Összetevők: lenmag* * ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból Származási hely: India bio, gluténmentes
Felhasználás: Fogyassza magas rosttartalmú gabonapehellyel (pl. zabpehely, hajdinapehely) vagy olajos magokkal összekeverve, akkor lassabban emeli meg a vércukorszintet és később fog megéhezni. Összetevők: kukorica* *= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01 Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Összetevők: kukoricapehely* *= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01 ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. Szóját, glutént, szezámmagot, zellert, és mustárt is fedolgozó üzemben csomagolva! Tápanyagtartalom (100 g-ban): Energia: 1583 kJ / 373 kcal Fehérje: 8,7 g Szénhidrát: 81,6 g - amelyből cukor 0 g Zsír: 1,3 g - amelyből telített
Már a Bibliában is emlegetett datolya egyre népszerűbb hazánkban. Sokan nem is sejtik, hogy gyógyhatása sem lebecsülendő. A datolya természetes cukortartalma rendkívül magas, de tartalmaz B-vitamint, kalciumot, magnéziumot, rezet, foszfort, káliumot, cinket, illetve vasat is. Nagy mennyiségű ásványanyag tartalma miatt vértisztító hatású. Segíti a szervezet regenerációját. Magas cukortartalma miatt cukorbetegek számára nem javasolt. Összetevők: datolyalé A szirupgyártás folyamata: a datolyát megfőzik,
Nemcsak a gabonák, de valamennyi fontos növényi táplálékunkat figyelembe véve az amaránt vastartalma kiemelkedő mind mennyiségét, mind biológiai hasznosulását tekintve. Tápanyagtartalom (100 g-ban) Energiaérték 1678 kJ / 398 kcal Zsír 8,8 g - amelyből telített zsírsavak 2,5 g Szénhidrát 62 g - amelyből cukor 1,5 g Rost 6,3 g
INULIN 250 g Naturmind Az inulin egy olyan prebiotikus rost, amely természetesen megtalálható a sok növényi forrásban, például cikóriagyökérben, articsókában és hagymafélékben. A bélbaktériumok kedvenc tápláléka. Az emésztőrendszerben nem szívódik fel, és a vastagbélben fermentálódik, számos jótékony hatást kifejtve. Az inulin segíthet a bélflóra egészséges egyensúlyának fenntartásában, valamint a székrekedés megelőzésében. Az inulin lassítja a cukrok felszívódását, tehát cukorbetegség vagy inzu
Bio aszalt datolya 250g Hozzáadott cukormentes, ízletes bio aszalt datolya. A már a Bibliában is emlegetett datolya egyre népszerűbb hazánkban. A datolya a datolyapálma édes, puha gyümölcse, a fa tipikusan sivatagi klímájú helyeken nő. Általában szárítva kapható, de előfordul friss gyümölcsként is a kereskedelmi forgalomban. Összetevők: datolya* *= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01 ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. Átlagos tápanyagtartalom 100
Már a Bibliában is emlegetett datolya egyre népszerűbb hazánkban. Sokan nem is sejtik, hogy gyógyhatása sem lebecsülendő. A datolya természetes cukortartalma rendkívül magas, de tartalmaz B-vitamint, kalciumot, magnéziumot, rezet, foszfort, káliumot, cinket, illetve vasat is. Nagy mennyiségű ásványanyag tartalma miatt vértisztító hatású. Segíti a szervezet regenerációját. Magas cukortartalma miatt cukorbetegek számára nem javasolt. Összetevők: datolyalé A szirupgyártás folyamata: a datolyát megfőzik,
Lencse: Gazdag kálciumban, magnéziumban, foszforban, káliumban, cinkben és folsavban. A lencse kiadós, kifejezetten a hideg téli napokra való étel. Még a legegyszerűbb változata is finom tud lenni, s fehérjetartalma miatt kiváló húspótló is. A lencse fontos szerepet játszott a néphitben és a népi gyógyászatban is, alkalmazása e téren nagy múltra vezethető vissza. Az újévet még ma is lencsés étellel köszöntjük, mert a babona úgy tartja, hogy aki lencsét eszik, annak az új esztendőben sok pénze lesz.
Az érdekes, háromszög alakú, szürkés-barnás színű magoknak különleges aromája van, ami elsőre furcsa lehet, de megfelelő fűszerezéssel könnyű megszokni és megszeretni. Kiválóan illik a dióhoz és a bazsalikomhoz. A hajdina eredetileg nem tartozik a gabonafélék közé (a keserűfűfélék családjába tartozik), de mégis nagyon hasonló, mint külalakra, beltartalmi értékre és a felhasználási lehetőségek tekintetében is. Jelentőség, hatások: A hajdina rostokban gazdag, ami nemcsak az emésztést segíti és enyh
A köles az egyik legősibb gabona, mind rost-, mind aminósavtartalma miatt érdemes beillesztenünk az étrendünkbe. Igen széles körben felhasználható. A kása készítésekor semmilyen adalékanyagot nem adunk hozzá a köleshez és nem is veszünk ki belőle semmit, tehát minden érték, amely a kölesben természetes formában megtalálható, a kásában is benne van. Így már nem csak köretként, hanem reggelire is fogyaszthatsz rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag gabonát! A köles zsírtartalma valamivel maga
Összetevők *zabpehely *= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01 ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. Tápanyagtartalom (100g-ban) Energiaérték: 1460KJ / 350Kcal Fehérje: 14g Szénhidrát: 56g Zsír: 6,9g Ásványi anyagok kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium Vitamin B1, B2 Felhasználása Fogyasztható növényi tejjel, joghurttal (pl. Sojade szójatejjel, szójajoghurttal), magában vagy több gabonapehellyel keverve.
Jelentőség, hatások: A többi hüvelyeshez hasonlóan a vörös lencsének is magas a fehérje és rosttartalma, amelyek növelik a teltségérzetet és hasznosak azokra nézve, akik csökkenteni szeretnék a testsúlyukat. Számos fontos ásványi anyagot tartalmaz, mint például vasat. Ezen kívül a vörös lencse bővelkedik úgynevezett fitonutriensekben, amelyek elősegíthetik a egészség megőrzését és betegségek megelőzését. A vörös lencse tartalmaz antinutritív anyagokat is, amelyek rontják egyes tápanyagok (pl. a vas)
A spirulina egy mikroszkopikus méretű baktérium. Spirál alakban tekeredve nagy, egybefüggő masszát képezve lebeg a víz felszínén. Természetes formában csak a magas pH-jú, tiszta állóvízben él meg a trópusi, subtrópusi tájakon Közép-Afrika, Ázsia és Amerika területén. Ilyen természetes vízből sajnos igen kevés van, úgyhogy mesterségesen, ellenőrzött körülmények között, medencében is termesztik a spirulinát. Sokáig a növények közé sorolták, hiszen zöld színű és fotoszintetizál vagyis a Nap erejét felhasz
A quinoa fehérjetartalma magas és ezek aminosav összetétele is kedvező, gazdag esszenciális aminosavakban, mint a metionin, lizin és cisztin. A rostok jótékonyan hatnak a bélműködésre, segítenek legyőzni a székrekedéses panaszokat. A quinoa gazdag káliumban, magnéziumban, kalciumban, vasban és foszforban. A vitaminok közül B-vitaminokat, illetve E-vitamint. Cukorbetegeknek, inzulinrezisztenciásoknak, fogyókúrázóknak, szív- és érrendszeri problémákkal küzdőknek, illetve migrénes és emésztési panas