Használd sörválasztónkat, ha nem ismered a sörök világát és rendelj több 100 féle minőségi, kisüzemi sört tartalmazó kínálatunkból webshopunkból vagy gyere be hozzánk személyesen a budapesti sörszaküzletünkbe amit a Blaha és a Rákóczi tér között találsz a József körúton, ha valóban különleges sörökre vágysz!
Alkoholmentes Amerikai IPA, amiben a trópusi gyümölcsök kerek ízei a karamellásabb malátásságal gömbölyödnek össze. Az IPA-kat a virágos, gyümölcsös, citrusos, fenyőszerű vagy gyantás komlók karaktere jellemzi, az IPA sörstílus a komló ízéről, aromájáról és keserűségéről szól. Az India Pale Ale (IPA) az újhullámos kisüzemi sörfőzés legmeghatározóbb stílusa, eredete egészen az indiai angol gyarmatosításig nyúl vissza. A kereskedők úgy szerették volna optimalizálni a hosszú és drága hajóutat, hogy erősebb é
Alkoholmentes Belga Blonde, aminél törekedtek a malátás jegyek, és a fűszeres komlós jegyek megtartására. A Pale Ale a felsőerjesztésű sörök összefoglaló neve, innen eredeztethető minden alstílus (IPA - India Pale Ale, APA - American Pale Ale, Wheat Ale, Belgian Strong Ale, stb). Az ALE-ekhez felhasznált élesztőtörzsek magasabb hőmérsékleten dolgoznak mint a lager élesztők, hamarabb elvégzik a munkát, valamint pihentetésre (ászokolás) sincsen szükség. Ezekre az élesztőkre jellemző, hogy sokkal több észte
Vörös megjelenésű, karamellesen malátás Lager, ahol a hidegekomlózás frissít az összhatáson. A Lager egy alsó erjesztésű sörtípus, melyet alacsony hőmérsékleten tárolnak, ekkor ülepedik és tisztul a sör. 1960 óta a lágerek térnyerése töretlen, mára messze a legnépszerűbb sörtípus a világon éppen ezért egy a sörök világában kevésbé jártas ember valószínűleg egy lágerre gondol, amikor megkérdezik tőle, hogy szereti-e a folyékony kenyeret. Rengeteg típust és altípust különböztetünk meg, talán a legismerteb
Cashmere és Motueka hidegkomlózott Gose, amely ízében limehéj, ananász és mangó jegyeit kelti ízében, miközben nem tartalmazza az említetteket! A Gose egy tradicionális német sós-savanyú sör. A típus nevét a németországi Gose folyó adta, mivel a folyó só és ásványi anyag tartalma igen magas volt a környékbeli sóbányáknak köszönhetően, így a belőle főzött sör sóssá vált, ez adta egyediségét.A gose a németországi Goslarból származik. Általában úgy főzik, hogy a gabona legalább 50%-a malátázott búza. A gose
Sajttortára hajazó Pastry Sour, cseresznyével, vaníliával és laktózzal. A Pastry Sour kifejezés leggyakrabban olyan savanyú sörre utal, amelyet szándékosan édesre főznek, és gyakran nem erjeszthető cukrokkal, például dextrózzal és laktózzal készül (ezeket azért nevezik nem erjeszthetőnek, mert az élesztő nem eszi fel őket, és nem alakítja át alkohollá). Ezeket a söröket rengeteg édes összetevő, például gyümölcsök, mályvacukor, keksz, kókuszdió stb. hozzáadásával főzik. A savanyú sör olyan sör, amelynek s
Nagyrészt idősebb lambikokból álló Gueuze. A Gueuze egy belga, spontán erjesztett savanyú sörtípus, amely több évjáratú lambic keveréke, mondhatni ezeknek a csúcsa. Itt a frissebb lambicot (~fél éves) keverik öregebb (2-3 éves) lambic sörökkel. Ezt a folyamatot nevezzük blendelésnek. Ezek után a sört palackba töltik és mivel a friss lambicban még van élő élesztő és maradék cukor, megkezdődik a másodlagos erjedés, ami általában 1 évig tart. Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal! 23db rövid,
Egy igazi Pilsner Csehországból. Testes, ropogós, frissítő, határozottan keserű! A Pilsner lágerek ura, amelyet először a csehországi Pilsenben főztek. Pilsener és pils néven is ismert, ma már az egész világon főzik. Leghitelesebb formájában a pilsner egy jól strukturált, testes sör, csillogó aranyszínű árnyalattal. A sűrű, dús fehér hab alatt a bársonyos szájíz a lágy víznek köszönhető; a teljesen malátás gerinc szilárd és zamatos; a magas komlós keserűséget pedig mind az orrban, mind a szájban a Saaz
Magas meggy tartalmú Kriek, amit a gyümölcsözés után 9 hónapig acél tartályban érleltek tovább. A Lambic abban különbözik a legtöbb sörtől, hogy a Zenne-völgyben őshonos vad élesztők és baktériumok erjesztésével, nem pedig a gondosan tenyésztett sörélesztő-törzsekkel történik az erjesztés. Ez az eljárás adja a sör jellegzetes ízét: száraz, boros és almaboros, gyakran savanykás utóízzel. A típus a gyümölcsös változatai ismerősen csenghetnek. Az egyik a Framboise, mely málnával együtt savanyított sör valami
Manilita Single-Hop, gluténmentes, West Coast stílusú IPA. A gluténmentes sör előállítása történhet a klasszikus maláta alapanyagok (árpa, búza, rozs) kicserélésével gluténmentes alapanyagokra (köles, rizs, cirok, hajdina, kukorica) vagy egy speciális gluténmolekula bontó enzim a sörlé erjesztése közbeni hozzáadásával. Ez utóbbi jellemzőbb a kisüzemi sörökre, mivel így lehet a legközelebb kerülni egy nem gluténmentes sör ízvilágához. Európai Uniós szabályozás miatt minden egyes főzetnél laborvizsgálat
A licsis, mangós, őszibarackos, könnyeden keserű világot a Citra és Super Sauvin komlók adják meg- NEIPA. A New England IPA a komló aromáját és ízét hangsúlyozza a keserűség háttérbe szorításával. A késői és/vagy hidegkomlózási technikákra támaszkodik, hogy kirobbanóan lédús, trópusi gyümölcsös íz- és illatélményt nyújtson. Színe általában baracklére emlékeztet. A technika és az alapanyagválasztás ügyes egyensúlya, amely gyakran búzát vagy zabot is tartalmaz, csábító ködösséget kölcsönözve az amerikai
Citra, Galaxy, Simcoe komlókból, grapefruit, citrom, narancs és több száraz citrus elegyedik ki, a finoman édes NEIPA-n. A New England IPA a komló aromáját és ízét hangsúlyozza a keserűség háttérbe szorításával. A késői és/vagy hidegkomlózási technikákra támaszkodik, hogy kirobbanóan lédús, trópusi gyümölcsös íz- és illatélményt nyújtson. Színe általában baracklére emlékeztet. A technika és az alapanyagválasztás ügyes egyensúlya, amely gyakran búzát vagy zabot is tartalmaz, csábító ködösséget kölcsönö
Citra, Citra Cryo, Galaxy, Mosaic Cryo Nelson Sauvin komló felhasználásából kandírozott narancs, szezám és füves ízek jelennek meg ebben a DIPA-ban. A Double New England IPA (DNEIPA) a komló aromáját és ízét hangsúlyozza a keserűség háttérbe szorításával. A késői és/vagy hidegkomlózási technikákra támaszkodik, hogy kirobbanóan lédús, trópusi gyümölcsös íz- és illatélményt nyújtson. Színe általában baracklére emlékeztet. A technika és az alapanyagválasztás ügyes egyensúlya, amely gyakran búzát vagy zabot
Citra, Simcoe- gyümölcsös, keserűbb, komlóbomba DIPA. A Double New England IPA (DNEIPA) a komló aromáját és ízét hangsúlyozza a keserűség háttérbe szorításával. A késői és/vagy hidegkomlózási technikákra támaszkodik, hogy kirobbanóan lédús, trópusi gyümölcsös íz- és illatélményt nyújtson. Színe általában baracklére emlékeztet. A technika és az alapanyagválasztás ügyes egyensúlya, amely gyakran búzát vagy zabot is tartalmaz, csábító ködösséget kölcsönözve az amerikai IPA e népszerű változatának. A „do
Virágos, fenyős illat, krémes, csonthéjas, fenyős, korianderes ízek jellemzik ezt a Galaxy és Nelson Sauvin komlós DIPA-t. A Double New England IPA (DNEIPA) a komló aromáját és ízét hangsúlyozza a keserűség háttérbe szorításával. A késői és/vagy hidegkomlózási technikákra támaszkodik, hogy kirobbanóan lédús, trópusi gyümölcsös íz- és illatélményt nyújtson. Színe általában baracklére emlékeztet. A technika és az alapanyagválasztás ügyes egyensúlya, amely gyakran búzát vagy zabot is tartalmaz, csábító ködö
Kókusz, mandarin és maracuja gyümölcsös ízekben gazdagban Pale Ale, amit a Sabro, Simcoe és Nelson Sauvin komlóknak köszönhetően. A New England Pale Ale a komló aromáját és ízét hangsúlyozza a keserűség háttérbe szorításával, teszi ezt mindezt, visszafogottabb, 5% körül alkoholfokkal. A késői és/vagy hidegkomlózási technikákra támaszkodik, hogy kirobbanóan lédús, trópusi gyümölcsös íz- és illatélményt nyújtson. Színe általában baracklére emlékeztet. A technika és az alapanyagválasztás ügyes egyensúlya, a