] 0,2 Élelmi rost [g] 0 Fehérje [g] 14,8 Élelmi rost [g] 0 Só [g] 0 Összetevő
100% alakor ősbúza száraztészta, a világ legtisztább búzájából. Ez az egész Európában egyedülálló termékcsaládunk legújabb tagja az orsó, vagy spirál tészta. Kellemes ízű, a gabona magas karotintartalma miatt jellegzetesen sárga színű tésztakülönlegesség. Hiánypótló testi- és szellemi eledel. Érdemes megismerkedni vele, hiszen sokkal több egy átlagos tészánál! Mi a helyzet gluténérzékenység esetén? Mivel ez az ősi gabona oly sok tekintetben különbözik a mai búzáktól, sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy va
Ínyenc tésztakülönlegesség minőségi tönkölylisztből. Nettó tömeg: 250 g Átlagos tápérték / 100 g Átlagos energiatartalom / [kJ / kcal] 1446/346 Zsír [g] 1 amelyből telített zsírsavak [g] 0,5 Szénhidrát [g] 68,3 amelyből cukor [g] 0,2 Élelmi rost [g] 0 Fehérje [g] 14,8 Só [g] 0 Összetevők frissen őrölt bio tönkölyliszt, víz
Ínyenc tésztakülönlegesség minőségi tönkölylisztből. Több tradícionális ételünk alapja. Főzési idő: 10-12 perc Tojásmentes tészta. Tárolása: napfénytől védett, száraz, hűvös helyen. Összetevők: bio tönkölyliszt, víz Nutri-Score tápérték kategória: A A zölddel jelölt termékek („A”, „B”) fontos részei lehetnek az étrendünknek, amelyeket gyakrabban vagy nagyobb mennyiségben kellene fogyasztanunk. Átlagos tápérték / 100 gEnergia: 1503 kJ / 355 kcalZsír: 1,6 gamelyből telített zsírsavak: 0,3 gSzénhidrát
A gondos előkészítés, és gyártás garantálja a lágy, harmonikus ízt, és biztosítja az ásványi anyagok, élelmi rostok megőrzését. A legértékesebb aranyköles szemeket óvatosan puffasztjuk, majd megforgatjuk finom virágmézben. A köles az egyetlen gabona, amely teljes értékű fehérjét tartalmaz, és lúgos kémhatású. Könnyen emészthető. Fogyasztási javaslat: Ízletes és egészséges reggeli, friss tejbe, joghurtba, gyümölcslébe áztatva. Önmagában is ideális nassolni való, szinte elolvad a szánkban. Nettó tömeg: 200
HIDEGEN SAJTOLT NAPRAFORGÓ ÉTOLAJ Napraforgó olajunk alapvetően más, mint a boltban kapható finomítottquot; olajok. A következőkben nézzük meg, hogy miért! A hidegen sajtolt étolajat ajánljuk sütéshez, főzéshez, grillezéshez, pácoláshoz, valamint nyers fogyasztásra és egyéb konyhai felhasználásra. Gondoljunk csak arra, amikor nagymamáink kenyérre kenték az ilyen finom, illatos napraforgó olajakat, és újhagymával, vagy retekkel, egyéb zöldségekkel fogyasztották! Nemcsak az ízük kellemes a sajtolt olajokna
HIDEGEN SAJTOLT NAPRAFORGÓ ÉTOLAJ Napraforgó olajunk alapvetően más, mint a boltban kapható finomított olajok. A következőkben nézzük meg, hogy miért! A hidegen sajtolt étolajat ajánljuk sütéshez, főzéshez, grillezéshez, pácoláshoz, valamint nyers fogyasztásra és egyéb konyhai felhasználásra. Gondoljunk csak arra, amikor nagymamáink kenyérre kenték az ilyen finom, illatos napraforgó olajakat, és újhagymával, vagy retekkel, egyéb zöldségekkel fogyasztották! Nemcsak az ízük kellemes a sajtolt olajoknak, h
Illatos és finom reggeli, friss tejbe, joghurtba, gyümölcslébe áztatva. Önmagában is ideális nassolni való a nap bármely részében. Lágy, harmonikus ízű, könnyen emészthető táplálék, ásványi anyagok és élelmi rostok tárháza. Nettó tömeg: 200 g
A Diósgyőri Vitéz kolbász a reneszánsz korból fennmaradt írások alapján megalkotott helyi termék. A sertéshúst és a szalonnát zöldfűszerek egyedi receptúra szerinti keverékével ízesítjük. Paprikát nem tartalmaz, mivel ezt a fűszert ekkor még nem ismerték. A kolbász gyártása során csak konyhasót és bükkfával végzett hideg füstölést alkalmazunk. Nem tartalmaz egyéb tartósítószereket, mesterséges adalékot, aromát, színezéket, ízfokozót sem. A reneszánsz korban a zöldfűszeres kolbász Diósgyőr környékén közke
A Diósgyőri Vitéz kolbász a reneszánsz korból fennmaradt írások alapján megalkotott helyi termék. A sertéshúst és a szalonnát zöldfűszerek egyedi receptúra szerinti keverékével ízesítjük. Paprikát nem tartalmaz, mivel ezt a fűszert ekkor még nem ismerték. A kolbász gyártása során csak konyhasót és bükkfával végzett hideg füstölést alkalmazunk. Nem tartalmaz egyéb tartósítószereket, mesterséges adalékot, aromát, színezéket, ízfokozót sem. A reneszánsz korban a zöldfűszeres kolbász Diósgyőr környékén közke