Bor webshopunkban vakteszten értékelt, tiszta borok vásárolhatóak. Ismerje meg borszaküzletünket, és rendeljen bort az ország bármely borrégiójából!
Erdei gyümölcsök illatban, kis hordófűszerrel. Ízében nagyboros, bársonyos jelleg. Kifejezetten jóleső korty, kerek tanninokkal. Szép hordóhasználat, vaníliás, komplex ízek. kicsit még fiatal, mindenképpen szép érlelési potenciállal.
Sötét intenzitású, mélyvörös színű nagy testű bor. Illatában és ízében erdei gyümölcsök fedezhetők fel. Sok éves érlelési potenciállal bír.
Édeskés illat cukorkával, mályvacukorral, érett fekete bogyós gyümölcsökkel. Kóstolva özepes test, szép savak, kerek tanninok. Az ízképben zamatos gyümölcsösség, bár a fa kissé még ráül a borra. Hosszú lecsengés.
Keddi Kóstoló csapatunk véleménye: 90 pont ***** (2020 nov.) Mit jelent ez a pontszám?Élénk, sötét szín, nem egy hétköznapi árnyalat. Ízében főként feketeszeder és áfonya. Szép mediterrán stílus, sűrű extrakttal és tömény, érett tanninokkal.
Keddi Kóstoló csapatunk véleménye: 92 pont ***** (2024 máj.) Mit jelent ez a pontszám?Pecorello szőlőből készült bor, amely egy újonnan felfedezett, de ősi calabriai szőlőfajta. A termelési technika magában foglalja a kézi szüretet szeptember elején, hideg ülepítést, erjesztést rozsdamentes acéltartályokban ellenőrzött hőmérsékleten, valamint az érlelést a rozsdamentes acéltartályokban.A bor világos szalmasárga színű, komplex, mediterrán és elegáns illatjegyekkel. Ízében citrusok, sárgahúsú gyümölcsök
Igazán szép kékfrankost egyszerre kihívás és művészet, mert a kékfrankos az egyensúly művészete: se nem túl nagy, nem túl vékony, éppen elég markáns és ízletes, nem tűnik el, de nem is tapad le. A Vylyannak pedig ez rendre sikerül: a szép alapanyag mellé szuper hordóhasználat párosul, egzotikus és forralt boros fűszerek jönnek illatban, ami ízben még szilvás-rumos hangulattal is kiegészül.
A bor Pecorino szőlőből készült, amelyet széles körben ültetnek Közép-Olaszországban. Az organikus és biodinamikus termesztés maximális tisztelettel történik a természet iránt, mivel a termelők hisznek abban, hogy a természet nélkül nem tudnak minőségi bort előállítani, így minél kevesebb a beavatkozás, annál jobb és igazabb a bor.A bort őshonos élesztőkkel erjesztik, majd 30 napig a seprőn tartják a tartályban, hogy növeljék a komplexitását. Az eredmény egy intenzív illat, amelyben rekettye és fehér gyüm
Izgalmas, fűszeres illat, egzotikus gyümölcsök mellett ismerős barack, méz, akác és hárs. Az ásványok nem csak illatban, ízben is izgalmassá teszik. Élénk, szép savak, citrusok.
Gyönyörű, magával ragadóan kékes árnyalatú bíbor szín. Intenzíven gyümölcsös, letisztult, újboros illat. Könnyed, epres-szedres ízvilága hízelgően itatós! Nem kell megijedni a fiatalságától, nagyon szép állapotban van már most is.
A széles aromaskála a minerális jegyektől a bodzavirágon át az egres és a citrusfélékig szinte határtalan. Pikáns előételekhez, sült és főtt halakhoz, pácolt sültekhez kitűnően illeszkedik.
Mély rubinszínű, intenzíven fűszeres illatú, keserű csokis, vaníliás jegyekkel. Ízében az erdei gyümölcsök és a szilvalekváros karakter dominál, hátrébb a fás aromák húzódnak. Telt, emelkedett alkoholtartalmú, finom savú, kicsit borsos – fűszeres ízvilágú, jó zamatú dús és vastag vörösbor. Nagy érlelési potenciállal rendelkezik.
Keddi Kóstoló csapatunk véleménye: 94 pont *****(2024 márc.) Mit jelent ez a pontszám?A gyümölcsök rétegesen, egymást váltva nyílnak a kortyban, lassan simogatva a szájpadlást de végig egy intenzív sötét gyümölcsös vonalat kell elképzelni a háttérben. Végig egy feszesség és energia van a borban, amely különlegesen izgalmassá teszi. A gyümölcsöket kiegészíti később egy köves és ásványos ízvilág is, ami hosszan a szánkban marad. Könnyen szerethető Cabernet, amely megmutatja a fajta szépségeit, amikor mind
Zamatos, gyümölcsös és egy kicsit mézes, ha édesszájú vagy és szertnél valami különlegeset inni, akkor ez a te borod. (Paulus Borház)
A borkészítésnek már 3000 éves kultúrája van a Dalmát régióban. A terület adottságainak bemutatására az egyik legjobb fajta a "Plavac Mali". A napsütötte parton, egyből az Adriai-tenger mellett helyezkednek el az ültetvények, melyekre a vízről visszaverődő napsugarak, egy teljesen egyedi mikroklímát teremtenek a szőlőknek. Ezt a területet nevezik Dingac-nak, innen származik ez a bor is. A gondosan válogatott fürtök a feldolgozást követően tölgyfahordóban érlelődtek. Illatában meleg, érett gyümölcsösség, e
Keddi Kóstoló csapatunk véleménye: 90 pont *****(2024 jún.) Mit jelent ez a pontszám?Az érettebb új-zélandi stílus kedvelőinek. Illatban szofisztikált, kellemes, feketeribizlis aromák. A korty a szokottnál kicsit vastagabb, tartalmasabb, az egres és a trópusi gyümölcsök, mint a mangó és a maracuja jellegzetes aromáival és ízeivel. Friss, üdítően gyümölcsös és ropogós, lédús lecsengéssel.