Heaven Hill Bourbon whiskey hordóban érlelt Imperial Stout Az Imperial Stout alkoholosabb, szárazabb, csokisabb a sima stouthoz képest, rendkívül gazdag, édes, telt malátajelleggel. A keserűség származhat pörkölt malátákból vagy komló hozzáadásából. Eredetileg az Orosz cári családnak szánták. A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A
Imperial Stout rengeteg kókusszal. Az Imperial Stout alkoholosabb, szárazabb, csokisabb a sima stouthoz képest, rendkívül gazdag, édes, telt malátajelleggel. A keserűség származhat pörkölt malátákból vagy komló hozzáadásából. Eredetileg az Orosz cári családnak szánták. A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A stout szó első ismert h
Single hop IPA Motueka komlóval. Az IPA-kat a virágos, gyümölcsös, citrusos, fenyőszerű vagy gyantás komlók karaktere jellemzi, az IPA sörstílus a komló ízéről, aromájáról és keserűségéről szól. Az India Pale Ale (IPA) az újhullámos kisüzemi sörfőzés legmeghatározóbb stílusa, eredete egészen az indiai angol gyarmatosításig nyúl vissza. A kereskedők úgy szerették volna optimalizálni a hosszú és drága hajóutat, hogy erősebb és több komló felhasználásával készült, így keserűbb, testesebb, ízesebb, ráadá
Belga stílusú édes, meggyes sör. A gyümölcsös sörök esetében a gyümölcsök legtöbbször koncentrált püré formájában kerülnek a sörléhez a főzés utolsó fázisában. A leggyakrabban felhasznált gyümölcsök a meggy, mangó, barack, grapefruit, lime, narancs, de mára már egészen extrém gyümölcsökkel is találkozhatunk a kisüzemi, kézműves sörökben. Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal! 23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert! Beerselection Sörsuli
A 2023-as Ország Tortáját készítették el, a Magyar Cukrászok Ipartestületével közreműködésével készített Pastry Barley Wine. Az összetevők között fügével, karamellával, mandulával, custarddal és tokaji aszú esszenciával. A megnevezés megtévesztő lehet, de az árpabor (barley wine) és búzabor (wheat wine) egy hosszú érlelésű, magas alkoholfokkal 8,5 - 12,2 % rendelkező sörtípus. Ebben a desszertsörnek is nevezett típusban a karamellmalátás édesség mindig domináns, a keserűség lehet magasabb (amerikai típ
Dupla IPA Idaho 7, Cashmere, YCH303, Riwaka Sub Zero, Riwaka és Citra komlókkal. A Dupla IPA-k (DIPA, Imperial IPA, Double IPA) a magasabb szárazanyag tartalmuk miatt térnek el a klasszikus IPA típustól. Nem feltétlenül kétszer annyi van benne, mint ahogyan a névadásból lehetne következtetni, de lényegesebben több. Ez a malátatest magasabb alkoholt eredményez, enyhén édesebb felhangot, ezáltal a komlókat is bátrabban lehet használni, hogy helyére billenjen az egyensúly, így kapva még intenzívebb íz és
Woodford Bourbon whiskey hordóban érlelt Imperial Stout Az Imperial Stout alkoholosabb, szárazabb, csokisabb a sima stouthoz képest, rendkívül gazdag, édes, telt malátajelleggel. A keserűség származhat pörkölt malátákból vagy komló hozzáadásából. Eredetileg az Orosz cári családnak szánták. A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A sto
Jack Daniels Bourbon whiskey hordóban érlelt Imperial Stout Az Imperial Stout alkoholosabb, szárazabb, csokisabb a sima stouthoz képest, rendkívül gazdag, édes, telt malátajelleggel. A keserűség származhat pörkölt malátákból vagy komló hozzáadásából. Eredetileg az Orosz cári családnak szánták. A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A
Pastry Sour sör feketeribizlivel, keksz és görögjoghurt. A Pastry Sour kifejezés leggyakrabban olyan savanyú sörre utal, amelyet szándékosan édesre főznek, és gyakran nem erjeszthető cukrokkal, például dextrózzal és laktózzal készül (ezeket azért nevezik nem erjeszthetőnek, mert az élesztő nem eszi fel őket, és nem alakítja át alkohollá). Ezeket a söröket rengeteg édes összetevő, például gyümölcsök, mályvacukor, keksz, kókuszdió stb. hozzáadásával főzik. A savanyú sör olyan sör, amelynek szándékosan
Szűretlen strong ale. Az American Strong Ale egy összefoglaló stíluskategória a 7%-os és afeletti alkoholtartalmú sörök számára. Némelyik akár 20 százalékos alkoholtartalmú is lehet. Ennek eredményeképpen a szín, az illat és az íz jellemzői nagymértékben eltérnek; egyesek hasonlóságot mutatnak a Barleywine-okkal és az Old Ale-ekkel. A hordós érlelés természetesen nem kizárt. Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat! Mi az, hogy IPA? Legyél sörszakértő ingyene
A First karácsonyi dupla IPA-ja. A Dupla IPA-k (DIPA, Imperial IPA, Double IPA) a magasabb szárazanyag tartalmuk miatt térnek el a klasszikus IPA típustól. Nem feltétlenül kétszer annyi van benne, mint ahogyan a névadásból lehetne következtetni, de lényegesebben több. Ez a malátatest magasabb alkoholt eredményez, enyhén édesebb felhangot, ezáltal a komlókat is bátrabban lehet használni, hogy helyére billenjen az egyensúly, így kapva még intenzívebb íz és illatélményt. Ha szeretnél többet megtudni er
First Craft Beer x Christiania Bryghus kollab. Pastry Stout árpa-, zab- és rozsmalátával, kókusszal és keksszel. A Pastry Stout kifejezés leggyakrabban olyan stoutra utal, amelyet szándékosan édesre főznek és gyakran rengeteg cukros összetevő hozzáadásával készül. A végcél általában az, hogy olyan sört főzzenek, amely a desszert ízét - és néha megjelenését - utánozza. A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több
Friss DIPA Citra, Peacharine, Idaho7 és YCH303 komlókkal, valamint árpa-, búzamaláta és zabpehely hozzáadásával készítve. A Dupla IPA-k (DIPA, Imperial IPA, Double IPA) a magasabb szárazanyag tartalmuk miatt térnek el a klasszikus IPA típustól. Nem feltétlenül kétszer annyi van benne, mint ahogyan a névadásból lehetne következtetni, de lényegesebben több. Ez a malátatest magasabb alkoholt eredményez, enyhén édesebb felhangot, ezáltal a komlókat is bátrabban lehet használni, hogy helyére billenjen az e
Vaníliával ízesített Imperial Stout. Az Imperial Stout alkoholosabb, szárazabb, csokisabb a sima stouthoz képest, rendkívül gazdag, édes, telt malátajelleggel. A keserűség származhat pörkölt malátákból vagy komló hozzáadásából. Eredetileg az Orosz cári családnak szánták. A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A stout szó első ismert