A hüvelyesek jó forrásai a fehérjéknek, a telítetlen zsírsavaknak, a rostoknak, és magas vitamin-, és ásványianyag-tartalommal rendelkeznek. A vegetáriánusok, vegánok étrendjében ideális fehérjeforrásnak számítanak. Zsírtartalmuk alacsony, azon belül is az egészségesebb, többszörösen telítetlen zsírsavak találhatóak meg bennük, ezáltal jól beilleszthetőek zsírszegény diétán élők étrendjébe, fogyókúrába. Mindezek mellett alacsony glikémiás index-szel rendelkeznek. Újdonságainkra egytől-egyig igaz, hogy
Összetevők: gluténmentes lisztkeverék (kölesliszt, quinoaliszt), tápióka keményítő, útifű maghéj liszt Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben: Energia: 1488 kJ 352 kcal Zsír: 2,6 g -amelyből telített zsírsavak: 0,6 g Szénhidrát: 69 g -amelyből cukrok:
Mi a különbség a Fehér és a Barna rizs között? A két rizstípus közötti különbségek abból erednek, hogy a fehér rizs hántolási és fényezési eljárásokon esik át. A feldolgozási folyamatok során értékes vitaminok és ásványi anyagok veszhetnek el belőle. Összetevők: 100% Barna rizs Felhasználási javaslat: Kenyerek, péksütemények, sütemények lisztjéhez keverve használható. A rizsliszt jól működik porhanyós, omlós tésztákhoz, de galuska, palacsinta is készülhet belőle más lisztekkel és hozáávalókkal ke
Összetevők: gluténmentes lisztkeverék (köles liszt, quinoa liszt), tápióka keményítő, útifű maghéj liszt Gluténmentes termékeket előállító üzemben készült. Származási hely: Magyarország Tárolás: Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen. Allergén információ: a termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült. Nettó tömeg: 1000 g
A hajdina, Fagopyrum esculentum, más néven pohánka, tatárka a keserűfűfélék (Polygonaceae) családjába tartozik, a hétköznapi életben mégis a gabonafélékhez sorolják, mert lisztes szilikát tartalmú magját a búzához hasonlóan fogyasztják. Magjainak színe fekete vagy barnás.
A pektin egy heteropoliszacharid (szénhidrátokkal rokon vegyület), melyet a magasabb rendű szárazföldi növények (húsos gyümölcsök, például alma, körte; valamint húsos gyökerek, például sárgarépa, murok) sejtfalából állítható elő. A tiszta pektin fehér, alaktalan tömeg, amelynek íze és szaga nincsen; vízzel sűrű, kocsonyaszerű tömeggé lesz és ebből alkohollal ismét leválasztható. Az élelmiszeriparban elsősorban gyümölcszselékben és lekvárokban, széles körben alkalmazzák. Előfordulhat továbbá gyümölcsita
Mi a Chia mag? A Chia, más néven azték zsálya, vagy latin nevén Salvia Hispanica egy a menták családjába tartozó virágos növény. Őshonos Közép- és Dél-Amerikában, ahol az aztékok alapvető élelmiszere volt a Kolumbusz előtti időkben. A Chia szó jelentése “olajos” és a Nahuatl chian szóból származik. Felhasználása: könnyen lehet más ételekkel elegyíteni, mert az íze nem hangsúlyos és nem változtatja meg azok zamatát. Kiváló szószokhoz, vajhoz, pudinghoz, shake-hez adva. Magja darálva sütemények tésztáj
Az Éden Prémium kölestészta kiváló minőségű recept alapján készül. Élvezeti értéke magas, mivel íze hasonló a hagyományos tésztákéhoz. Kellemes sárga színét a lehelletnyi kurkumának köszönheti, állagát főzés után is kiválóan megtartja. Gluténmentes, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Összetevők: kölesliszt, útifű maghéj liszt, kurkuma, víz, szárított koriander, őrölt gyömbér A köles élettani hatásai csodálatosak. Könnyen emészthető, tápértéke mégis igen magas. Magas, vízben oldódó rosttarta
Felhasználási javaslat: íze leginkább a dióra hasonlít, kissé édeskés. Az arab világban igazán elterjedt étel. Tálalják köretként, önmagában vagy kuszkuszhoz keverve. Hozzáadhatjuk salátákhoz, krémlevesekhez. Csicseriborsóból készült ételeinket bátran ízesíthetjük római köménnyel, fahéjjal, gyömbérrel vagy különféle zöldfűszerekkel. A csicseriborsó az egyik legelfogadottabb hüvelyes növény a biotermékek piacán. Egységnyi területről sokkal több fehérjét ad, mint az árpa, a zab, a kukorica, a köles vagy
Tápanyagok 100 g termékben: Energia: 2612 kJ / 635 kcal Zsír: 59 g amelyből telített zsírsavak: 48 g Szénhidrát: 7 g amelyből cukrok: 7 g Fehérje: 7,7 g Só: 0,08 g Kálium 600 mg 30% NRV* Magnézium: 90 mg 24% NRV* Foszfor: 150 mg 21%
A lenmag különböző formájú fogyasztása értékes hatásokkal járhat, és védhet a szív- és érrendszeri betegségektől, magas vérnyomástól, segíthet a bélrendszer egészségének megőrzésében. Összetevők: 100% lenmag Felhasználása: köretekbe, kásákba, sütéshez-főzéshez. Házilag elkészített péksütemények, pogácsák tésztájába, tetejére is szórhatjuk. Tárolás: száraz, hűvös helyen tárolandó! Fontos! A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült. Gluténmentes termékeket előállító üzemben készült.
A köles könnyen emészthető, tápértéke mégis igen magas. Kiváló beltartalmi értékei miatt érdemes az étrendbe iktatni. A köles természetéből eredően gluténmentes. Az útifű maghéj ideális rostforrás és a világon több száz millióan használják évente. Magas rosttartalmú élelmiszerek fogyasztásával jót tehetünk emésztésünknek, lassíthatjuk a szénhidrátok felszívódását, mely kedvező hatással lehet egész testünkre. Elkészítési javaslat: tegyük a kívánt mennyiséget bő, forrásban lévő vízbe, adjunk hozzá eg
Az Éden Prémium kölestészta kiváló minőségű recept alapján készül. Élvezeti értéke kiemelkedő, mivel íze hasonló a hagyományos tésztákéhoz. Kellemes sárga színét a leheletnyi kurkumának köszönheti, állagát főzés után is kiválóan megtartja. A tésztához nem használtunk tojást és szóját sem. A köles könnyen emészthető, tápértéke mégis igen magas. Kiváló beltartalmi értékei miatt érdemes az étrendbe iktatni. A köles természetéből eredően gluténmentes. Az útifű maghéj ideális rostforrás és a világon töb
Éden Prémium kölestészta szélesmetélt petrezselyem-fokhagyma 200g Összetevők: kölesliszt, útifű maghéj liszt, kurkuma, víz, szárított petrezselyem, fokhagymapor Átlagos tápérték 100g termékben: Energia: 14533,35kJ/338,4 Kcal Szénhidrát: 65,92 g melyből 2,67g cukor Fehérje: 9,95g Zsír: 3,88g, Só: 0
Az Éden Prémium termékekre egytől-egyig igaz, hogy glutén-, tej-, tojás-, szója-, kukoricaliszt-, burgonya-, és adalékanyagmentes. Állati összetevőktől szintén teljesen mentes, így vegánok és vegetáriánus életmódot folytatóknak is ajánlott a fogyasztásuk. Rendkívül gyorsan és egyszerűen elkészíthetők és a kiváló alapanyagoknak köszönhetően értékes tápanyagokat juttathatunk általuk a szervezetünkbe. Kiváló olasz tésztagéppel készülnek, ezért a végeredmény mindig tökéletes formájú és állagú pasta. Az Éde