Conegliano dombjairól, gleccsertörmelékes, meszes, agyagos talajról, szeptember végén szüretelt glera szőlőből készült prosecco. Magasabb nyomás, koncentrált gyümölcsösség, 16 gramm maradékcukor.
Prosecco Superiore DOCG extra dry - kb. 5000 ha a DOC-n belül, a legjobb adottságú területek, szigorú hozamkorlátozással művelt szőlők. 100% glera, aromapalettáján zöldalma, lilaakác és fehér akác virága. Frissítő savai remekül harmonizálnak a moderált alkohollal és a 16 gramm maradékcukorral. Remek kísérője hal- és kagylóételeknek, lágy sajtoknak, fehér húsoknak, de egy nem túl édes, gyümölcshangsúlyos desszert mellett is megállja a helyét.
Kizárólag 100% glera szőlőből készült, mely halvány citromszínű, zöldes reflexekkel. Finom, visszafogott buborékok kísérik az intenzív, gyümölcsös ízt, melyben az alma, sárgadinnye és akácfavirág jegyek dominálnak. Ajánlott hűtve, 6 °C-on, és ideális választás bárhol, bárkivel, bármikor...
Színe szalma sárga árnyalatú, arany tükröződésekkel. Illatában az érett trópusi gyümölcsök jegyei dominálnak.
Nagy alkalmakra egy hatalmas Magnum (1,5 literes) üveg, mely Valdobbiadene legmagasabb DOCG superiore minőségű Proseccójából készült. Egy igazi ünnepi ital, ha lenyűgözni szeretnénk a társaságot!
A Conegliano dombjairól származó glera szőlőből készült ital gleccsertörmelékes, meszes, agyagos talajon termett. A szőlőt szeptember végén szüretelték be. Ennek az italnak magasabb nyomás és koncentrált gyümölcsösség jellemző, 16 gramm maradékcukorral.