NATURA szerves műtrágya eperre és bogyós gyümölcsökre: természetes alapanyagokból készül biotermesztésre alkalmas a szükséges tápanyagokat megfelelő arányban tartalmazza, beleértve a nyomelemeket is
NATURA szerves trágya paradicsomra és paprikára: természetes alapanyagokból készül alkalmas BIO termesztésre a szükséges tápanyagokat megfelelő arányban tartalmazza, beleértve a nyoelemeket is
NATURA Szerves trágya uborka, cukkini, sütőtök és dinnye számára: természetes alapanyagokból készül alkalmas BIO termesztésre a szükséges tápanyagokat megfelelő arányban tartalmazza, beleértve a nyomelemeket is
NATURA szerves trágya áfonyára természetes anyagokból készül biotermesztésre alkalmas a szükséges tápanyagokat kedvező arányban tartalmazza a mikroelemeket természetes formában tartalmazza a megfelelő növekedés és termékenység érdekében
A retekmagcsíra élettani hatása: természetes antibiotikum több hőt termel, mint a kifejlett retekmag, elősegíti a felesleges nyálka eltávolítását, egy tisztító folyamatot idít el kiüríti a bélférgeket tisztítja a légzőszerveket, nyálkahártyát, ezzel csodálatosan gyógyítja a megfázást, homlok-, ollmelléküreg dugulást, szamárköhögést, lassan elhúzódó asthmát
A lucerna (alf-alfa) csíra élettani hatása: olyan ásványi anyagokat tartalmaz, melyek lúgosítják a vért rostjai lekötik a koleszterin lerakódásokat az erek faláról, szaponin tartalma lekaparja és feloldja magas mangántartalma miatt csökkenti a vércukorszintet segít izületi gyulladásnál, reumánál, gyomorfekélynél szoptatós anyáknál tejserkentő roborál a benne levő rengeteg növényi hormon miatt csodálatos ösztrogén élettani hatása van. amely pl. segíthet a mellrák kialakulásának megelőzésé
Alkalmazzák bőrpuhító, étvágygerjesztő, vízhajtó, sleimoldó, gyulladáscsökkentő, antimikrobiális hatása miatt, illetve kitűnő cukorbaj, vérszegénység ellen is.
nagy mennyiségben tartalmaz omega-3 és omega-6 zsírsavakat, nélkülük nem lehetünk egészségesek javítják a szem hajszálereinek vérellátását az omega-3 és omega-6 olajok az agy táplálékául szolgálnak közvetlenül hat a szívre és az erekre természetes gyulladáscsökkentő vérnyomáscsökkentő segít a depresszió, izületi gyulladás, túlsúlyosság megeleőzésében sok K, E, A és D vitamint tartalmaz
A brokkolicsíra élettani hatása: vegyületeiben a legerősebb zöldségfélék közé tartozik a legnagyobb mennyiségben tartalmazza a vitaminokat, enzimeket, ásványi anyagokat rengeteg a szervezet számára hasznos anyagot tartalmaz élettani hatása a káposzta csírával megegyező hatású
A vöröskáposzta csíra hatása: fekélygyógyító vegyület, U vitamint tartalmaz táplálja a bőrt tisztítja a vért javítja a látást jót tesz a csontoknak, fogaknak, nyirokmirigyeknek javítja a keringést, sejtlélegzést kalcium tartalma megeggyezik a tej kalcium tartalmával gyulladáscsökkentő rendbe teszi az emésztést, rendszeressé teszi a székletet glükozilántok nevű vegyületcsoportja megakadályozza a rák kialakulását leghatásosabb a vastagbél- é
Az indián rizs magas protein és szénhidrát tartalommal rendelkezik, táplálkozási minősége közel azonos, esetenként jobb a többi gabonáéval összehasonlítva. Azok számára, akik szeretik tudni egy élelmiszerről, hogy mitől kiváló a táplálkozás- élettani értéke, elmondjuk, hogy lizin és metionin tartalma magasabb mint más gabonában, zsírtartalma alacsony, magas rost és keményítő tartalommal bír, ásványi anyag tartalma (leginkább kálium és foszfor) szintén magas, vitaminokban gazdag, kiváló B-vitamin forrás. (
A búza sikérje elvben rugalmas, duzzadásra képes anyag, általa lehet a búzalisztből szép, magas kenyeret sütni. Minél szélsőségesebb, kontinentálisabb az éghajlat, annál jobb minőségű a búza sikérje, feltéve, hogy jó a talaj vízgazdálkodása, humuszos. A tömeges termelésre való áttérés a búza tulajdonságait a kevésbbé acélos, azonban lisztes és bőtermő irányba tolta el. Emiatt a kereskedelmi forgalomban kapható lisztekből történő otthoni (például kenyérsütőgépben való sütéshez) kb 500-700 gramm tömegű ke
Felhasználható pudingokhoz, krémekhez, ételek besűrítésére. A zabból készített különböző finomságú liszteket ételekbe keverhetjük, vagy bármilyen pékárút, illetve otthoni konyhatermékeket (palacsinta, lepények, ételek besűrítése, kenyér, pogácsa...) kiegészíthetünk vele. Figyelembe kell venni, hogy a zab önmagában sikérmentes, ezért a pékárúkat ki kell egészíteni egyéb sikértartalmu lisztekkel, vagy tegyünk hozzá NATURA búzasikért (vagy másnéven szeitánt, magyarul búzahúst). Tápanyagérték (100g-ban):
A zab értékes biológiai összetételü gabonaféle.Átlagosan 17 könnyen emészthető fehérjét tartalmaz. A szervezet számára nélkülözhetetlen aminosavakból hét jelentős mennyiségben megtalálható a zabfehérjében. A zsírtartalom elérheti a 7 -ot is, melyben a szervezet számára különösen fontos telítetlen zírsavakból mintegy 7o-8o található. Szénhidrát tartalma a többi gabonafélékhez képest a legkisebb, 5o-6o . Jelentős élelmi rost.-ásványi anyag - (Ca, Mg,Fe,) és vitaminforrás ( E és B1).A zabbal készített étel
A zabkorpa sok vízoldékony rostot tartalmaz, a vér koleszterinszintjét a jól oldódó rostok csökkentik. A másik előny az, hogy a vércukorszint normális értéken tartását is elősegítheti. Rendszeres fogyasztása javasolt gyerekek, valamint diétázók, candida- és korbetegek számára. Tápanyagérték (100g-ban): Energia :(386) kcal/ 1163 kJ Fehérje : 16,1 g Zsír : 5,3 g Szénhidrát : 68,5 g