Laktózmentes tejhelyettesítő italok készítése házilag, a bolti ár töredékéért Vegital készülékekkel. Készíthető vele laktózmentes mandulatej, rizstej, kókusztej, mogyorótej, továbbá krémlevesek és juiceok is! De akár bébiétel házilag is készíthető a legtöbb Vegital készülékkel
Összetevők: inulin (prebiotikus növényi rost), glükóz (baktérium hordozó) - Streptococcus termophilus - Lactobacollus delbrueckii subs. bulgaricus - Bifidobacterium lactis Adagolása: 1 tasak 1 liter tejhez elegendő YoBiotic kutúra tárolása: +4°C-on belül (a hűtőszekrény alsó, hidegebb polcain, vagy mélyhűtőben) Joghurt elkészítése Vegital Fermentáló készülékkel: A tasak tartalmát alaposan keverd el 1 liter 56 °C-ra melegített tejben. Az így bekultúrázott tejet tartsd 3,5 órán ke
Bifido baktériummal és prebiotikus rostokkal. Jótékony baktériumokban gazdag, probiotikus joghurt házi készítéséhez. Nem tartalmaz glutént, semmilyen tejszármazékot, így laktózt sem. Egyéb allergén összetevőktől is mentes. Összetevők: - Streptococcus termophilus - Lactobacillus delbrueckii subs. bulgaricus - Bifidobacterium lactis (probiotikum) - inulin (prebiotikus növényi rost) a baktériumok hordozóanyagai: - maltodextrin, - szacharoz Adagolása: 1 tasak 1 liter tejhez elegendő
Összetevők: inaktív szárított élesztő Tápanyagtartalom (100g-ban) Energiaérték: 1025KJ / 245kcal Fehérje: 43g Szénhidrát: 34g Zsír: 4g Ásványi anyagok: vas Vitamin: B1, B2, B3, B5, B6 Kiszerelés: 300g
Fogyasztási javaslat: Elalvás előtt 1-2dl langyos folyadékban (pl vízben) oldjon föl 1 púpos teáskanálnyit és lassan kortyolgassa el vagy víz nélkül szopogassa el. Javasolt étkezések után is egy keveset (1csapott teáskanálnyit vagy 1 mokkáskanálnyit ) elfogyasztani, ha étkezésünkben nem voltak kollagén típusú fehérjék. Így az étkezés után fogyasztott glicin segíti a táplálkozással elfogyasztott aminosavak arányának kiegyensúlyozását. Kávéba vagy bármilyen folyadékba belekeverhető, süteményekbe is belesüth
Mi is az a kollagén? A kollagén egy óriásfehérje, ami összeköti az izmokat, a bőr kötőszöveteit, a szalagokat, a porcokat, az inakat. Az állati bőr, csont és porcok elfogyasztásával (pl csontleves, kocsonya, stb) hozzá is juthatunk sok kollagénhez, azonban ez nagyon nehezen emészthető. A kollagén az emésztés során kisebb alkotóira, peptidekre bomlik, amik egy része utána aminosavakra, így jut a véráramba, hogy aztán a bőrben és ízületekben kifejthesse hatását. A bőrre és ízületekre kifejtett hatás c
Miért fontos a K2- és D3-vitaminokat együtt szedni? A K2-vitamin talán legfontosabb szerepe a szervezetben, hogy képes aktiválni olyan fehérjéket, amelyek azért felelősek, hogy a kalcium oda épüljön be, ahová szükséges (a csontokba és fogakba), és ne oda, ahol árt (lágyszövetek, vesék, erek). Nem csoda, hogy több tanulmány is igazolta, hogy a K2-vitamin fogyasztással arányosan csökken a koszorúér-elmeszesedés és a csontritkulás előfordulása, míg a kalciumfogyasztással arányosan növekszik e betegségek s
Fogyasztási javaslat: Napi 1 evőkanál (~10 ml) étkezéskor, akár salátára, pirítósra is, illetve ahogyan jólesik. Összetevők: Tisztított lazacolaj-keverék, ubidecarenone (növényi fermentációval előállított Q10-koenzim), tokoferolokban gazdag növényi-kivonat (szójamentes), citromolaj, természetes antoxidáns: rozmaring-kivonat (kámformentes). 1 evőkanál (~10 ml) tartalmaz*: Ω3-zsírsavat összesen 3300mg ebb
Fogyasztási javaslat: Napi 1 evőkanál (~10ml) étkezéskor, akár salátára/pirítósra is, illetve ahogy jól esik. Összetevők: Tisztított halolaj, tokoferolokban gazdag növényi-kivonat (szójamentes), citromolaj, természetes antoxidáns: rozmaring-kivonat (kámformentes). 1 evőkanál (~10 ml) tartalmaz*: Ω3-zsírsavat összesen 3475mg ebből EPA 1725mg ebből DHA
A szójabab a pillangósok családjába tartozó hüvelyes növény. A hüvelyekben 4-5 mag fejlődik. A bab általában sárga, de barna színű is lehet, fajtánként eltérő nagyságú, 5-10 mm átmérőjű, gömb alakú vagy ovális. A szójabab a világon a legnagyobb mennyiségű zsiradékot adó növény, de elsősorban nem olaj-, hanem fehérjetartalma miatt termesztik és emiatt a világ takarmányozásában nélkülözhetetlen. A távol-keleti konyha leggyakrabban használt alapanyaga,"csont nélküli hús"-nak is nevezik. Jó tudni: mivel
Összetevők: inulin (növényi rost), laktóz (baktérium kötőanyag) Streptococcus thermophilus Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus A kultúra tárolása: -18 °C Felhasználása: kapszulát húzd szét és kevés langyos vízben vagy tejben, növényi italban oldd fel. Majd ezt az oldatot öntsd hozzá a tejhez, növényi italhoz és alaposan keverd össze. Recept ajánlásunkat itt találod: https://tejmentesreceptek.hu/recept/mandulatejfol-kolessel/
Összetevők: inulin (növényi rost) laktóz (baktérium kötőanyag) - Lactococcus Lactis subsp. Cremoris - Lactococcus Lactis subsp. Lactis - Lactococcus Lactis subsp Lactis biovar. diacetylactis - Lactobacillus bulgaricus - Streptococcus Salivarius subsp Thermophilus - Lactobacillus Helveticus - Leuconostoc mesenteroides Ajánljuk: Trappista, Gouda, Edami, Óvári, Port Salut, Tilsiti stb.. -félkemény sajtok készítéshez Tárolása: -18°C és +4°C között Felhasználása: kapszulát
A manióka, más néven kasszáva egy Dél-Amerikában őshonos, világszerte egyre inkább terjedő növény. Magyarországon még kevesen ismerik, de ahogy a világ más részein, hazánkban is terjed. Elsőként valószínűleg a mayák termesztették a Yucatán-félszigeten, Afrikába pedig feltehetően Brazíliából került a portugál gyarmatosítók által, a 16. század környékén. Ezeknek a fejlődő országoknak alapvető élelmiszere lett a manióka. Legfőbb okait a növény igénytelenségében kell keresni, hiszen amellett, hogy kevés a csa
Összetevők Kakaómassza, Édesítőszerek: eritritol, szteviol glikozidok (0,025%), Kakaóvaj, Mogyoró (10%), Inulin, Zsírszegény kakaópor, Emulgeálószer: szójalecitin, Vanília aroma, Kakaó szárazanyag tartalom: legalább 54%. Nyomokban tejet tartalmazhat. Az allergén információk az összetevők között vastagon kiemelve találhatók. A termék édesítőszert és természetes cukrot tartalmaz. Tápérték 100 g termékben: Energia: 1766 kJ/429kcal Zsír: 39g Ebből telített zsírsavak: 20g Sz
GAL C-komplex (90 db) C-vitamint és növényi kivonatokat tartalmazó étrend-kiegészítő kapszulák E termék a C-vitamint a természetben is megtalálható formájában tartalmazza, szinergikus hatású növényi kivonatok mátrixában. A feketebors egy szabadalmaztatott kivonata, a BioPerine® a felszívódást segíti. A citrusbioflavonoid-komplex és a vörös szőlő héjának és magjának kivonatai pedig olyan természetes hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek a természetben is gyakran fordulnak elő C-vitaminban dús
Alkalmazási javaslat: Kb. fél perc kevergetés mellett tökéletesen oldódik bármilyen folyadékban, így ital formájában javasoljuk fogyasztani. Általános használat esetén napi ~2-4 g-ot (~1-2 teáskanálnyit). Kúraszerű alkalmazás esetén pedig 1-2 hétig napi 3 x 4 g-ot. 12 g feletti dózis enyhe hasmenést okozhat! Gyermekeknek testsúlyarányosan adagolandó, 60 kg-nak számolva egy felnőtt ember súlyát. Tápérték 100g termékben: Energia: 324kcal (1360kJ); Zsír: 0g – ebből telített zsír: 0g; Szénhidrát: 0g – e