Bor webshopunkban vakteszten értékelt, tiszta borok vásárolhatóak. Ismerje meg borszaküzletünket, és rendeljen bort az ország bármely borrégiójából!
Illatában nagyon intenzív, csalogatóan gyümölcsös. Ízében rendkívül letisztult, a trópusi jegyek szép hosszan jönnek. Savai lágyak, mellette egy kis alkoholos érzet zárja a kortyot.
Birtokválogatásunk hatodik, vibrálóan egyedi évjárata. Vilmoskörtével, cédrussal és birsalmával, szinte ártatlanul nyílik meg előttünk. Szájban a pink grapefruit és ananász jegyeivel indul útjára, körtés ízével dinamikusan, mégis érzéki tisztasággal ejt rabul. Kerek, elegáns szerkezet és komplexitás egy kifinomult, végtelen hosszúságú száraz jelenségben. (Holdvölgy Pincészet)
Illatában eleinte parfümös jegyek dominálnak, amelyek idővel lágyan virágos karakterbe fordulnak. Kóstolva letisztult, sallangmentes stílus köszön vissza: üde savak, lendületes korty, citrusos gyümölcsök – minden adott ahhoz, hogy egy frissítő fröccsbor váljon belőle.
Narancsbor három szőlőfajtából: Furmint, Zöldveltelini és Sauvignon Blanc. – Furmint: 4 héten át erjedt egész fürtben, majd préselés után 3 hónapot töltött francia tölgyfahordóban. – Zöldveltelini: kézzel szüretelve, egész fürtösen préselve, 6 hónapig érlelődött amfórában. – Sauvignon Blanc: zúzás és bogyózás után 6 hónapig használt hordóban érlelődött.
Kézzel szüretelt, Cortese szőlőből készült bor, amelyet kíméletes préselés után 15–20 napon át acéltartályban, szabályozott hőmérsékleten erjesztettek, helyi, őshonos élesztők segítségével. Az ezt követő 3–4 hónapos seprőn tartás friss, azonnali fogyasztásra csábító bort eredményezett. Színe szalmasárga, zöldes reflexekkel.Illatában kirobbanóan ásványos, gyümölcsös és fehér virágos jegyek dominálnak, melyeket élénk savak és mandulás lecsengés tesznek teljessé – egy üde, harmonikus borélmény.
Ez a Sauvignon Blanc 2023 DOC a Kellerei St. Pauls pincészettől nem egy hétköznapi tétel, és messze nem a klasszikus megjelenésű Sauvignon Blanc-ok sorát gazdagítja. Egy igazi olasz bor, amely temperamentumával és eleganciájával azonnal magával ragadja a kóstolót. Már az első illatolásnál feltűnik a feketeribizli, bodza, grapefruit és lime nagyszerű, harmonikus kombinációja, melyek együtt egyedülállóan friss, mégis mély aromatikát teremtenek.A pohárban a bor aromatikus és zamatos, ízében visszaköszönnek a
Friss, zöld, hűvös aromatikájú. Diszkrét illatosság, zöldalma, citrus, lime. Intenzív citrusos zamatok, élénk savak. Szinte kívánja maga mellé a szódát. Egyszerűen nagyszerű.
A nyugat-ausztrál Margaret River óceáni hűsét és napfényét egyszerre idézi ez a Sauvignon Blanc: illatában kovaköves frissesség, roppanós zöldfűszerek és érett guava villan fel, mintha egy tengerparti piknik kosarát bontanánk ki.„Pas Touche” – azaz „hozzá se nyúlj” – filozófiával készült: a mustot közvetlenül francia hordóba engedték, ahol természetes élesztőkkel erjedt, majd nyolc hónapig finom seprőn pihent. A bor derítetlen-szűretlen maradt, így a korty selymesen krémes, a háttérben halk pirított-diós
Szicília szívéből, az Etna lankáiról származik, 650–750 méteres magasságban fekvő, vulkanikus talajú ültetvényekről származó szőlőből. Október második hetében, a kézi szüret után, reduktív technológiával készült, hogy megőrizze a gyümölcsös frissességet. Színe szalmasárga, illatában körte és illatos mediterrán fűszernövények sejlenek fel. Kóstolva elegáns szerkezetű, élénken ásványos, friss karakterű bor, hosszan kitartó utóízzel.
Olaszország legismertebb buborékos régiójából érkezik. A térség ugyanazokkal a szőlőfajtákkal dolgozik, mint Champagne – elsősorban Chardonnay-val és Pinot Noir-ral –, mégis egy kicsit más karaktert képvisel: gyümölcsösebb, lágyabb, könnyedebb stílusú. A Montedelma brut alapját 80%-ban Chardonnay adja, kiegészülve Pinot Blanc és Pinot Noir fajtákkal, amelyek lankás domboldalakon érnek. Az érlelés 18 hónapig tart, majd az élesztő seprőt eltávolítják, és a palack készen áll a fogyasztásra. Az eredmény egy k
A juhfark a Pécsi borvidék híres fajtája. Fahordóban erjedt, majd ezt követően acéltartályban érlelődött fél éven át.Illatában elsősorban körte és birs jelenik meg, amelyeket elegáns, visszafogott hordós aromák egészítenek ki. A kortyban a gyümölcsösség dominál: a körte, birs és őszibarack zamata után finom fűszeresség és hordós jegyek következnek. A kiváló savszerkezet frissé és élvezetessé teszi, amit a hosszan tartó, tartalmas lecsengés tesz teljessé.
Egy igazi szekszárdi bikavér. Kékfrankos, cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, syrah, kadarka fajták házasításából született kifogástalan tétel. Kerek, gyümölcsös, lekváros jegyekkel, gazdag fűszerességgel. Nem túlzó, érett tanninokkal.
A hordós érlelés után palackba került, ahol tovább fejlődik, finomodik, hogy idővel elérje csúcsformáját. Illatában először meleg, barátságos tónusok jelennek meg, majd fokozatosan kibontakozik az érett meggy és szeder. A vibráló gyümölcsösséget szépen egészítik ki a finoman belesimuló hordófűszerek, így születik meg egy igazán harmonikus, elegáns vörösbor.
Keddi Kóstoló csapatunk véleménye: 90 pont ***** (2025 árilis) Mit jelent ez a pontszám?Az M de Montguer Chenin Chardonnay egy elegáns fehérbor a Loire-völgyből, amely a régió két meghatározó szőlőfajtáját, a Chenin Blanc-t és a Chardonnay-t ötvözi. A bor finom egyensúlyt teremt a Chenin Blanc frissessége és a Chardonnay krémes textúrája között, így egy komplex, mégis könnyed tétel születik.Illatában fehér húsú gyümölcsök, például körte és alma, valamint virágos jegyek és egy leheletnyi citrusosság f
Keddi Kóstoló csapatunk véleménye: 93 pont ***** (2025 feb.) Mit jelent ez a pontszám?Különleges, tradicionális eljárással készült prémium Corpinnat minősítésű pezsgő ami a katalán Penedès szívében született. A Castellroig Reserva Brut Rosat egy bio minősítésű, limitált tétel, amely 18 hónapig érlelődött seprőn, így hozza létre a pezsgők világában sem általános harmóniát: frissesség, kifinomultság és az elegancia tökéletes egyensúlyát.Illatában fűszeres jegyek és friss szamóca uralkodnak – elképesztően i