Laktózmentes tejhelyettesítő italok készítése házilag, a bolti ár töredékéért Vegital készülékekkel. Készíthető vele laktózmentes mandulatej, rizstej, kókusztej, mogyorótej, továbbá krémlevesek és juiceok is! De akár bébiétel házilag is készíthető a legtöbb Vegital készülékkel
Fogyasztási javaslat: Elalvás előtt 1-2dl langyos folyadékban (pl vízben) oldjon föl 1 púpos teáskanálnyit és lassan kortyolgassa el vagy víz nélkül szopogassa el. Javasolt étkezések után is egy keveset (1csapott teáskanálnyit vagy 1 mokkáskanálnyit ) elfogyasztani, ha étkezésünkben nem voltak kollagén típusú fehérjék. Így az étkezés után fogyasztott glicin segíti a táplálkozással elfogyasztott aminosavak arányának kiegyensúlyozását. Kávéba vagy bármilyen folyadékba belekeverhető, süteményekbe is belesüth
A kókuszcukor alapanyagává lehet, lassabb felszívódása és értékes anyagai miatt az természetes és egészséges táplálkozásnak. Tápanyagtartalom (100 g-ban): Energiaérték: 1643 KJ / 387 Kcal Zsír: 0,17 g amelyből: - telített zsírsavak:
Összetevők: kókuszkrém, víz, xantán gumi Tápanyagtartalom 100 g termékben: Energia: 237 kcal Zsír: 24,4 g ebből telített zsírsav 22,9 g Fehérje: 2,3 g Szénhidrát: 2,1 g ebből cukor 2,1 g Só: 0,04 g Nátrium: 0,014 g
Az autoimmun betegségek nem egyik napról a másikra alakulnak ki. A tünetek megjelenése előtt a rejtett gyulladások és az önpusztító mechanizmusok akár hosszú éveken át rombolhatják a szervezetet. Ezt a folyamatot jelöli az úgynevezett autoimmun spektrum kifejezés: a skála egyik végén a még észlelhetetlen változások, a másik végén pedig az életminőséget már súlyosan károsító, akár teljes működésképtelenséghez vezető állapotok találhatóak. Minden autoimmun betegséggel küzdő ezen a skálán helyezkedik el vala
Összetevők: élelmi rostok (inulin, polidextróz, dextrin), növényi rost koncentrátum (kókusz), nedvesítőszer (glicerin), kakaómassza, növényi zsír (RSPO-minősített pálmazsír), növényi olaj (repce), kakaóvaj, zselésítő anyag (pektin), étkezési sav (citromsav), emulgeálószer (napraforgó lecitin), aromá Átlagos tápérték 100 g termékben Energia: 1581 kJ / 383 kcal Zsír: - amelyből telített zsírsavak: 29 g 18 g
Összetevők: növényi zsír (RSPO-minősített pálmazsír), élelmi rostok (inulin, polidextróz, dextrin), nedvesítőszer (glicerin), növényi rost koncentrátum (kókusz), édesítőszer (eritrit), növényi olaj (repce), kakaópor, kakaómassza, kókuszreszelék, kakaóvaj, emulgeálószer (napraforgó lecitin), só, aromák. Átlagos tápérték 100 g termékben Energia: 1581 kJ / 383 kcal Zsír: - amelyből telített zsírsavak: 28 g 18 g
A készülék - mint minden Vegital gép – nagyon egyszerűen működtethető. Majdnem minden program - kivéve a Chunky Soup (nem daráló, csak főző levesprogram), illetve a Juice program (csak daráló, nem főző turmixprogram) kivételével - megfőzi és ledarálja az alapanyagokat, így nincs szükség előfőzésre, párolásra, szinte mindent, úgy ahogy van, beletehetünk a készülék tartályába. Ha növényi italt készítesz, akkor nyugodtan tedd bele nyersen a rizst, a kókuszreszeléket, vagy akár a keményebb mandulát is, hiszen
Hatóanyag tartalom 1 db (napi adag) kapszulában: Hatóanyag / aktív rész Mennyiség NRV*% E-vitamin 15 mg 125 Asztaxantin 8 mg - Béta karotin 7,5 mg - Lutein 6 mg - Zeaxantin 4 mg - Összetevők: Asztaxantin (5%-os), Lutein (5%-os), Béta-Karotin (7,5%-os), Zeaxantin (5%-os), D-Alfa-Tocoph
A kenhető állományú krémsajt könnyen elkészíthető, sokféle képpen felhasználható. Íze kellemesen savanykás, lágy. Felhasználási javaslat: krémsajt, lágysajt, friss sajt, vaj, tejföl, túró, savanyú krémek, Összetevők: Lactococcus Lactis subsp. Lactis Lactococcus Lactis subsp. Cremoris Lactococcus Lactis subsp. Lactis biovar. diacetylactis Leuconostoc Mèsenteroides Leuconostoc Pseudomesenteroides Baktérium hordozók: maltodextrin, szacharóz, laktóz Felhasználása: kapszulát húzd szét
Az egyik legfontosabb antioxidánsról beszélhetünk, hiszen nagy mértékben megakadályozza a szerveztünk számára káros szabadgyökök kialakulását. Az aszkorbinsavat testünk azonban nem képes önmagától előállítani, így fontos, hogy étkezésünk során biztosítsuk annak rendszeres bevitelét. A C-vitamin az immunrendszer fő erősítője, fokozza a fehérvérsejtek képződését és azok működését. Ezen kívül fontos szerepet játszik a csontok és porcok kötőszövetének felépítésében, valamint a vas szervezetünkbe való haték
Azt már tudjuk, hogyan kell gyorsan, egy gombnyomással finom növényi italt készíteni. Miért ne lehetne a tejhelyettesítő italok leszűrése is legalább ilyen gyors és egyszerű? Legyártattunk egy profi szűrőkancsót, ami még jobban megkönnyíti az elkészült italok szűrési folyamatát. A szűrő 3 részből áll, egy tartályból, amibe körülbelül 1,5 l folyadék fér, egy magas falú szűrő tálkából, valamint a kancsó fogantyújából. A teendő mindössze annyi, hogy egyszerűen belehúzzuk a fogantyút a kancsóba, majd
Felhasználható tejföl, lágy sajtok, friss sajtok, félkemény-keménysajtok, vaj, túró, kék zöld és fehér penésszel érő sajtok készítéséhez. Jól kombinálható más aroma és textura képző kultúrákkal. Összetevők: - Lactococcus lactis subsp. lactis - Lactococcus lactis subsp. cremoris - Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis - Leuconostoc mesenteroides - Leuconostoc pseudomesenteroides - Inulin (növényi rost) - Hordozó anyag: laktóz Finom, tiszta, erőteljes aromákat készít opt
Ha szeretnéd tudni hogy készül a rizs joghurt fermentáló készülékben, akkor kattints a képre, vagy alul a videóra!
Adagolópohár különböző magvak, gabonák és egyéb segédanyagok pontos adagolásához.
A fém rész folyadékba meríthető, de ügyelni kell rá, hogy a teljes hőmérő ne essen bele a tejbe, mert nem vízálló. A mérés a fém tüske hegyénél történik. Főbb jellemzők: Mérési tartománya: -50°C-tól + 300°C-ig Mérési pontossága folyékony és puha anyagok esetében: +/-1°C Funkciói: ON/OFF: be/kikapcsoló gomb C/F: Celsius/Fahrenheit mérési üzemmód HOLD: megnyomásával a legutóbb mért hőmérséklet értéke marad a képernyőn, nem változik MAX/MIN: a bekapcsolás óta mért legalacson