A vöröshagyma por jellemzői A vöröshagyma por kíméletes szárítással készült, melynek során a készítmény megőrizte eredeti színét, illatát illetve ízvilágát, a vöröshagyma hatóanyagai biológiailag aktívak maradtak és szerves kötésben az egészségünk szolgálatába állnak. A vöröshagyma tartalmaz A-, B-,C- és E-vitamint, valamint folsav, nátrium, kálium, vas tartalma is magas, de más ásványi anyagokban is bővelkedik. A hagymában egy igen erős antioxidáns is fellelhető, a kvercetin nevű flavonoid, ami seg
Citromsav A citromsav teljesen természetes konyhai alapanyag. Nagyon sok gyümölcsben, de legnagyobb mennyiségben a citrusfélékben találhatjuk meg. Előállítása egy svéd kémikusnak, Sheele-nek köszönhető, aki az 1700-as évek végén nyert ki citromból citromsavat. Az élelmiszeriparban ma már nagyon sok készétel dobozán találkozhatunk az összetevők között a citromsavval. Élelmiszerekben elsősorban antioxidánsként (bár önállóan nincs ilyen hatása, elősegíti a többi antioxidáns hatását), savanyúságot-sz
A zöld tea jellemzői A zöld tea szürkés-zöld színű leveleket szorosan golyó formájúvá sodorják össze, amelyek azonban forró víz hatására kibontják magukat, és a levelek eredeti hosszú, lapos formájukat felvéve szétterülnek. Legfőbb erénye abból származik, hogy levelek gőzölésével megakadályozzák az erjedési folyamat megindulását. Az erjedés kiiktatása azért rendkívül fontos, mert ennek köszönheti a tea jellegzetes ízét, és ami még lényegesebb, hogy így maradhatnak benne azok az anyagok, melye
Natural fekete beluga lencseA fekete beluga lencse könnyen elkészíthető, előáztatás nélkül főzhető, nagyjából 20-30 perc alatt el is készül. Kiváló növényi fehérjeforrás, és antioxidáns tartalma is számottevő. Könnyebben emészthető, mint a bab vagy a borsó. A Natural fekete beluga lencse előnyei A fekete beluga lencse elkészítés egyszerű, áztatás nélkül főzhető, és 20-30 perc alatt tálalható. Sok fehérjét tartalmaz, könnyebben emészthető, mint a borsó vagy a bab. Antioxidáns tartalma magas, ezáltal se
Kakaóbab töret, 100% organikus A kakaóbab töret a nyers kakaóbab apróra tört változata. A kakaóbab a csokoládékészítés alapanyaga, ez adja a csokoládé jellegzetes ízvilágát, de nem tartalmaz hozzáadott cukrot. Karakteres, enyhén kesernyés, nyers csokoládéra hasonlító ízvilág jellemzi. Viszonylag magas zsírtartalom mellett pusztán 6g szénhidrátot tartalmaz. A kakaóbab töret fogyasztása A kakaóbab töretet használhatjuk süteményekhez, kekszekhez, turmixokhoz és smoothiekhoz is, saláták vagy m
Az apró szemű zabpehely jellemzői A zabpehely gazdag fehérjében. Sok ásványi anyagot tartalmaz. Megtalálható benne az alumínium, a cink, a foszfor, a kálium, a kalcium, a kobalt, a magnézium, a vas. Magas a B- és E-vitamin-tartalma. Antioxidánsokat tartalmaz. Magas élelmirost tartalma a jó emésztést segíti. A zabpehely glikémiás indexe (ez jelöli a szénhidrátok felszívódásának gyorsaságát) közepes, tehát hosszantartó jóllakottság érzetet biztosít. Rendszeres fogyasztása jót
A király (medjoul) datolya lágyabb, finomabb A Medjoul a fajtát jelöli, annyiban különbözik az átlagos datolyától, hogy nagyobb szemű, és lágyabb a gyümölcshúsa. Édes íze mellett számos jótékony hatással rendelkezik, ezért a Közel-Keleten az élet fájának is nevezik. Cukortartalma magas, emellett sok hasznos tápanyagot tartalmaz. A király datolya jótékony hatásai - Feltölt energiával, magas a szénhidráttartalma, és elfogyasztva azonnal energetizál. Két szem datolya körülbelül 40 gramm szé
Csicseriborsó liszt 500g A csicseriborsó melegítő hatású, magas kalóriatartalma mellett magas fehérjetartalmú, rostokban gazdag hüvelyes. A csicseriborsónak kedvező élettani hatásai vannak. Mivel élelmi rostokban gazdag, így támogatja emésztésünk munkáját, és segít megszabadulni a bélfalakon lerakódott salakanyagoktól. Rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a vérnyomás normalizálásához, segíti a koleszterin kiürülését szervezetünkből, ezáltal csökkentve a szív- és érrendszeri bet
Epsom só (keserűsó) 1kg Az Epsom-só (keserűsó) a magnézium-szulfát egyik neve. A magnézium létfontosságú ásványi anyag, a szervezetünkben jelen lévő egyik leggyakoribb anyag, mely rengeteg fiziológiai folyamat megfelelő működéséhez szükséges, és a test minden sejtjében előfordul. Szerepet játszik szervezetünk anyagcseréjének minden folyamatában, nélkülözhetetlen több száz enzim működéséhez éppúgy, mint a különböző nukleinsavak, proteinek és lipidek szintéziséhez. Szervezetünk nem képes előállítani, így
A fekete szezámmag jótékony hatásai - A fekete szezámmag sok hasznos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz: A, B1, B2, D, E vitamin, magnézium, kalcium, kálium, foszfor, vas, mangán, réz, cink. - Nagyon hasonlít a fehér szezámmaghoz, azonban olaj- és fehérjetartalma is magasabb, mint a fehéré. Aromája ízletesebb és erőteljesebb, amit pirítással tovább lehet fokozni. Pirítás hatására az értékes anyagok is jobban felszabadulnak. - Az olajos magvak közül a szezámmag tartalmazza a legtöbb kal
A hajdinaliszt jellemzői A hajdinaliszt számtalan jó tulajdonsággal bír. Magas élelmi rost tartalma miatt a korszerű étrendbe kiválóan beépíthető, jó hatással van az emésztőrendszerre. Kiváló növényi fehérjeforrás, vegetáriánusok és vegánok is előszeretettel használják. Egy benne található vegyület révén képes szabályozni a vércukorszintet, ezért a fogyasztása ajánlott cukorbetegek és inzulinrezisztenciában szenvedők számára. Kedvező élettani hatással rendelkező biológiai anyagokat is tart
A köményről A köménymag az egyik legismertebb, legkedveltebb fűszer, amit már a Biblia is megemlít, de Európában csak a 13. században terjedt el. Termesztése nálunk is nagy területeken folyik és exportálunk is belőle. Az ernyősvirágzatúak közé tartozó növény 2-4 mm hosszú, barna, félhold alakú termése a fűszer, mely egészben vagy őrölve használatos. Jellegzetes, erős ízű fűszer. Illóolajat, zsíros olajat, cukrot, fehérjét tartalmaz. Kiváló emésztést serkentő, étvágyjavító, görcsoldó, ízjavító, tejszap
Magyaros fűszerkeverék Összetevők: paprika, roppantott fekete bors, füstölt paprika, pritaminpaprika, fokhagyma pehely, koriander, tárkonylevél. A termék allergéneket (mustárt, szezámmagot, zellert, mogyoróféléket, glutént) feldolgozó üzemben készült. Átlagos tápérték 100g magyaros fűszerkeverékben: Energia: 142kcal Zsír: 3,6g - amelyből telített zsírsavak: 0,7g Szénhidrát: 18g - amelyből cukor: 4,5g Fehérje: 5,2g Só: 50g A tápérték adatok tájékoztató jellegűek, ingadozásuk előfor
A tápiókaliszt / tápióka keményítő tulajdonságai A tápióka liszt egy keményítő, amit a manióka nevű növény gyökeréből egy különleges eljárással vonnak ki. Az egészet átmossák, pépesítik, majd különválasztják a folyadékot. Így készül el a tápióka keményítő, mellyel helyettesíthető a hagyományos liszt is. A tápiókaliszt / tápióka keményítő felhasználása A tápiókaliszt vagy keményítő tökéletesen beilleszthető a gluténérzékenyek étrendjébe és a különböző diétákba. A vele készített ételek ropogós
Az inulin több mint édesítőszer Elősegíti a testsúly szabályozását, valamint az emésztőrendszer egészségét. Az inulin a vízben oldódó rostok egyik fajtája, mely rengeteg zöldségben megtalálható, alacsony energiatartalmú. Elfogyasztása után a rostok magukba szívják a vizet (a gyomorban), és gélszerű anyaggá alakulnak. Nem emésztődik meg a gyomorban, ehelyett tovább vándorol a bélrendszerbe, ahol prebiotikumként viselkedik, vagyis segíti az ott lévő “jótékony” baktériumok tápl