„A szakács késének tanulmányozása betekintés enged annak lelkébe.” Rokusaburo Michiba, gasztronómiai szakértő és a japán konyhaművészet mestere.
AMIYABI vágódeszkák nélkülözhetetlenek a késsel való munka során. A japán prémiumkésgyártó pontosan úgy tervezte meg a vágódeszkákat, hogy a MIYABI késekben rejlő lehetőségeket maximálisan ki lehessen használni. A Hinoki fa vágódeszkák egy darab fábólkészülnek, így gyártásuk során nem használtak ragasztót. A vágódeszka mindkét oldala használható vágásra: gyümölcsök és zöldségek, húsok, halak vagy sütemények vágására. A gondosan kiválasztott anyag megvédi a japán kések finom élét, és hosszabb ideig éles ma
AMIYABI vágódeszkák nélkülözhetetlenek a késsel való munka során. A japán prémiumkésgyártó pontosan úgy tervezte meg a vágódeszkákat, hogy a MIYABI késekben rejlő lehetőségeket maximálisan ki lehessen használni. A Hinoki fa vágódeszkák egy darab fábólkészülnek, így gyártásuk során nem használtak ragasztót. A vágódeszka mindkét oldala használható vágásra: gyümölcsök és zöldségek, húsok, halak vagy sütemények vágására. A gondosan kiválasztott anyag megvédi a japán kések finom élét, és hosszabb ideig éles ma
Az a konyha, ahol nem találsz jó kést, nem konyha.
Az a konyha, ahol nincs legalább egy jó kés, nem nevezhető konyhának. Masaharu Morimoto, gasztronómiai szakértő és a japán konyhaművészet mestere.
Az a konyha, ahol nem találsz jó kést, nem konyha.
Minden japán szakács úgy véli, hogy a lelke a kés részévé válik attól a pillanattól kezdve, hogy elkezd vele dolgozni. Soha ne tedd a lelked a mosogatógépbe!
A MIYABI Hibana sorozatba tartozó kések pengéje 49 réteg damaszkuszi acél, amely egy egyedi és megismételhetetlen mintázatot alkot, amelyet Spark -nak neveznek. A mag FC61 Friodur acélból készül, amelynek keménysége 61 Rockwell fok (HRC). A háromszorosan szegecselt markolat ergonomikus formájú, amely maximálisan kényelmes a kés megfogásához és vezetéséhez vágás közben. A markolaton lévő elegáns fekete és sárgaréz távtartók fokozzák a kés szépségét, szilárd fogását és jó manőverezhetőségét a hegyénél. Ez