A blendeléshez egy 4,5 éves lambicot használtak, amelyet Foederben érlelték. A lágy és erős ízek között fellelhető a sárgabarack, dió a tölgyfa karaktere mellett. A Gueuze egy belga, spontán erjesztett savanyú sörtípus, amely több évjáratú lambic keveréke, mondhatni ezeknek a csúcsa. Itt a frissebb lambicot (~fél éves) keverik öregebb (2-3 éves) lambic sörökkel. Ezt a folyamatot nevezzük blendelésnek. Ezek után a sört palackba töltik és mivel a friss lambicban még van élő élesztő és maradék cukor, megkezd
Tölgyfa hordóban érlelt lambikokból készül, amelyek majdnem 400 gramm / liter cseresznyét kapnak még mellé. A Lambic abban különbözik a legtöbb sörtől, hogy a Zenne-völgyben őshonos vad élesztők és baktériumok erjesztésével, nem pedig a gondosan tenyésztett sörélesztő-törzsekkel történik az erjesztés. Ez az eljárás adja a sör jellegzetes ízét: száraz, boros és almaboros, gyakran savanykás utóízzel. A típus a gyümölcsös változatai ismerősen csenghetnek. Az egyik a Framboise, mely málnával együtt savanyítot
0 A Gueuze egy belga, spontán erjesztett savanyú sörtípus, amely több évjáratú lambic keveréke, mondhatni ezeknek a csúcsa. Itt a frissebb lambicot (~fél éves) keverik öregebb (2-3 éves) lambic sörökkel. Ezt a folyamatot nevezzük blendelésnek. Ezek után a sört palackba töltik és mivel a friss lambicban még van élő élesztő és maradék cukor, megkezdődik a másodlagos erjedés, ami általában 1 évig tart. Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal! 23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly
0 A Gueuze egy belga, spontán erjesztett savanyú sörtípus, amely több évjáratú lambic keveréke, mondhatni ezeknek a csúcsa. Itt a frissebb lambicot (~fél éves) keverik öregebb (2-3 éves) lambic sörökkel. Ezt a folyamatot nevezzük blendelésnek. Ezek után a sört palackba töltik és mivel a friss lambicban még van élő élesztő és maradék cukor, megkezdődik a másodlagos erjedés, ami általában 1 évig tart. Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal! 23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly
Magasabb alkoholtartalmú, tölgyfa hordó érlelt Kriek, amit túlérett cseresznyén érleltek. A Lambic abban különbözik a legtöbb sörtől, hogy a Zenne-völgyben őshonos vad élesztők és baktériumok erjesztésével, nem pedig a gondosan tenyésztett sörélesztő-törzsekkel történik az erjesztés. Ez az eljárás adja a sör jellegzetes ízét: száraz, boros és almaboros, gyakran savanykás utóízzel. A típus a gyümölcsös változatai ismerősen csenghetnek. Az egyik a Framboise, mely málnával együtt savanyított sör valamint a K