Használd sörválasztónkat, ha nem ismered a sörök világát és rendelj több 100 féle minőségi, kisüzemi sört tartalmazó kínálatunkból webshopunkból vagy gyere be hozzánk személyesen a budapesti sörszaküzletünkbe amit a Blaha és a Rákóczi tér között találsz a József körúton, ha valóban különleges sörökre vágysz!
Mély borostyán színű, harmonikusan kiegyensúlyozott, mérsékelt szénsavval rendelkező búzasör. Könnyű kenyeres és karamellás illatjegyeket hordoz. Különlegessége, hogy 1872 óta változatlan recept alaján készül. A bajor búzasör (Hefeweizen) nevéhez hűen búzamalátából készül, jellemzője a ködös megjelenés, általában vastag, hosszan tartó habbal, illatában és ízében is erős szegfűszeges és banános jelleggel, amit a felhasznált élesztőnek köszönhet. A komlókeserű teljesen a háttérbe szorul, alkoholfoka 4,9
Heaven Hill Bourbon whiskey hordóban érlelt Imperial Stout Az Imperial Stout alkoholosabb, szárazabb, csokisabb a sima stouthoz képest, rendkívül gazdag, édes, telt malátajelleggel. A keserűség származhat pörkölt malátákból vagy komló hozzáadásából. Eredetileg az Orosz cári családnak szánták. A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A
Tradícionális duplabak sör, kenyeres-karamellás malátássággal. A "Doppel" jelentése "dupla", ez a stílus az alacsonyabb alkoholtartalmú német bock sörök nagyobb és erősebb változata. Az eredetileg müncheni szerzetesek által készített doppelbock sörstílus nagyon ételbarát, és a pirított kenyérre emlékeztető melanoidinokban gazdag. Színe a rézszíntől a sötétbarnáig terjed. A malátás édesség dominál, de nem szabad, hogy tolakodó legyen. A maláta karaktere inkább emlékeztet a friss és enyhén pirított münc
Boysenberry alapú, kifejezetten savas alap, amit citromhéjjal, fahéjjal, vaníliával és granolával tarkítottak tovább. A Pastry Sour kifejezés leggyakrabban olyan savanyú sörre utal, amelyet szándékosan édesre főznek, és gyakran nem erjeszthető cukrokkal, például dextrózzal és laktózzal készül (ezeket azért nevezik nem erjeszthetőnek, mert az élesztő nem eszi fel őket, és nem alakítja át alkohollá). Ezeket a söröket rengeteg édes összetevő, például gyümölcsök, mályvacukor, keksz, kókuszdió stb. hozzáadásáv
Vastag áfonya alapú smoothie sour ale, amit a juhrszirup és kávé fűszerez tovább. A Pastry Sour kifejezés leggyakrabban olyan savanyú sörre utal, amelyet szándékosan édesre főznek, és gyakran nem erjeszthető cukrokkal, például dextrózzal és laktózzal készül (ezeket azért nevezik nem erjeszthetőnek, mert az élesztő nem eszi fel őket, és nem alakítja át alkohollá). Ezeket a söröket rengeteg édes összetevő, például gyümölcsök, mályvacukor, keksz, kókuszdió stb. hozzáadásával főzik. A savanyú sör olyan sör,
Modern West Coast IPA, ahol a keserűség mellett a kirobbanó gyümölcsösségen van a hangsúly. Ebben a sörben, ezért a Mosaic felel. Az "American" (AIPA) szó az újvilági komlók felhasználására vonatkozik. Ezeket a söröket virágos, gyümölcsös, citrusos, fenyőszerű vagy gyantás komlók karaktere jellemzi, az IPA sörstílus a komló ízéről, aromájáról és keserűségéről szól. Az India Pale Ale (IPA) az újhullámos kisüzemi sörfőzés legmeghatározóbb stílusa, eredete egészen az indiai angol gyarmatosításig nyúl vissza.
Citra, Mosaic, El Dorado komlós DIPA. Szárazabb, lágyan keserűen befejező tétel. A Double New England IPA (DNEIPA) a komló aromáját és ízét hangsúlyozza a keserűség háttérbe szorításával. A késői és/vagy hidegkomlózási technikákra támaszkodik, hogy kirobbanóan lédús, trópusi gyümölcsös íz- és illatélményt nyújtson. Színe általában baracklére emlékeztet. A technika és az alapanyagválasztás ügyes egyensúlya, amely gyakran búzát vagy zabot is tartalmaz, csábító ködösséget kölcsönözve az amerikai IPA e népsz
Erősebben maláta domináns, krémesen karamelles, gyógynövényes, letisztult Maibock. A Bock német eredetű sörstílus, melynek alapja a müncheni maláta, amelyet szigorúan 1/3-ad rész búza és 2/3-ad rész árpamaláta arányban kevernek. Az utóbbi többfajta pörkölésű maláta keveréke. Színe a világostól az egészen sötét, már-már feketéig terjed. Inkább malátásan, kenyeresen édes és szinte egyáltalán nem keserű sörről beszélhetünk, mivel nagyon kevés komlót adnak hozzá és azt is rövid ideig. Legyél sörszakértő
Malátázott bab felhasználásával készített White IPA. Krémes korty, könnyed hatás, Kései burgundi komlóval. Ízében narancs, szőlő és boros karakter jön ki. A White IPA alapvetően két különböző sörstílus házassága: az amerikai IPA a komlóktól illatos, fenyős, gyümölcsös, gyantás jellegével és a búza alapú belga Wit a frissítő és fűszeres jelenlétével. Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat! Mi az, hogy IPA? Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal! 23db
Ananász, kiwi, papaya ízek uralkodnak a DIPA fogyasztása közben. Citra lupulinpor, Galaxy, Mosaic és Riwaka komlókkal. A Double New England IPA (DNEIPA) a komló aromáját és ízét hangsúlyozza a keserűség háttérbe szorításával. A késői és/vagy hidegkomlózási technikákra támaszkodik, hogy kirobbanóan lédús, trópusi gyümölcsös íz- és illatélményt nyújtson. Színe általában baracklére emlékeztet. A technika és az alapanyagválasztás ügyes egyensúlya, amely gyakran búzát vagy zabot is tartalmaz, csábító ködösség
Helyi alapanyagokból készített Saison. A multi élesztőkultúra mellett kapott Brett-t is, amitől az érlelés hatására tovább változik majd a profija a palackban. A Saison, más néven Farmhouse Ale, egy sörstílus, amely Belgium francia nyelvű vallon régiójából származik. A modern sörfőzésben a saison száraz, erősen szénsavas, gyümölcsös és közepesen erős: 6-8%-os alkoholtartalmú. Színét nem csak a maláta, hanem akár a hozzáadott fűszerek, gyógynövények is meghatározhatják. Ízvilágát egy fűszeresebb búzasör
Egyszerre aromatikus és gyümölcsösen frissítő Berliner Weisse. Az alapját maracuja és mangó képezi, amihez a hibiszkusz, citromfű, narancshéj és csipkebogyó idomul. A Berliner Weisse egy búzamaláta alapú, savanyú ízvilágú sör, amelyet eredetileg Németországban készítettek először. A főzés sörén tejsavbaktériumot juttatnak a sörléhez, ami lesavanyítja azt, majd ismét felforralják a sörlevet, hogy megöljék ezeket a baktériumokat. Manapság a sima változatát különböző gyümölcsök, komlók hozzáadásával teszik m
Mikkeller-rel kollaboráció. Old Forester bourbon hordóérlelt Pastry Stout. A vanília Comoros, Pápua Új-guinea, Vanatau és Nyugat- Pápáúból származnak. Mellette Mostar kávé, filippinó kakaó és eper került még bele. A Pastry Stout kifejezés leggyakrabban olyan stoutra utal, amelyet szándékosan édesre főznek és gyakran rengeteg cukros összetevő hozzáadásával készül. A végcél általában az, hogy olyan sört főzzenek, amely a desszert ízét - és néha megjelenését - utánozza. A Stout a porter szárazabb, sötétebb,
Gyümölcsösen rostos, édeskés kezdetű majd savasan záró Pastry Sour. Sok banán és frissítő guava ízével. A Pastry Sour kifejezés leggyakrabban olyan savanyú sörre utal, amelyet szándékosan édesre főznek, és gyakran nem erjeszthető cukrokkal, például dextrózzal és laktózzal készül (ezeket azért nevezik nem erjeszthetőnek, mert az élesztő nem eszi fel őket, és nem alakítja át alkohollá). Ezeket a söröket rengeteg édes összetevő, például gyümölcsök, mályvacukor, keksz, kókuszdió stb. hozzáadásával főzik. A s
Barackosan ízes, lágy, kiegenysúlyozott APA. Az "American" szó az újvilági komlók felhasználására vonatkozik, amelyek virágos, gyümölcsös, citrusszerű, fenyős, gyantás ízvilágot kölcsönöznek az ezzel főzött söröknek. Ezt a felsőerjesztéssel készült sörtípust közepes test, közepestől az erős keserűség jellemzi, színében az aranybarnától a világosbarnáig terjedhet. Alkoholfoka általában 4,4 - 5,4% közötti. Egy könnyen értelmezhető, könnyed mégis komplex ízvilágú típus ami bármikor jól kiegészíti a napot. L