Laktózmentes tejhelyettesítő italok készítése házilag, a bolti ár töredékéért Vegital készülékekkel. Készíthető vele laktózmentes mandulatej, rizstej, kókusztej, mogyorótej, továbbá krémlevesek és juiceok is! De akár bébiétel házilag is készíthető a legtöbb Vegital készülékkel
Felhasználása: Távolkeleti ételek fontos összetevője. Csíráztatva salátaként fogyasztható. Tápanyagtartalom (100g-ban) Kalória (kJ / kcal): 1281 kJ/ 304 kcal Fehérje (g / 100g): 23,1 g Szénhidrát/Cukor (g / 100g): 41,5 g/ 3,1 g Zsír/Telített zsír (g / 100g): 1,2 g/ 0,3 g Rost (g / 100g): 17,3 g Nátrium (mg / 100g):
A barnarizs nem egy külön rizsfajta, hanem csak abban különbözik a fehér rizstől, hogy hántoláskor rajta hagyják az értékes tápanyagokban gazdag réteget (korpa és csíra rész). A kása készítésekor semmilyen adalékanyagot nem adunk hozzá a rizshez és nem is veszünk ki belőle semmit, tehát minden érték, amely a barnarizsben megtalálható, a kásában is benne van. Így már nem csak köretként, hanem reggelire is fogyaszthatsz rostban gazdag, teljes értékű gabonát! Elkészítés: Öntsük fel kétszeres mennyisé
Készítsünk otthon egyszerűen Kimchi Savanyúságot ezzel a Fűszerkeverékkel. A Koreai erjesztett, fűszerezett zöldségek, a Kimchi ugyanazon a tejsavas erjesztéssel készül, mint a magyar savanyított káposzta. Már a 7. században is készítették. A Kimchi azt jelenti, hogy "Elsüllyedt Zöldségek". Az ősi Koreában ugyanazért készítették, mint őseink: vitaminbevitel biztosítása a téli hónapokban. Ma már minden Koreai hétköznapi életéhez szorosan kötődik, egyfajta nemzeti étel lett a Kimchi. Az elkészült
Por állagú eritrit magnézium pótlással. A hozzáadott magnézium-oxid megakadályozza a tömbösödést, összetapadást, ezért mindig por állagú, könnyen szitálható, szórható édesítőszer. Beltartalmi érték (kötelező adatok) 100 grammra vetítve Energia kcal/kJ 20 kcal / 84 kJ Zsír 0 g - ebből telített zsírsavak 0 g Szénhidrát 100 g - ebből cukrok 0 g Fehérje 0 g Só 0 g
Összetevők: kakaómassza, édesítőszerek: eritritol, szteviol glikozidok (0,026%), kakaóvaj, inulin, zsírszegény kakaópor, erdei gyümölcs(2%), emulgeálószer: szójalecitin, vanília és erdei gyümölcs aroma. Túlzott fogyasztása hashajtó hatású lehet. Tápérték 100 g termékben: Energia: 1680 kJ/408 kcal Zsír: 36g Ebből telített zsírsavak: 22g Szénhidrát: 34g Ebből cukor: 2g Poliolok: 29g Rost: 18g Fehérje: 7g Só: 0,09g Nyomokban tejet, dióféléket, szóját és szezámmagot tartalmazhat.
"A Maca gyökér egy az Andok lejtőin vadon élő növény, amelyet „Perui Ginzengnek” is neveznek. Energizáló, erősítő, állóképesség javító, valamint a jobb érzelmi állapotot elősegítő hatása is ismert. 4200 méter feletti magasságban, zord időjárási viszonyok között (hideg, erős szél, intenzív napsütés), a legtöbb növény számára egyenesen hátrányos körülmények között él. A tudományos kutatások szerint a Maca kifejezetten gazdag aminosavakban, fitonutriensekben, zsírsavakban, vitaminokban és ásványi anyagokban.
Csomagolása: adagoló kanállal együtt, visszazárható (simítózáras) PE-ALU tasakba csomagolva (12 adag). Tartalmazza a kovászoláshoz szükséges élesztőgombák és baktériumok keverékét. Adagolása: A mellékelt kanállal annyi port vegyél ki a tasakból, hogy a kanál színültig legyen. (nem púpozottan) Ez a mennyiség 1 kg pékáru készítéshez ajánlott. A kovász kultúra tárolása: -18 °C-on (mélyhűtőben) hosszan megőrzi minőségét. Összetevők: tejsavbaktériumok válogatott élesztőgomba törzsek (nem t
A K2-vitamin talán legfontosabb szerepe a szervezetben, hogy képes aktiválni olyan fehérjéket, amelyek azért felelősek, hogy a kalcium oda épüljön be, ahová szükséges (a csontokba és fogakba), és ne oda, ahol árt (lágyszövetek, vesék, erek). Nem csoda, hogy több tanulmány is igazolta, hogy a K2-vitamin fogyasztással arányosan csökken a koszorúér-elmeszesedés és a csontritkulás előfordulása, míg a kalciumfogyasztással arányosan növekszik e betegségek száma, de csak K2-vitamin hiány esetén (azaz szinte mind
Összetevők: inulin (növényi rost), laktóz (baktérium kötőanyag) Streptococcus Salivarius subsp. Thermophilus Lactobacillus Delbrueckii subsp Bulgaricus Lactococcus Lactis subsp. Lactis Lactococcus Lactis subsp. Cremoris Hőoptimuma: 30-40 °C Felhasználása: kapszulát húzd szét és kevés langyos vízben vagy tejben, növényi italban oldd fel. Majd ezt az oldatot öntsd hozzá a tejhez, növényi italhoz és alaposan keverd össze.
Tápérték 100g termékben: Energia: 221kcal (897kJ); Zsír: 0g – ebből telített zsír: 0g; Szénhidrát: 12g – ebből cukrok: 12g; Fehérje: 0,2g; Nátrium: 0,8g; Rost: 87g, ebből Bimuno b-GOS: 56g 2,5g-ban: Energia: 6kcal (22kJ); Zsír: 0g – ebből telített zsír: 0g; Szénhidrát: 0,3g – ebből cukrok: 0,3g; Fehérje: 0g; Nátrium: 0g; Rost: 2,2g, ebből Bimuno b-GOS: 1,4g 5g-ban: Energia: 11kcal (45kJ); Zsír: 0g – ebből telített zsír: 0g; Szénhidrát: 0,6g – ebből cukrok: 0,6g; Fehérje: 0g; Nátrium: 0g; Rost: 4,4g
Az újabb táplálkozási irányzatok koffein- és theobromin mentessége miatt előnyben részesítik a kakaóporral szemben. Zsírtartalma alacsonyabb, szénhidrát-, B- és A-vitamin, valamint kalciumtartalma magasabb a kakaóporénál. Előnye, hogy koffein-, teobromin- , valamint glutén- és laktózmentes, nem tartalmaz koleszterint és nátrium-szegény. Használható kakaópor helyett vagy kakaóporral fele-fele arányban keverve. Édes íze miatt egyáltalán nem vagy csak kevéssé szükséges édesíteni. Tápanyagtart
Az ősi Egyiptom és Kína fáraói, császárai tartottak Jázmin bokrokat a kertjeikben, és fogyasztották teaként a szárított virágokat. A termék zellert, mustármagot, búzalisztet és szezámmagot, szójababot is csomagoló üzemben készült! Származási hely: Kína
A földimogyoró jótékony hatással lehet a vérnyomásra, kiegyensúlyozza a vércukorszintet. Szoptatás idején fokozhatja a tejtermelődést és enyhítheti a PMS tüneteket. Telítetlen zsírsav tartalma által csökkenti a szívinfarktus, szélütés, agyvérzés, vérrögképződés, valamint a rákos betegségek kialakulásának veszélyét. A benne található rostok támogatják az emésztést. Magas zsírtartalma enyhíti a bőrszárazságot és az ekcémát. piritósra kenve vaj helyett mártogatósok, pácok, szószok, öntetek
A liofilizálás, azaz fagyasztva szárítás, mint eljárás, elsőre egy bonyolultnak tűnő folyamat, de a jelenség a természetben is megfigyelhető. A folyamat lényege, hogy a szárítani kívánt nedves (vizet tartalmazó) terméket először lefagyasztják, aztán nagyon alacsony nyomáson, nagyon lassan felmelegítve a terméket, a jéggé fagyott vizet „eltüntetik” belőle. Pontosabban a jég átmenet nélkül gőzzé változik (a folyadékfázist kihagyva!). Két nagy előnye van a fagyasztva szárításnak a hagyományos szárítások
Átmérő: 31 cm Magassága: 3 mm Fontos, hogy konzerválás közben az üvegeket ne helyezzük egymásra!