Laktózmentes tejhelyettesítő italok készítése házilag, a bolti ár töredékéért Vegital készülékekkel. Készíthető vele laktózmentes mandulatej, rizstej, kókusztej, mogyorótej, továbbá krémlevesek és juiceok is! De akár bébiétel házilag is készíthető a legtöbb Vegital készülékkel
Napi 1 teáskanálnyit (3 g) fogyasszunk, folyadékban feloldva. Legjobb étkezéskor. Lehet több részletben is (pl. fél-fél teáskanállal reggel és este). Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó. Forgalomba hozatal az ESZCSM 36/2004 IV.26. rendelet alapján. Hatóanyag 1 adagban (3 g-ban, azaz 1 teáskanálnyiban)
Összetevők: gluténmentes zabpehely, datolya, olívaolaj,fahéj (1%), tengeri só, vanília Allergének: Nyomokban tartalmazhat diót és származékait. (Tartalmazhat mandulát, mogyorót, diót, kesudiót stb.) Nyomokban tartalmazhatja a következőket: Szezámmag és belőle készült termékek Átlagos tápérték adatok 100 g-ban Energiatartalom 354 kcal / 1480 kJ Zsír 7 g amelyből telített zsírsavak 1,1 g Szénhidrát 61 g amelyből cukrok 15 g Rost 9 g Fehérje: 10 g Só: 0,20 g Kiszerelés:
A fermentált ételekhez csak a gépre van szükségünk, illetve az erjesztéshez szükséges baktérium kultúrára, amelyet már a webshopunkban is beszerezhetsz hozzá: Joghurt, tejföl (mezofil), kefir baktérium kultúra Sajtkultúrák: krémsajt, fetasajt, gyúrtsajt, parmezán stb. Zöldség- és gyümölcs erjesztő kultúrák Natto (erjesztett szójabab) Kimchi (erjesztett káposzta) Rizsbor kultúra Ha gabona alapú tejhelyettesítőből szeretnél készíteni erjesztett italt/ételt, akkor szükséged lehet még k
Adagolópohár különböző magvak, gabonák és egyéb segédanyagok pontos adagolásához.
Kiváló minőségű, enyhén pirított mogyoróból készült krém. Süteményekhez és más desszertekhez, csokoládéhoz, szendvicsekhez, pirítóshoz, keleti ételekhez ízesítőként, és persze önmagában is nagyon-nagyon finom. A mogyorónak magas az esszenciális zsírsav tartalma és a rosttartalma is, gazdag továbbá B1-, B2-, C-, H- és E-vitaminban, ásványi anyagok közül pedig káliumot, kalciumot, cinket, mangánt és rezet tartalmaz, ezen kívül olyan enzimek is vannak benne, melyekre a sejteknek szükségük van az en
Felhasználási javaslat: Díszítésre tortákra, süteményekre, koktélokba, ételekre. Származási hely: Irán A termék zellert, mustármagot, szezámmagot és búzalisztet is csomagoló üzemben készült.
A háztartási konzerváló készülék kizárólag háztartási felhasználásra alkalmas. A készülék közvetlen főzésre szolgáló főzőedényként nem használható, kizárólag üvegekben történő tartósításra. A magyar Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Élelmiszerbiztonsági Kockázatértékelési Igazgatóságának állásfoglalása szerint: Biztonságos készétel konzerveket befőző automatában nem lehet készíteni. Házi körülmények között, - befőző automatában - csak magas savtartalmú élelmiszerekből lehet biztonságo
Kőrözöttek, túrós ételek, sajtkrémek, friss sajtok ízesítésére. Olíva olajjal, ecettel keverve kiváló salátafűszer. Főzelékek fűszerezésre nagyon alkalmas. Tartósítószert, adalékanyagot, színezéket nem tartalmaz! Összetevők: petrezselyemlevél, fokhagyma, snidling, vöröshagyma, curry, zellerlevél, zellergyökér Származási hely: Magyarország A termék zellert, mustármagot, szezámmagot és búzalisztet is csomagoló üzemben készült.
felső átmérő: 9.5 cm alsó átmérő: 9.3 cm magasság: 7 cm Recept Aszalt paradicsomos-bazsalikomos kesudiós "sajt" helyettesítő Paleo étrendbe is beilleszthető finom lágy sajt helyettesítő. Ebből a mennyiségből 3 db készült. Előkészítés 10 perc Program idő/főzés 15 perc Pihentetés 24 óra Me
Hőoptimuma 20-24 °C Adagolása: 1 kapszula (1u) / 10 liter tej Tárolás: mélyhűtőben, - 18 °C alatt Készíthetsz 10 liternél kisebb mennyiséget is, ha a kapszula tartalmát felezed, negyedeled. A maradékot alufóliában tedd vissza a mélyhűtőbe. Kapható kiszerelés: 100 liter tejhez - 10 db kapszula - 10 u Összetevők: - Lactococcus lactis cremoris - Debaryomyces hansenii - Candida Colliculosa - Lactococcus lactis - Lactis biovar diacetylactis - Streptococcus the
Mi is az a konjac liszt? A konjac Kelet-Ázsia trópusi és szubtrópusi területein őshonos növényfaj. Évelő növény, melynek akár 25 centimétert is elérő, a föld alatt található gumói lehetnek. Kínában, Japánban és Koreában magas keményítőtartalmú gumója miatt termesztik. A gumót lisztkészítésre, lekvárkészítésre, és az állati eredetű zselatin helyettesítésére alkalmazzák. A konjac vagy más néven az ördögnyelv legfontosabb alkotóeleme és hatóanyaga a glükomannán. A konjakt lisztben található
A folyékony füst lezárt csomagolásban, 7-24C° közötti hőmérsékleten tartandó. Ajánlott felhasználása: 3-4 ml folyékony füstöt belekeverünk 2 dl vízbe. A kinyújtott sajtszalagot bekenjük a folyékony füsttel, majd vékonyan megsózzuk, és szorosan feltekerjük. A füsttel hígított vízbe beleáztatjuk a feltekert parenyicánkat 3-4 órára. 1-2 óra elteltével érdemes átforgatni. Ha elérte a kívánt színt, vedd ki a pácból, és hagyd szikkadni. Ha közvetlenül kevered a termékbe, akkor az ajánlott adagolás 1-3
Átlagos tápérték 100 g-ban: Egy szelet: Energia: 1590 kJ / 379 kcal 636 kJ / 151 kcal Zsír: 16,04 g 6,4 g ebből telített zsírok: 1,67 g 0,67 g Szénhidrát: 50,87 g 20,34 g ebből cukor: 31,78 g 12,7 g Rost: 6,95 g 2,78 g Fehérje: 8,2 g
Délkelet Ázsia mindennapi rizsfajtája, rövidszemű, hiányzik belőle az amilóz, mivel magas a keményítőtartalma, a főzésnél a szemek összetapadnak. Nemcsak köretként, de édességeket, süteményeket is készítenek belőle. Könnyen formálható belőle golyócska, vagy más forma. Elkészítési javaslat: Áztassuk a rizst legalább 4 órán keresztül hideg vízben, amikor a rizsszemek jól megszívták magukat, gőzölve főzzük készre, pl. Bambuszgőzölőben, vagy konyhai szűrőben egy fazék forrásban lévő víz fölött fedő alatt,
Összetevők: - Lactococcus lactis subsp. actis - Lactococcus lactis subsp. cremoris - Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetilaktis - Leuconostoc mesenteroides - Leuconostoc pseudomesenteroides - Penicillium candidum - Geotrichum candidum - Inulin (növényi rost) - Baktérium hordozó anyaga: Laktóz Tárolása: -18°C-on Felhasználása: kapszulát húzd szét és kevés langyos vízben vagy tejben, növényi italban oldd fel. Majd ezt az oldatot öntsd hozzá a tejhez, növényi italhoz és a