Az El Salvador a közép-amerikai kávéfajták minden jellegzetességével rendelkezik; enyhén testes, aromatikus és rendkívül illatos kávé, enyhe édes beütéssel. Jól kiegyensúlyozott, alacsony savasságú fajta. A legjobb minőséget a nagy magasságon, 1200 méter felett termesztett cserjék kínálják, melyet az SHG (Strictly High Grown) rövidítéssel jelölnek. Guatemalához és Costa Ricához hasonlóan a kávékat itt is az ültetvények tengerszint feletti elhelyezkedése alapján sorolják be, amely minél magasabb, annál job
Ellenőrzött és minősített organikus, illetve "fairtrade" birtokról származó kávéfajta. A Fairtrade olyan non-profit szervezet, amely a déli félteke kistermelőivel folytatott közvetlen, tisztességes kereskedelmet szorgalmazza a gazdasági önfenntartás megvalósulását szolgáló egyenlő méltóság és esélyek érdekében. A fajta telt íze és gazdag, fűszeres aromája a nap bármely szakában, akár vacsora után történő fogyasztását is lehetővé teszi.
Huehuetenango megye Guatemala észak-nyugati részén, a mexikói határ közelében terül el, a szubtrópusi esőerdőtől a fenyvesekig terjedő rendkívül változatos ökoszisztémákat felvonultató 850-3700 méteres magasságban. Fölötte húzódik Közép-Amerika legmagasabb nem vulkanikus hegyvonulata, a Cuchumatanes, amely az ország legjobb kávétermesztő térségévé teszi a környéket. Kávéi között több különlegesség is megtalálható, annak függvényében, hogy milyen földrajzi és klimatikus tulajdonságokkal rendelkeznek a proj
Guatemala észak-nyugati részén, közel a mexikói határhoz, 850-től 3700 m-ig terjedő tengerszintfeletti magasságban található Huehuetenango vidéke, mely rendkívül változatos ökoszisztémáknak ad élőhelyet (a szubtrópusi esőerdőtől a fenyvesekig). A Cuchumatanes lábainál fekvő Huehuetenangoban, mely Közép-Amerika legmagasabb nem-vulkanikus hegysége, minden azon völgyek morfológiájának és mikroklímájának függvénye, ahol a kávétermesztéssel foglalkozó közösségek is megtalálhatók. E terület kávéfajtáinak közös
A Malabar - a monszun régió legkiválóbb minőségű kávéjaként számon tartott fajta - India déli partvidékéről származik. Neve a leszüretelt zöld kávészemek nyitott raktárakban történő tárolási módjára utal, ahol is több héten át ki vannak téve a monszunévszak erős szeleinek. A hihetetlen eljárás eredményeként a kávészemek színe fakósárgára vált, ízük édeskés lesz, alacsony savtartalommal, az állaguk pedig rendkívül sima. A belőlük készült egyedülállóan édes-fűszeres jellegű főzet ebéd vagy vacsora utáni fog
A Malabar - a monszun régió legkiválóbb minőségű kávéjaként számon tartott fajta - India déli partvidékéről származik. Neve a leszüretelt zöld kávészemek nyitott raktárakban történő tárolási módjára utal, ahol is több héten át ki vannak téve a monszunévszak erős szeleinek. A hihetetlen eljárás eredményeként a kávészemek színe fakósárgára vált, ízük édeskés lesz, alacsony savtartalommal, az állaguk pedig rendkívül sima. A belőlük készült egyedülállóan édes-fűszeres jellegű főzet ebéd vagy vacsora utáni fog
Ez az arabica típusú fajta kizárólag 2000 m körüli tengerszintfeletti magasságban termeszthető. A dupla "A" betű a szemek méretére utal, amely a legtöbb fajtáét meghaladja. Jellegzetes és intenzív, aromás íze élvezetes betetőzése lehet az étkezéseknek.
Azok számára, akik előnyben részesítik a koffeinmentes italokat, de nem szeretnének lemondani a klasszikus olasz eszpresszók gazdag ízvilágáról és jellegzetes aromájáról, a Compagnia dell'Arabica koffeinmentes kávéja a nap bármely szakában tökéletes választás.
A "kávék kaviárjaként" is ismeretes Jamaica Blue Mountain egyike legelismertebb kávéknak a világon. A kávé a sziget keleti felén elterülő Blue Mountain hegységben 2200 m magasan terem, ahol meleg és nedves szelek fújnak. A legmagasabb hegyoldalakon termesztett arabica kávét Martinique-ból importálták a 18. században. A látványos elrendezett teraszokon, termőföldön nevelt növényeket tiszta vízzel öntözik, és avokádó-, illetve banánfákkal óvják a sugárzó naptól.
Ezt a zamatos kávéfajtát 1700 óta termesztik a Tarrazu régió hegyvidéki területein, San Jose-tól délre, 1200-1700 méteres magasságban. A vidék nagyszerű klimatikus és geográfiai adottságai, valamint a tökéletes vízelvezetésű vulkáni talaj gazdagsága kiemelkedő természetes élőhelyet biztosít a kávécserjék számára. Ennek köszönhetően a könnyed és tiszta aromájú, jellegzetes illatú Tarrazu kávé a világ egyik legjobb fajta kávéja. Kifinomult illata, telt, kiegyensúlyozott ízvilága és harmonikus karaktere fri
Ezt a zamatos kávéfajtát 1700 óta termesztik a Tarrazu régió hegyvidéki területein, San Jose-tól délre, 1200-1700 méteres magasságban. A vidék nagyszerű klimatikus és geográfiai adottságai, valamint a tökéletes vízelvezetésű vulkáni talaj gazdagsága kiemelkedő természetes élőhelyet biztosít a kávécserjék számára. Ennek köszönhetően a könnyed és tiszta aromájú, jellegzetes illatú Tarrazu kávé a világ egyik legjobb fajta kávéja. Kifinomult illata, telt, kiegyensúlyozott ízvilága és harmonikus karaktere fri
Ez a fajta arabica kávé a magashegyi ültetvények különlegessége, amely 2000 méteres magasságban, a legideálisabb körülmények között terem. A dupla "A" minősítés a kávészemek méretét jelzi, amelyek nagyobbak és teltebbek, mint a legtöbb fajtáé. Ízvilága jellegzetes és intenzív, gazdag aromái pedig tökéletesen kiegészítik az étkezéseket, vagy egy igazán emlékezetes eszpresszóélményt nyújtanak. Minden kapszulával egy darabka Kenya hegyvidéki frissessége kerül a csészébe, hogy felejthetetlen pillanatokat nyúj
A VÁLOGATÁS TARTALMA: GUATEMALA, 250G Huehuetenango, Guatemala észak-nyugati részén, a festői Cuchumatanes hegység lábánál található, 850 és 3700 méter közötti magasságban. Ez a régió a világ legjobb kávétermesztő helyei közé tartozik, köszönhetően változatos ökoszisztémáinak, amelyek a szubtrópusi esőerdőktől a fenyvesekig terjednek. A kávétermesztők közösségei által művelt völgyek különböző földrajzi és klimatikus adottságai miatt a Huehuetenango kávé egyedi ízvilággal rendelkezik. A kávék közös j
A VÁLOGATÁS TARTALMA: COLOMBIA - MEDELLIN SUPREMO, 250G A Compagnia Dell'Arabica Caffé Colombia Medellin Supremo igazi kolumbiai kávéélményt kínál, mely a világ második legnagyobb kávéexportőreként ismert Kolumbia gazdag kávétermelési hagyományait képviseli. A mintegy 1 millió hektáros termesztési terület és 400 000 foglalkoztatott tükrözi a kávéágazat jelentőségét az ország gazdaságában. Ennek a kávénak a különlegessége a nedves előállítási módszer, amely a "mosott" kávék vezető termelőjeként is
A ginzeng egy régóta ismert, ázsiai eredetű gyógynövény, amelynek gyökere kivételes hatásairól híres. A belőle készült kivonat nemcsak a szellemi frissességet fokozza, hanem a fizikai teljesítőképességet is támogatja. Ezt a különleges ginzengkivonatot most a világ legkiválóbb arabica kávéjával ötvöztük, hogy egy igazán különleges ízélményt nyújtsunk. A kávé és a ginzeng harmonikus találkozása minden csészében érezhető: finom, mégis erőteljes ízvilága frissít és energiával tölt fel, így tökéletes választás