Modernizált dupla West Coast IPA. Az alap keserű komlók a Simcoe, Chinook és Cascade, amihez későbbi fázisokban Kohia Nelson-t, Mosaic-t, Citra-t adtak. A palettán maracuja, narancs, graepfruit, mangó, egres, fenyő, lime érezhető. A Dupla IPA-k (DIPA, Imperial IPA, Double IPA) a magasabb szárazanyag tartalmuk miatt térnek el a klasszikus IPA típustól. Nem feltétlenül kétszer annyi van benne, mint ahogyan a névadásból lehetne következtetni, de lényegesebben több. Ez a malátatest magasabb alkoholt eredménye
Velős narancs, ananász, szőlő és maracuja jegyek tűnnek fel a NEIPA kóstolósa közben. Komlók: Nelson Sauvin, Mosaic, Chinook. A New England IPA a komló aromáját és ízét hangsúlyozza a keserűség háttérbe szorításával. A késői és/vagy hidegkomlózási technikákra támaszkodik, hogy kirobbanóan lédús, trópusi gyümölcsös íz- és illatélményt nyújtson. Színe általában baracklére emlékeztet. A technika és az alapanyagválasztás ügyes egyensúlya, amely gyakran búzát vagy zabot is tartalmaz, csábító ködösséget kölcsö
Egyenlő arányba tartalazza ez a Stout a következőket: 26 hónapig Buffalo Trace hordó, 28 hónapig Wild Turkey Rye hordó és egy 10 hónapos Wild Turkey Rye Kingsnake alapot. A blendelés után Új-kaledóniai vanílián érlelték. Az eredmény egy sűrű brownie, sok fűszerrel. Az Imperial Stout alkoholosabb, szárazabb, csokisabb a sima stouthoz képest, rendkívül gazdag, édes, telt malátajelleggel. A keserűség származhat pörkölt malátákból vagy komló hozzáadásából. Eredetileg az Orosz cári családnak szánták. A Stout