Bor webshopunkban vakteszten értékelt, tiszta borok vásárolhatóak. Ismerje meg borszaküzletünket, és rendeljen bort az ország bármely borrégiójából!
Sárga húsú gyümölcsök gazdag illatával indít. Zamatában sokoldalú, könnyed gyümölcsösség párosul feszes savakkal. Könnyed, egyszerű, mégis játékossága miatt nagyon szerethető tétel.
Tömör, gazdag bor, amely mégsem nehézkes – élénk, széles savszerkezetének köszönhetően meglepően jól iható. A 15%-os alkoholtartalom tökéletesen belesimul a bor karakterébe, támogatja a mélységet, anélkül hogy uralkodna felette. Jó példája annak, hogy az Abruzzóban – amely sokszor méltatlanul háttérbe szorul – is születhetnek kiemelkedő minőségű tételek.
Palackba zárt frissesség, citrusok és zöldfűszerek, fehér húsú gyümölcsök. A lendületes savak almát, körtét ölelnek körbe, jóleső korty tölti ki az érzékeinket. Behűtve magában és szódával is öröm meginni.
Halványsárgától a jellegzetes homokszínig változó árnyalatokkal gyönyörködteti a szemet. Enyhén gyümölcsös illatát mandulás jegyek kísérik. A kort lágy és harmonikus, a hangsúly a gyümölcsökön, főként körte formájában, zárásban pedig elegáns, enyhe kesernye.
Nem köt kompromisszumot a tartalmas rozék és a könnyű, kirobbanóan gyümölcsös rozék között: egyszerűen tökéletesen eltalálták az átmenetet. Érett eperdzsem, brutális gyümölcsösség, mellette erős savak melyek fröccsben is jól működnek de mindenképp érdemes megkóstolni szóda nélkül is. A korty krémes, itt is az eper jut eszünkbe, joghurt formában. Bombasztikus rozé.
Határozott erdei gyümölcsös, tartalmas, hűvös-édes illat. Izgalmas, lekváros zamat. Elegáns édes, sima tanninszerkezet. Hatalmas potenciál. Az idő múlásával csak egyre szebb lesz. Véleményünk szerint jelenleg az egyik legkiemelkedőbb tétel a szekszárdi borvidéken. Kiemelkedően jó ár-érték arány!
A bor illatában a sárgamuskotály jellegzetes jegyei dominálnak: virágos, mézes, trópusi gyümölcsös aromák, amelyek frissességgel és eleganciával párosulnak. Ízében gazdag, de nem nehézkes; a természetes édesség és a savak egyensúlya teszi különlegessé.
Keddi Kóstoló csapatunk véleménye: 93 pont ***** (2022 márc.) Mit jelent ez a pontszám?A Taittinger Prelude igazi különlegesség: 50% Chardonnay és 50% Pinot Noir találkozása a Grand Cru dűlőkről válogatva, ami a champagne minősítési rendszer csúcsát jelenti.Színében aranysárga briliánsok, vibráló csillogás jelenik meg apró buborékok gyöngyfüzérével kiemelve. Illatában frissesség és ásványosság keveredik, zöldellő virágok finom aromáival átszőve. A kortyot a citrusok üde zamata, fehér húsú gyümölcsök éd
A zöldszőlőből préselt természetes verjus a zöld szőlőlé francia elnevezése; (kiejtése: verzsü), a “vert” (zöld) és a “jus” (lé) szavak összetételéből.A zöldszüret időpontja befolyásolja, hogy a verjus az erőteljesen savas vagy a kissé lágyabb, gyümölcsösebb stílust képviseli. A Vylyan verjus arany középutat mutat. Itala frissítő, savas vagy mentes ásványvízzel 1:10 arányban hígítsuk. Kipróbáltuk: alkoholmentes gyömbérsörbe keverve egyenesen ellenállhatatlan!
A Luce projekt az 1990-es évek elején indult, amikor a Frescobaldi család és a kaliforniai borász, Robert Mondavi együttműködésével létrehozták a Tenuta Luce birtokot Montalcino délnyugati részén. A birtok neve, "Luce" (fény), a firenzei Santo Spirito templom oltárának inspirációjára utal, amelynek építését a Frescobaldi család támogatta a reneszánsz idején. A birtok 249 hektáron terül el, ebből 88 hektár szőlőültetvény, ahol Sangiovese és Merlot fajtákat termesztenek. A Luce Brunello kizárólag a Madon
Ez a magyar fajta a szőlőfürt párhuzamos hengeres formájáról kapta a nevét, mint a juh farok. Amiről ismerik, hogy nagyon jól tartja a savakat, ami még inkább alátámasztja, hogy a klimaválság közepette itt a helye, hiszen szépen beérik és mellette harmónikus svak támasztják alá a bort. Színében halványsárga, illatában a a citrusok jelennek meg először, szépen hordozza a Nivegy-völgy meszes jegyeit, ami kortyban is gazdagon megjelenik, mindezt szépen integrált savak tartanak hosszan a borban. A pohárban la
Keddi Kóstoló csapatunk véleménye: 89 pont ****(2025 jan.) Mit jelent ez a pontszám?A siller bor jellege a vörös- és a rozébor közé tehető. A rozéborokhoz hasonlóan gyümölcsös, ízében és illatában azonban már érződnek a vörösborra jellemző jegyek. A siller bor főleg a sváb területekre jellemző, s általában a kadarka és a kékfrankos azok a borok, melyekből siller bor készül. Mély illatában meggy dominál, ízében gyümölcsös, színe rubin.
Illatában intenzív trópusi gyümölcsök bodzával és zöldalmával fűszerezve. Ásványos, frissítően gyümölcsös zamat. Elegánsan könnyed, élénk savakkal.
Több fehér szőlőfajta házasításából született, amelyek közül kiemelkedik az Irsai Olivér, és a Rajnai Rizling. Ezek a fajták együttese friss, gyümölcsös és virágos jegyeket kölcsönöz a bornak. Friss citrusos-almás gyümölcsösség illatban és ízben is. Hűvös karakter. Szépen kerekített savak, krémes szerkezet, gazdag beltartalom. A lecsengés tiszta és üde, ami tovább fokozza a bor élvezeti értékét.
Az egyedi mikroklíma, a talaj gazdag ásványossága, a puttonyos, kíméletes kézi szüret és a helyben történő gyors feldolgozás adta a szőlő kiváló minőségét. Ezután a tétel felét új fahordóban, felét reduktív módon acél tartályban fél évig erjesztettem és érleltem, majd a palackban pihentettem a bort. A fajtára jellemzően a csonthéjas gyümölcsök illat- és ízjegyei keverednek a fahordós érlelés vaníliás aromáival. Könnyűsége, lágy íz hatása miatt kezdő borivóknak is kedves lehet. (Váli Péter)