Megérkezett a 2025 márciusi limitált tétel, a Colibri! Ez a dűlőszelektált Caturra kávé ízjegyeiben akár egy kenyai tételre is emlékeztethet. Ennek oka, hogy a szüret nem a MADURO-MADURO (teljesen érett) állapotban, hanem a ROJO (piros) érettségi szinten történt, majd tradicionális red honey feldolgozással került a szárítóágyra. Friss gyümölcsösség és lágy test jellemzi, amelyet édes, érett koktélparadicsom íz egészít ki. Illatában virágos jegyek és illatos piros alma fedezhető fel. Eszpresszóként és filt
Megérkezett az idei szüret egyik legjobban várt tétele, a Mermelada, amely most kapszulás kiszerelésben is elérhető. A korábbi évekhez hasonlóan a frissen szüretelt kávé egyedi "mermelada" fermentáción esett át, amely a gondos pörkölés után málna, ribizli és karamell gazdag ízvilágát hozza elő a csészében. A doboz 10 darab Nespresso-kompatibilis alumínium kapszulát tartalmaz.
Megérkezett az Unicum Barista - Bányai Component kávé kapszula, az Unicum és Bányai Speciality Coffee Concept legújabb terméke. A közkedvelt Unicum Barista ital kávé ízét adó "fűszer kávét" már az ital gyártásának a kezdeteitől a Bányai Speciality Coffee Concept biztosította. Ez tehát nem egy Unicum Barista ízű kávé, hanem a kávé, amitől az Unicum Barista a kávé ízét kapja. Kapszulaként a rövid lefolyású programmal ajánljuk elkészíteni. Ízjegyeiben az étcsokoládé és aszalt gyümölcsök jelennek meg. 1
Megérkezett az Unicum Barista - Bányai Component szemes kávé, az Unicum és Bányai Speciality Coffee Concept legújabb terméke. A közkedvelt Unicum Barista ital kávé ízét adó "fűszer kávét" már az ital gyártásának a kezdeteitől a Bányai Speciality Coffee Concept biztosította. Ezt a közepesen pörkölt Honey feldolgozású kávét csomagoltuk most be és tettük elérhetővé a számotokra. Ez tehát nem egy Unicum Barista ízű kávé, hanem a kávé, amitől az Unicum Barista a kávé ízét kapja. Espresso italként ajánjuk elkés
A Csokis Kuglóf a farmon termett Caturra és Catuai variánsok ravasz keveréke,, ami tradicionális Honey feldogozással készült. A pörkölés során leheletnyivel tovább pörköljük a babokat, hogy a frissen sült étcsokis kuglóf íze hozza vissza az elveszett gyermekkor legszebb emlékeit. 10db-os csomagban, alu kapszulákba csomagolva.
Talán az ország legkülönlegesebb kávéja, hiszen hiába terem Costa Rica-n, erre a kávéra nyugodt szívvel ragaszthatjuk fel a " Magyar Termék" címkét. Bányai László és Tóth Sándor farmja a Costa Rica szívében található Volcán Poás-tól légvonalban 15 km-re, a Volcán Congo-tól 25 km-re-dél-nyugatra, a Lourdesi völgy déli oldalán. A három ívben fekvő terület így öt dűlőre tagolt, melyek mindegyikét másként éri a nap, ami a kora reggeli óráktól besüt a völgybe. Az uralkodó szélirány kelet – nyugat irányú és a f
A Finca Bányai estében az kávégyümölcsöket hántolást követően, a saját gyümölcslevében 40 órán keresztül „Mermelada” eljárással fermentálták. A folyamat végén tiszta forrásvízzel átmosták és emelt afrikai ágyakon 28 napig szárították. Az eredmény egy csokis-karamellás, nagyon minimális rebarbarás, édes testes kávé
Az idei szüret talán leginkább várt tétele a Mermelada. A korábbi évekhez hasonlóan a frissen szüretelt kávé speciális "mermelada" fermentációt kapott, melynek köszönhetően a gondos pörkölés után a csészében a málna, ribizli és karamelles ízek csalnak mosolyt az arcunkra. Filter eszközök előnyben, de a presszó is jól áll neki.
A Csokis Kuglófról nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Bányai Specialty Coffee Concept klasszikusa és egyben az egyik legnépszerűbb és legkedveltebb kávéja. A farmon termett Caturra és Catuai variánsok ravasz keveréke, tradicionális Honey feldogozással készült. A pörkölés során leheletnyivel tovább pörköljük a babokat, hogy a frissen sült étcsokis kuglóf íze hozza vissza az elveszett gyermekkor legszebb emlékeit.