Laktózmentes tejhelyettesítő italok készítése házilag, a bolti ár töredékéért Vegital készülékekkel. Készíthető vele laktózmentes mandulatej, rizstej, kókusztej, mogyorótej, továbbá krémlevesek és juiceok is! De akár bébiétel házilag is készíthető a legtöbb Vegital készülékkel
Kiknek ajánljuk a könyvet? Tejérzékenységben szenvedőknek Gluténérzékenyeknek és NCGS (nem cöliákiás gluténérzékenyek) Vegánoknak és vegetáriánusoknak Emésztőszervi betegséggel küzdőknek (Chron, bélgyulladás, IBS, stb) Autoimmun betegeknek Paleo és Reg-Enor étrendet folytatóknak Pépes étrenden élőknek Optimális testsúlyt elérni vágyók Cukorbetegeknek Egészségtudatosoknak, akiknek fontos önmaguk és családjuk egészsége Akik tudni szeretnék, hogy pontosan milyen összetételű táplál
Új kollagén termékünk megjelenésének célja, hogy egy ún Neu5gc mentes kollagénnel jelenjünk meg. Mi is ez a Neu5gc? Miben van? Miért és kinek fontos tudnia róla? A Neu5gc egy sziálsav származék, mely nagy mennyiségben található meg minden emlős állat húsában, zsírjában, bőrében, szerveiben, vérében, egyszóval mindenében. Tehát minden emlős állattól származó élelmiszerben jelen van ez a Neu5gc. Tejben is és vajban is nagy mennyiségben van, hiszen azok is emlős állattól vannak. Az emlős állatokon felül
Nélkülözhetetlen segédeszköz a növényi italkészítő gép használatához
Megjelenés dátuma: 2018. október 15. Jól enni és jól lenni – a kettő kölcsönösen feltételezi egymást. Az egészséghez nélkülözhetetlen a jóltápláltság, ahhoz pedig az kell, hogy szívesen együnk, és jóízű, tápláló ételeket fogyasszunk. Manapság egyre többen vannak, akik azért váltanak tudatosan életmódot, hogy megelőzzék a betegségeket, vagy legalábbis csökkentsék kialakulásuk esélyét. A szerző reméli, hogy könyvével őket is meg tudja szólítani, és segítségükre lehet céljuk elérésében. Hiszen nyilvánva
A paradió egy ízletes és rendkívül tápláló mag az olajos magvak összes jótékony tulajdonságait egyesíti magában. Jócskán található benne B1, B3, B6, E,vitamin, szelén, foszfor, kalcium, magnézium, kálium, cink, vas, réz. Felhasználása: Kiváló magában, pörkölve, édességekbe, süteményekbe, müzlibe. Tápanyagtartalom (100 g-ban): Kalória: 2842 kJ/ 689 kcal Fehérje: 14,3 g Szénhidrát/Cukor: 4,8 g / 72,3 Zsír: 66,4 g -amelyből telített zsír: 16,9 g Rost: 7,5 g Só: < 0,1 mg Összetevők
Mire jók a kollagén peptidek? Bőr és haj Csökkenti a nagyobb ráncok mélységét, és megállítja újabbak kialakulását, kisebb ráncokat segít eltünteti. Fokozza a bőr hidratáltságát és feszességét. Fokozza a bőr kollagén- és elasztin-tartalmát, így a rugalmasságát. Növeli a bőrben mért hemoglobinszintet, tehát javítja a mikrocirkulációt. Csökkenti az arcbőr zsírosságát, így az akné előfordulását, súlyosságát. Vastagabb, sűrűbb hajhoz, gyorsabb hajnövekedéshez segít. Csökkenti a szeborreát (
A magnézium egy különösen fontos ásványi anyag, amihez elegendő mennyiségben táplálkozással jutni nehéz. A stressz, sport, magas fitinsav-tartalmú ételek (magvak, teljeskiörlésű gabonák, korpák stb.) és a kávé– és teafogyasztás is fokozhatja a magnézium kiürülését. Mindezek miatt a magnéziumhiány általános. Pótlása szinte mindenki számára fontos. A Life Extension Foundation a magnéziumot az “új D3-vitaminnak” nevezi, mert éppen olyan fontos és éppen olyan gyakori a hiánya, mint a D3-nak. A magnéziumkészít
E-vitaminként sokáig minden gyártó csak alfa-tokoferolt használt és ez sajnos még ma is nagyon gyakran így van. Hogy ez miért akkora probléma? Az E-vitaminnak sok formája (izomerje) ismert, alfa-, béta-, gamma- és delta-tokoferolok és tokotrienolok. Illetve újabban a kivi héjában is azonosítottak egy újabb tokoferolt. Régi, elavult mérések, és azok helytelen értelmezése miatt az alfa-tokoferolt tartották a legerősebbnek ezek közül, így E-vitaminnak csak ezt lehet jelölni termékeken (illetve ez egy kicsit
Táplálkozástani kutatások bizonyították, hogy a mogyoróban megvan a diófélék minden jó tulajdonsága. Az ízletes, tápláló mogyorószemekben sok a fehérje és a rost. Jelentős a vas-, foszfor- és káliumtartalma. A többi dióféléhez hasonlóan a mogyoróban is sok az E vitamin, és megtalálhatók benne a B vitaminok is. Ennek a diófélének is előnyös a zsírsav összetétele: a magas olajtartalom ellenére sem terheli a szívet és az érrendszert, sőt, előnyösen befolyásolja a koleszterin-szintet. 100 g tápértéke:
Felhasználása: Fogyasztható magában, müzlibe, kásába keverve, desszertekhez, cukor helyettesítésére Dióval és mogyoróval párosítva is igen ízletes. Tápanyagtartalom (100 g-ban): Kalória: 1174 kJ/ 276 kcal Fehérje: 1,85 g Szénhidrát/Cukor:65,1 g -amelyből cukor:63,7 g Zsír:0,53 g -amelyből telített zsír: < 0,1 g Rost: 8,7 g Nátrium: 35 mg Összetevők: bio datolya
Fogyasztási javaslat: Már a gyermektervezés gondolatától kezdve javasoljuk elkezdeni a szedését, ideálisan minimum 3 hónappal a fogantatás előtt, egészen a szoptatás végéig, sőt még akár tovább is érdemes lehet. A várandósság és szoptatás alatt érdemes napi rendszerességgel fogyasztanunk legalább 3 db tojássárgáját, és hetente 2-3 alkalommal májat és sós vízi halakat/herkentyűket. Ha ezt nem tesszük, akkor javasoljuk a GAL Kolin-só és a GAL Omega-3 Eco fogyasztását is, vagy egyszerűen váltani a
Adagolás: Napi 2 g-ot (kb. 1tk) fogyasszunk, lehetőleg két részletben (különösen, ha egyszerre bevéve a szokásosnál lazább székletet okozna). Bármilyen folyadékba belekeverhető, legjobb étkezéssel elfogyasztani. Gyermekeknek: testsúlyarányosan, egy felnőtt testsúlyát 60 kilogrammnak számolva. Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó. A magnézium egy külö
A chia egyéves növény, mely jellemzően Mexikóban és Guatemalában nő, elérve akár az egy métert is. A gyönyörű, fehér és lila színű virágai klaszterekben nőnek, melyek végül apró magokká alakulnak, amelyek színük feketétől egész a fehérig hajlik. Az aztékok között elsősorban, a chia fontosságát a chia magok adják. Ők a chiát, egyik legfontosabb élelmiszer-növényként termesztették még Kolumbusz előtt, fő elemként használták gyógyszerekben és rituális szertartásokban. Manapság, a chia mag széles körben ismer
Összetevők: inaktív szárított élesztő Felhasználása: levesek, szószok, szendvicsek, tészták, rizs-ételek, főzelékek, müzlik ízesítéséhez. Hidegen sajtolt olajjal és fűszerekkel összekeverve, finom krémként pirítósra kenhető, ami egyben ízletes és egészséges. Tápanyagtartalom (100 g-ban): Energiaérték: 1370 kJ / 327 kcal Zsír: 5 g - amelyből telített zsírsavak: 1,7 g Szénhidrát: 9 g
Fogyasztási javaslat: Napi 1,5 g (= 3 ml, avagy kb. 1 enyhén púpos teáskanálnyi) fogyasztását javasoljuk. Bármikor bevehető, étkezéskor vagy függetlenül, de legjobb sportolás előtt fél-1 órával, illetve, ha van problémás ízülete, akkor annak igénybevétele előtt fél-egy órával javasoljuk bevenni (tehát például egy nagyobb séta előtt). Reggel éhgyomorra is szedhető. Érdemes kevés vízben vagy egyéb folyadékban feloldva fogyasztani, mert bár az íze enyhe, de nem egy élvezet, azaz jobb egy húzásra. Az ajá