Szent Tamás Szőlőbirtok

Mád Sweet By Tokaj 2016 (0,375l)

Mád Sweet By Tokaj 2016 (0,375l)

Késői szüretelésű tokaji, melyhez a szőlőt a Tokaji borvidék legjobb adottságú dűlőiről szüretelték novemberbenn szüretelték. bornak már a feldolgozáskor házasítottak 50% Furmint, 30% Sárgamuskotály és 20% Hárslevelű arányban. A céljuk az volt, hogy friss, intenzív, gyümölcsös aromákkal teli, gazdag bort készítsenek, amely sikerült is.

megvesz
Szent Tamás 3909 Cuvée 2011 (0,375l)

Szent Tamás 3909 Cuvée 2011 (0,375l)

Mádi kiemelt dűlőkről származó késői szüretelésű édes bor. November közepén igen magas cukortartalommal, valamint magas savakkal tudtunk szüretelni. A 3909 Késői szüret 50% Furmint, 30% Sárgamuskotály, valamint 20% Hárslevelű házasításával készült a Percze, a Nyulászó és a Szent Tamás dűlőkről válogatott alapanyagból. Az egészséges, a töppedt és a Botrytis-es szemeket együtt dolgoztuk fel. Komplex illat és ízvilágú bor, melyet a sav-cukor arány tesz igazán harmonikussá.

megvesz
Mád Dry By Tokaj 2016 (0,75l)

Mád Dry By Tokaj 2016 (0,75l)

Száraz fehérbor, melyhez a szőlőt a Tokaji borvidék legjobb adottságú dűlőiről szüretelték. A területre jellemző ásványos illat és ízvilágot megjelenítő acéltartályos erjesztéssel készített bor, melyben a Furmint dominál. A Hárslevelű és Sárgamuskotály szőlőfajták hozzájárulnak az intenzív illatvilág összetettségéhez. Friss, üde savak vezetik a citrusos ízvilágot, utóízében a vulkanikus ásványok jelenléte köszön vissza.

megvesz
Szent Tamás Kővágó Furmint 2014 (0,75l)

Szent Tamás Kővágó Furmint 2014 (0,75l)

Száraz Furmint dűlőválogatás. A Kővágó dűlő Mád és a borvidék egyik legkiválóbb termőterülete, melyet már az 1700-as években első osztályú dűlőként tartottak számon. Komplex, ásványos, elegáns, összetett illatú és intenzív ízű borok készülnek erről a termőhelyről. Testes összetett bor, rendkívül hosszú, ásványos utóízzel.

megvesz
Szent Tamás Aszú 2013 (0,5l)

Szent Tamás Aszú 2013 (0,5l)

Az utóbbi tíz év legjobb évjáratában nagyon szép Botrytis fejlődött. Az erjedésben levő alapborba gondosan válogatott első osztályú aszúszemeket áztattuk. A bort három évig érleltük háromszáz literes zempléni hordóban. Összetett, jó arányokkal és rendkívül hosszú utóízzel rendelkező aszú.

megvesz