Laktózmentes tejhelyettesítő italok készítése házilag, a bolti ár töredékéért Vegital készülékekkel. Készíthető vele laktózmentes mandulatej, rizstej, kókusztej, mogyorótej, továbbá krémlevesek és juiceok is! De akár bébiétel házilag is készíthető a legtöbb Vegital készülékkel
Összetevők: zöldségek változó arányban (30%) /tarkabab (40%), kukorica, sárgarépa/, víz, hámozott paradicsom /hámozott paradicsom, paradicsomlé/, darált füstölt tarja (10%) /sertéshús, só/, vöröshagyma,barna rizsliszt, sűrített paradicsom, fehérborecet, kókuszolaj, fűszerek, só Tömeg: 350 g (1 adag) Tápértékek: Átlagos tápérték 100 g-ban 1 adagban Energia (kJ/kcal) 586/141 2050/492 Zsír (g) 4,9 17,1
A készülék – mint minden Vegital gép – nagyon egyszerűen működtethető: megfőzi és ledarálja az alapanyagokat, így nincs szükség előfőzésre, párolásra, hiszen szinte mindent, úgy ahogy van, beletehetünk a készülék tartályába. Ha növényi italt készítünk, mehet bele nyersen a rizs, a zab, a kókuszreszelék, vagy bármilyen olajos mag is. Zöldség vagy gyümölcs alapú ételeknél, italoknál mindössze kisebb darabokra kell vágnunk az alapanyagokat. A készülék belső tartálya rozsdamentes acélból készült, ami ige
Felhasználási javaslat: Díszítésre tortákra, süteményekre, koktélokba, ételekre. Származási hely: Irán A termék zellert, mustármagot, szezámmagot és búzalisztet is csomagoló üzemben készült.
A háztartási konzerváló készülék kizárólag háztartási felhasználásra alkalmas. A készülék közvetlen főzésre szolgáló főzőedényként nem használható, kizárólag üvegekben történő tartósításra. A magyar Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Élelmiszerbiztonsági Kockázatértékelési Igazgatóságának állásfoglalása szerint: Biztonságos készétel konzerveket befőző automatában nem lehet készíteni. Házi körülmények között, - befőző automatában - csak magas savtartalmú élelmiszerekből lehet biztonságo
Friss és félkemény sajtok készítéséhez ajánljuk. Az optimális savó eltávolítás, és formázás eszköze. Felső átmérő: 11.6 cm Alsó átmérő: 10.7 cm Magassága: 7 cm Recept Tejmentes “gomolya sajt” helyettesítő Növényi "sajt" helyettesítő, mely jól olvasztható, de rántani is tökéletes. Előkészítés 10 perc Program idő/főzés 30 perc
Az Amazonas kincse, ott terem ez a határozott ízű, valahol a vanília és a karamell ízvilága közötti markáns fűszer. Nevezik vaníliapótlónak is, dióval, mandulával, mogyoróval kombinálva harmonizálódnak a különleges aromák, illóolajok. Ráncos, sötét színű bab, vagy mag, ami a legelőnyösebben felhasználás előtt reszelve érvényesül. Felhasználási javaslat: Határozott ízű, markáns fűszer, melyet édességek készítéséhez használnak. Sütemények, krémek, pudingok, palacsinták, torták, csokoládék és fagylatok í
Kőrözöttek, túrós ételek, sajtkrémek, friss sajtok ízesítésére. Olíva olajjal, ecettel keverve kiváló salátafűszer. Főzelékek fűszerezésre nagyon alkalmas. Tartósítószert, adalékanyagot, színezéket nem tartalmaz! Összetevők: petrezselyemlevél, fokhagyma, snidling, vöröshagyma, curry, zellerlevél, zellergyökér Származási hely: Magyarország A termék zellert, mustármagot, szezámmagot és búzalisztet is csomagoló üzemben készült.
Sütemények, édességek egzotikus hozzávalója, kellemesen gyümölcsös ízt varázsol ételeinkbe. Használják gyakran a keleti konyhákban főételekbe is. A reformkori konyha egyik kedvenc alapanyaga volt, de ősidők óta használt fűszer, a fáraók kedvenc ételeiben gyakran használták. Az arab, közel-keleti, marokkói konyha a mai napig használja, mint fő hozzávaló, az ételeiben. Felhasználási javaslat: egy éjszakán át vízbe áztatva, narancsvizet kapunk, ami nagyon finom adalék a süteményekben. Származási hely:
Főzési tanács: Tegyük a tésztát forrásban lévő, kb. tízszeres mennyiségű, enyhén sós vízbe. Az újra forrástól számítva, óvatosan keverve a tészta vastagságától függően 5-10 percig főzzük. A választék: Cérnametélt, szélesmetélt, orsó, szarvacska, spagetti, fodros nagykocka, kiskocka, kiskagyló, keskenymetélt, tarhonya, színes orsó Összetétel: Kukoricaliszt, kukoricakeményítő, burgonyapehely, dextróz (szőlőcukor) Tápanyagtartalom 100 g termékben
Az újabb táplálkozási irányzatok koffein- és theobromin mentessége miatt előnyben részesítik a kakaóporral szemben. Zsírtartalma alacsonyabb, szénhidrát-, B- és A-vitamin, valamint kalciumtartalma magasabb a kakaóporénál. Előnye, hogy koffein-, teobromin- , valamint glutén- és laktózmentes, nem tartalmaz koleszterint és nátrium-szegény. Használható kakaópor helyett vagy kakaóporral fele-fele arányban keverve. Édes íze miatt egyáltalán nem vagy csak kevéssé szükséges édesíteni. Tápanyagtartalom
Összetevők: marhacomb (28%), hámozott paradicsom /hámozott paradicsom, paradicsomlé/, sárgarépa, sűrített paradicsom, zeller, vöröshagyma, barna rizsliszt, kókuszolaj, víz, só, fűszerek Tömeg: 350 g (1adag) Tápértékek: Átlagos tápérték 100 g-ban 1 adagban Energia (kJ/kcal) 388/93 1358/326 Zsír (g) 3,8 13,2 -ebből telített (g) 2,2 7,6 Szénhidrát (g)
Tisztított, darált szezámmagokból nyert krém, jellegzetes kesernyés ízű. Ízlés szerint édesen és sósan is elkészíthető. A szezámkrém a humusz alapanyaga, Görögországban pedig népszerű desszertet készítenek szezámkrémből, mézből és joghurtból. Esszenciális zsírsavakban – linolsavban kiemelkedően -, B- és E-vitaminban valamint lecitinben gazdag. Az olajos magvak közül a legmagasabb fehérjetartalmú, ásványi anyagok közül rezet, mangánt, kalciumot, magnéziumot, vasat, foszfort, cinket és szelént tar
Felbontás után hűtőben tárolandó, akár egy évig is eláll. Mivel nem tartalmaz emulgeáló szert, így idővel az olaj kiül a krém tetejére, a krém pedig besűrűsödik. Fogyasztás előtt csak fel kell keverni, hogy visszanyerje lágy, kenhető állagát. A tökmag igazi vitaminbomba, gazdag A, B1, B2, C, D, E és F-vitaminban is, valamint jelentős mennyiségű mangán, folsav, foszfor, kálcium, magnézium cink, réz és nátrium is található benne. Magas a fehérjetartalma és rosttartalma is, de 79,4%-ban esszenciál
felső átmérő: 9.5 cm alsó átmérő: 9.3 cm magasság: 7 cm Recept Aszalt paradicsomos-bazsalikomos kesudiós "sajt" helyettesítő Paleo étrendbe is beilleszthető finom lágy sajt helyettesítő. Ebből a mennyiségből 3 db készült. Előkészítés 10 perc Program idő/főzés 15 perc Pihentetés 24 óra Me
A lenmagot – egyedi összetételének köszönhetően – az egész világon ma is széles körben használják mind a népi, mind a hivatalos gyógyászatban. A lenmag nyálkaanyagot, többféle olajat (linol-, linolénsav, olajsav gliceridjeit), fehérjét, cianogén glikozid keveréket tartalmaz. Vitaminokban (A, B, C, D és E) gazdag, ásványi anyagtartalma is jelentős: kálium, foszfor, magnézium, kalcium, kén, vas, cink, nátrium, klór mangán, szilikon, réz, fluor, alumínium, nikkel, kobalt, jód, króm is van benne. Olajának