Bourbon vanília kivonat A vanília íz sokak kedvence, több édességet és desszertet megbolondíthatunk vele, és feldobhatjuk az ízvilágát számtalan süteménynek. A Bourbon vanília kivonat összetevői: cukor, Bourbon vanília sűrítmény (2,9%), karamell (víz, cukor), vanília magok (0,6%). A vanília származása és termése Maga a vanília Mexikóból származik, ám jelenleg a prémium minőséget jelentő Bourbon típus elsődleges termőhelye Madagaszkár. A fűszer (Vanillae fructus) 10–20 cm hosszú és 3–10 mm va
Thai fűszerkeverék. Összetevői: gyömbér, koriander, fokhagyma, vöröshagyma, kurkuma, feketebors, galanga, szegfűbors, chili, csillagánizs, fűszerpaprika. Felhasználása kétféleképpen lehetséges: 1, simán szóró fűszerként (sózás pluszban szükséges, mert nem tartalmaz a keverék sót) vagy 2, pasztaként: keverjük ki kókusztejjel, citromlével és szójaszósszal és ízlés szerinti sóval a keveréket, majd a pasztát adjuk az ételhez. Cikkszám: 20444
Kínai öt fűszer keverék összetevői: fahéj, koriander, babérlevél, csillagánizs, szegfűbors Az összetevők harmonikusan kiegészítik egymást. A fűszerkeverék Kína déli részéről származik. Sós és édes ételek ízesítésére használják, illik a csokoládés és almás desszertekhez is. 100g fűszerkeverék tápértéke: Energia KJ-ban: 1750 Energia Kcal-ban: 420 Zsír: 6,5g - amelyből telített zsírsav: 0,5g Szénhidrát: 68g - amelyből cukor: 1g Fehérje: 7g Só: 1g Receptek kína
A kurkuma jellemzői A kurkumát indiai sáfránynak is nevezik és a gyömbérfélék családjába tartozik. Ez a gyógy- és fűszernövény Dél-Ázsiában őshonos. A növény gyökérgumóját leforrázzák, megszárítják és porrá őrlik. Intenzív ízű, sárga színű fűszer, a curry pornak is alapanyaga, használata az indiai konyhában mindennapos. Színezőként ugyancsak elterjedt alapanyag. A gyógyítók szerint a kurkuma a test és a lélek harmóniáját egyensúlyban tartja. A KURKUMA VITAMIN ÉS ÁSVÁNYI ANYAG T
Receptek barbecue (BBQ) fűszerkeverékkel Shirataki tészta gombás jackfruittal vagy jackfruit curryvel Egyszerű tofuétel baconos szószban sütve Cikkszám: 20318
A szerecsendió finom aromájú, de erős fűszer, óvatosan kell használni. Kellemesen fűszeres aromája miatt mindenféle sós étel, burgonya, spenót, karfiol, brokkoli ízesítésére használhatunk egy csipetnyi szerecsendiót. Zöldségleveseket, világos szószokat, tojásos, hal- és húsételeket is fűszerezhetünk vele. A sajtos fondühöz is ízletes egy csipetnyi szerecsendió. Édességek, például krémek, pudingok, kompótok, karácsonyi aprósütemények, puncsok ízesítésére is kitűnő. A szerecsendiófa a 100 éves kort is