A bor Pecorino szőlőből készült, amelyet széles körben ültetnek Közép-Olaszországban. Az organikus és biodinamikus termesztés maximális tisztelettel történik a természet iránt, mivel a termelők hisznek abban, hogy a természet nélkül nem tudnak minőségi bort előállítani, így minél kevesebb a beavatkozás, annál jobb és igazabb a bor.A bort őshonos élesztőkkel erjesztik, majd 30 napig a seprőn tartják a tartályban, hogy növeljék a komplexitását. Az eredmény egy intenzív illat, amelyben rekettye és fehér gyüm
A szőlőültetvények: Montepulciano részben Abruzzese pergola, részben Guyot művelési szerkezetben termesztett szőlő, 300 és 450 m tengerszint feletti magasságban. A borkészítés: A szőlőszemeket gondos válogatás után lefejtik és összezúzzák; ezután a héjak 10-15 napig érintkeznek a musttal állandó 25-28°C-os hőmérsékleten. Érlelés: Részben tölgyfahordóban, részben rozsdamentes acéltartályban legalább négy hónapig.Ezután következik a palackos érlelés. Kóstolási jegyzetek: Áthatolhatatlan rubinvörös szín, ill
Tömör, gazdag bor, amely mégsem nehézkes – élénk, széles savszerkezetének köszönhetően meglepően jól iható. A 15%-os alkoholtartalom tökéletesen belesimul a bor karakterébe, támogatja a mélységet, anélkül hogy uralkodna felette. Jó példája annak, hogy az Abruzzóban – amely sokszor méltatlanul háttérbe szorul – is születhetnek kiemelkedő minőségű tételek.