Rizsdara 1kg Rizsből készített dara, alkalmas a búzadara helyettesítésére, vegán és laktózmentes ételekhez. A rizsdara előnyei: – Hipoallergén – Magyar mezőgazdaságból származó rizsből készül – Az alábbi vitaminokat tartalmazza: B1, B2, B3, B6, E – Ásványi anyagok forrása: foszfor, magnézium, cink, kálium, szelén – A konyhában sokoldalúan és egyszerűen felhasználható Száraz, hűvös helyen tároljuk. 100g rizsdara tápértéke: Energia KJ-ban: 1550 Energia Kcal-ban: 370
A barna rizs és jellemzői A barna rizs lényegében egy feldolgozási, finomítási folyamat során keletkezik. A rizsszemnek csak a legkülső héját távolítják el, így az értékes tápanyagok a rizsszemben maradnak. A rizs szénhidráttartalma a legmagasabb a gabonafélék között, 100 grammban átlagosan 75-80 gramm szénhidrát található. A barna rizs rosttartalma tisztítja az emésztőrendszert, szelénium tartalma jó hatással van a szívműködésre. Egyenletes szinten tartja a vércukorszintet, így cuk
A rizsliszt jellemzői A héjuktól megfosztott, hántolt rizsszemeket a lehető legfinomabbra őrlik, így nyerik a nagyon selymes textúrájú rizslisztet, amelyben az értékes tápanyagok ugyanúgy megmaradnak, mint a hántolt rizsszemekben. Ebből készül például a kínai konyha mindennapos fogása, a rizstészta. A rizsliszt felhasználása A rizslisztet rendkívül sokféleképpen használhatjuk fel. Kiváló az omlós tésztákhoz, az édes tésztákhoz, finom galuska, de még palacsinta és puding is készíthető belőle. Lehet