Testesebb, gyantás, citrusos Dupla West Coast IPA HBC 1019, Citra és Mosaic komlókkal. A Dupla IPA-k (DIPA, Imperial IPA, Double IPA) a magasabb szárazanyag tartalmuk miatt térnek el a klasszikus IPA típustól. Nem feltétlenül kétszer annyi van benne, mint ahogyan a névadásból lehetne következtetni, de lényegesebben több. Ez a malátatest magasabb alkoholt eredményez, enyhén édesebb felhangot, ezáltal a komlókat is bátrabban lehet használni, hogy helyére billenjen az egyensúly, így kapva még intenzívebb
Mezcal hordóban 459 napig érlelt Wheat Wine. A búzabor(Wheat Wine) olyan erős sör, amelynek malátaprofiljában szerepel egy adag búza. Az árpaborhoz hasonlóan a búzabor édes, malátás és magas alkoholtartalmú (8 és 12 százalék közötti). A búza mennyisége változhat, de jellemzően a malátaprofil körülbelül felét, azaz nagyjából 40-60 százalékát teszi ki. A maradék árpamaláta. Az árpaborokhoz képest a búzaborok általában világosabb színűek és testűek, kevésbé agresszívan komlózottak, és így kevésbé keserű
Jamaikai rumos hordóban érlelt imperial stout. Az Imperial Stout alkoholosabb, szárazabb, csokisabb a sima stouthoz képest, rendkívül gazdag, édes, telt malátajelleggel. A keserűség származhat pörkölt malátákból vagy komló hozzáadásából. Eredetileg az Orosz cári családnak szánták. A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A stout szó e
Fenyőtűlevél felhasználásával készült IPA, egy igazán különleges hangulatú karácsonyi sör. Az IPA-kat a virágos, gyümölcsös, citrusos, fenyőszerű vagy gyantás komlók karaktere jellemzi, az IPA sörstílus a komló ízéről, aromájáról és keserűségéről szól. Az India Pale Ale (IPA) az újhullámos kisüzemi sörfőzés legmeghatározóbb stílusa, eredete egészen az indiai angol gyarmatosításig nyúl vissza. A kereskedők úgy szerették volna optimalizálni a hosszú és drága hajóutat, hogy erősebb és több komló felhaszn