Az IPA térhódításával ez a stílus egyedi élesztőtől zavaros küllemével és kisebb keserűségével nyert teret a sörfogyasztók körében. A felhasznált Mosaic komló a trópusi, gyümölcsökre hasonlító illatával teszi igazi frissítővé ezt a sört. Az alapmaláták mellett a selymes kortyérzet és a komplexitás miatt nagy mennyiségben tettünk bele tönkölypelyhet és zabpelyhet. A zavaros küllemért az élesztő és a hozzátett zabtej a felelős, amivel igazán egyedivé válik ez az új sörtípus. A New England IPA a komló aro
Fekete és piros ribizlis, vaníliás Berliner Weisse. A Berliner Weisse egy búzamaláta alapú, savanyú ízvilágú sör, amelyet eredetileg Németországban készítettek először. A főzés sörén tejsavbaktériumot juttatnak a sörléhez, ami lesavanyítja azt, majd ismét felforralják a sörlevet, hogy megöljék ezeket a baktériumokat. Manapság a sima változatát különböző gyümölcsök, komlók hozzáadásával teszik még izgalmasabbá. Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal! 23db rövid, de tartalmas videónk seg
Klasszikus, kisüzemi kézműves világos láger sör. A Lager egy alsó erjesztésű sörtípus, melyet alacsony hőmérsékleten tárolnak, ekkor ülepedik és tisztul a sör. 1960 óta a lágerek térnyerése töretlen, mára messze a legnépszerűbb sörtípus a világon éppen ezért egy a sörök világában kevésbé jártas ember valószínűleg egy lágerre gondol, amikor megkérdezik tőle, hogy szereti-e a folyékony kenyeret. Rengeteg típust és altípust különböztetünk meg, talán a legismertebb a Pilseni vagy Pilsner melyet Csehország
Narancsos csokit idéző Imperial Stout. Az Imperial Stout alkoholosabb, szárazabb, csokisabb a sima stouthoz képest, rendkívül gazdag, édes, telt malátajelleggel. A keserűség származhat pörkölt malátákból vagy komló hozzáadásából. Eredetileg az Orosz cári családnak szánták. A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A stout szó első isme