A zabpehely jellemzői és fogyasztása A zabpehely fehérjében, antioxidánsokban, ásványi anyagokban gazdag. Megtalálható benne az alumínium, a cink, a foszfor, a kálium, a kalcium, a kobalt, a magnézium, a vas. Magas a B- és E-vitamin-tartalma. Magas élelmirost tartalma a jó emésztést segíti. A zabpehely glikémiás indexe (ez jelöli a szénhidrátok felszívódásának gyorsaságát) közepes, tehát hosszan tartó jóllakottság érzetet biztosít. Rendszeres fogyasztása jót tesz bőrnek és a hajnak is.
Vadcseresznye ízű gyümölcstea Összetevői: mazsola, hibiszkuszvirág, bodzabogyó, rózsaszirom, természetazonos aroma. A termék allergéneket (mustárt, szezámmagot, zellert, mogyoróféléket, glutént) feldolgozó üzemben készült! Cikkszám: 20048
Az aszalt sárgabarack igazi superfoodAz aszalt sárgabarack nem csak finom és különleges aromájú, hanem igen értékes tápanyag forrás, mivel az aszalás során megtartja a nyers gyümölcs ásványi anyag és vitamin tartalmát. Ezért is sorolják a legértékesebb táplálékaink közé. Sárgabarack Vitamin és ásványianyag tartalma Rendszeres fogyasztása egyebek mellett javítja az anyagcserét és segít a normál vérnyomás fenntartásában. A kálium hozzájárul a normál izomműködéshez. Nagy mennyiségben található benne vas,
Sencha tea - egy kifejezetten egészséges tea ital A sencha az egyik legkedveltebb zöld tea fajta, egy különösen egészséges ital. Íze jellegzetes, egyszerre lágy, könnyed és erős, kicsit kesernyés, de gazdag utóízű, kerek ízhatású. Kellemesen frissít, és az utóízek mindig édesek. Ízvilága sokak kedvence. Egészségre gyakorolt pozitív hatása miatt a zöld tea fogyasztása évezredekre nyúlik vissza. A teaivás szokása Kínából ered, és az ősi múltba nyúlik vissza. A sencha zöld tea pozitív hatásai
A csicseriborsó jellemzői A csicseriborsó a reformkonyha népszerű alapanyaga. Kitűnő növényi fehérjeforrás, így a vegán táplálkozást követők körében közkedvelt. Magas tápértékű és sokféleképpen felhasználható, ráadásul viszonylag jó áron lehet hozzájutni, ami még vonzóbbá teszi, hogy napi ételeink részévé tegyük. - A csicseriborsó közel 20%-ban fehérjét tartalmaz. - Megtalálható benne a B1- és B6-vitamin és folsav is. - Kedvezően magas a kalcium, magnézium-, vas-, és cinktartalma is.
A zabpehely jellemzői és fogyasztása A zabpehely fehérjében, antioxidánsokban, ásványi anyagokban gazdag. Megtalálható benne az alumínium, a cink, a foszfor, a kálium, a kalcium, a kobalt, a magnézium, a vas. Magas a B- és E-vitamin-tartalma. Magas élelmirost tartalma a jó emésztést segíti. A zabpehely glikémiás indexe (ez jelöli a szénhidrátok felszívódásának gyorsaságát) közepes, tehát hosszan tartó jóllakottság érzetet biztosít. Rendszeres fogyasztása jót tesz bőrnek és a hajnak is.
A kendermagról bővebben A kendermag ideális arányban tartalmazza a szervezet számára fontos fehérjéket, rostokat, segíti az emésztőrendszer működését, segíti az ideális testsúly beállítását és egyúttal kiváló Omega-3, Omega-6 zsírsav forrás. Késleltetheti szervezetünk öregedését, hatásos lehet savtúltengés ellen, érfal erősítő, kedvezően hat a vércukorszintre, erősítheti látásunkat. GLA-tartalma segíthet a gyulladásos folyamatok csökkentésében. Mivel tartalmazza valamennyi esszenciális aminosavat
A mandula finom, egészséges nassolnivaló A mandulamag gazdag rostokban, vitaminokban, ásványi sókban és más anyagokban, melyek kedvezően befolyásolják az egészségünket. A mandula fontos energia- és tápanyagforrás. Különösen gazdag egyszeresen telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavakban. Nagyon jó E-vitamin forrás, nem kevesebb, mint 25 g-ot tartalmaz 100 g magban (170% javasolt napi mennyiség). Az E-vitamin erős zsírban oldódó antioxidáns, mely karbantartja a sejtfalak
A törökmogyoró jellemzői A törökmogyoróban megtaláljuk a diófélék minden jó tulajdonságát. Jelentős fehérjeforrás, 100 grammja 14g fehérjét tartalmaz. Fontos mikroelem és ásványi anyag forrás, magas a mangán, kálium, kalcium, réz, vas, magnézium, cink és szelén tartalma. Vitaminok közül az E- és B-vitamin tartalma számottevő. Az E-vitamin jót tesz a bőrnek, fontos antioxidáns, erősíti az immunrendszert. A B-vitaminok az idegrendszer megfelelő működéséhez járulnak hozzá. Az
A majoránna a magyar konyha legrégibb fűszere. A növény szárított, morzsolt levele és virágzata a fűszer. A jól kezelt majoránna szürkészöld, egyenletesen morzsolt, erősen aromás, kellemes illatú, kissé hűtő, kesernyés ízű. Felhasználható levesek (pl. krumpli- és gomba-), főzelékek (pl. krumpli-, bab-), mártások, húsételek, húskészítmények, valamint borok ízesítésére. Kellemes illata és íze miatt az élelmiszeriparban és az illatszeriparban is széles körben alkalmazzák. A majoránna étvágygerje
Diákcsemege A diákcsemege, vagyis a növényi magvak és az aszalt gyümölcsök klasszikus keveréke nem csak nagyon finom, de igen kiadós és vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag csipegetnivaló. Az olajos magvak bővelkednek az egészség megőrzéséhez elengedhetetlen növényi fehérjékben, rostokban, antioxidáns vitaminokban és ásványi anyagokban. Az aszalt gyümölcsök pedig a friss gyümölcsök után a legjobb rost-, vitamin- és ásványi anyag források. Összetevők: pörkölt földimogyoró 50%, SO2 mentes mazs
Borsófehérje-granulátum 100g Finom, vegán ételeket készíthetünk - kitűnő növényi fehérjeforrás A borsófehérje-granulátum sárgaborsóból készül, és kitűnő választás a növényi fehérjebevitelre. A granulátum 100g-ja 55g vegán fehérjét tartalmaz, emellett magas a rosttartalma. A borsófehérje-granulátum darált hús helyettesítésére szolgál. Kiválóan alkalmas rakott, töltött ételekhez, fasírthoz, bolognai raguhoz. Használata egyszerű: elkészítés előtt beáztatjuk, majd a vizet leöntjük, és kinyomkodj
A földimogyoróról bővebben Vitaminokban gazdag, a Föld második legfontosabb olajnövénye. A magban 47% zsír és 26% fehérje található. Felhasználása igen sokoldalú. Kiváló táplálékkiegészítő és számos hasznos tulajdonsággal rendelkezik. A földimogyoró előnyei - A földimogyoró nagy mennyiségű egyszeresen telített zsírsavakat tartalmaz, mint pl. az olajsav, amely megvédheti a szív koszorúereinek egészségét. A földimogyoró szintén csökkentheti a koleszterinszintet. - Gazdag fehérjet
A pu-erh tea hatása A pu-erh tea sok jó hatással rendelkezik. Segítheti az emésztést, energetizáló hatása miatt többen fogyasztják kávé helyett. Támogathatja a magas vérnyomás és vércukorszint csökkentését. Jó hatással van az immunrendszer működésére is. A termék allergéneket (mustárt, szezámmagot, zellert, mogyoróféléket, glutént) feldolgozó üzemben készült!
A dió előnyös hatásai A dió sok vitamint tartalmaz. A és E-vitaminban gazdag, többféle B-vitamint tartalmaz (B1, B2, B6), így védi az idegrendszert és az izmokat. C-vitamint is tartalmaz, jó hatással van az immunrendszerre. Az ásványi anyagok közül a magnézium, kálium, kalcium, vas, réz, cink, mangán, fluor, szelén is megtalálhatóak benne. A magnézium kiemelkedő szerepet játszik a test sok folyamatában, véd a stresszel szemben. Kálium szükséges a sejtek megfelelő működéséhez. A ka