A vörösherecsíra élettani hatása: tartalmazza az összes nyomelemet, ami a mirigyek működéséhez és normális funkciójához elengedhetetlen jótékony hatású epe-, máj-, és cukorbetegeknek izületi és reumás bántalmak csillapítására is ajánljuk erősít, táplál és tisztítja a vért nyugtatja az idegrendszert és a gyomrot görcso
A tönkölybúza ásványi anyag és nyomelemtartalma jelentős részben a korpájában található. Magas rost-és ásványanyag tartalma révén fontos étrend-kiegészítő. Rendkívül jó salaktalanító hatású. Fontos diétás-rost forrás, a rosthiányos táplálkozás következményének tartott betegségek megelőzésére, gyógyítására alkalmas. Káliumban és magnéziumban nagyon gazdag, energiaszegény termék. Kedvezően hat a vércukorszintre és elősegíti a vérzsírszint csökkenését. Rendszeres, hosszú távú fogyasztásával
A pelyhesítéssel könnyen emészthetővé tett maghoz szeléntartalmú élesztőt adva, az a fontos ásványi anyag kerül az étkezési rendszerbe, melyre egyébként is nagy szükség lenne a modern élelmiszer-feldolgozásnál és a kemikáliákkal terhelt mezőgazdaságban egyaránt.Sajnos a hazai talajokban ez az elem szegényebben van jelen, ezért célszerű lenne a napi pótlása.
A szőlőcukor – a sejtek legfontosabb tápanyaga A szőlőcukor (glükóz) a legegyszerűbb szénhidrát, könnyen, gyorsan szívódik fel. Bizonyos élelmiszerekben (pl.: szőlő) önmagában is előfordul. A szőlőcukor, mint édesítésre alkalmas élelmiszer, a répacukorral konkurálva jelentősen előretört az utóbbi néhány évbe. Köszönhetően annak, hogy ugyanúgy alkalmas mindenféle étel, ital, vagy sütemény...stb. készítéséhez, mint rosszhírű elődje. A répacukor népszerűsége, illetve elterjedtsége az elmúlt néhány évszáza
A rozs egyike a gabonanövényeknek, közeli rokonságban áll a búzával és az árpával. A rozsnak magas az élelmi-rost tartalma, emellett E- és B1-vitamint, kalciumot, szénhidrátot, fehérjét, lizint, ásványi sókat és keményítőt tartalmaz. Fogyasztása javítja a bélműködést és csökkenti a koleszterinszintet. A rozspehely elkészítéséhez a rozsszemeket egy speciális eljárással pehellyé lapítják, illetve emészthetővé teszik. A rozspelyhet használhatjuk, sütéshez, főzéshez, sűrítéshez, illetve müzlialapként is kitűn
Összetevők: szójagranulátum, zabpehely, (18 %) étkezési keményítő, zsemlemorzsa (búzaliszt, víz, só, élesztő) napraforgó, burgonya és lenpehely, NATURA ételízesítő, mely nem tartalmaz ízfokozót (nátrium-glutamát) Elkészítése: 3 dl vízzel összekeverjük, 30 perc pihentetés után kis pogácsákat formálva forró olajban kisütjük. Alkalmas káposzta, illetve paprikatölteléknek, levesbetétnek.
Elősegíti a természetes bélmozgást. Fogyasztható műzliben, joghurtban, kenyérbe sütve vagy bőséges folyadékkal. Tápanyagérték (100g-ban): Energia : 2182 KJ (526 kcal) Fehérje : 22,2 g Zsír : 42, 3 g Szénhidrát : 14,1 g Rost:9,2 g
Felhasználható mártások, puding vagy krém készítéséhez, ételek besűrítésére. Génmanipulált összetevőktől mentes.
A lenmag finomra őrlésével készül. Beltartalmi értékeivel előkelő helyet kapott az OMEGA-3 zsírsavak második legfontosabb növényi forrásaként. Az ajánlott mennyiség ebből a termékből egy-két evőkanál/nap, felnőttek számára, amikor székrekedés elleni élelem gyanánt fogyasztják. Alkalmazható székrekedés kezelésére intenzív folyadékbevitellel együtt, például levesbe, joghurtba keverve. Egyéb ételekben is jól illeszkedik az egészséges étrendhez. Kenyérsütésnél, müzlibe, stb. keverve sokoldalú kiegészítője l
A köles finomra őrlésével készült liszt, melyet felhasználhatunk ételek besűrítésére, vagy pl. LISZTÉRZÉKENYEK étrendjében kenyéradaléknak lepény, palacsinta, egyéb pékáruhoz adva max 30 % arányban.
A hajdina finomra őrlésével készül. Az úgynevezett FRANCIA-PALACSINTA legfontosabb összetevője. Egyéb kenyér, vagy tésztaféleségek készítéséhez is sokoldalúan felhasználható búza, kukorica, vagy árpaliszttel keverve. Mivel a sikértartalma alacsony, így a duzzadt, magas, puha bélzetű kenyér ebből nem készíthető. Sokkal inkább alkalmas a vékony – palacsintaszerű – vagy pászka formájú kenyér, illetve tészta készítéséhez. Ez is lehet megfelelő kiegészítésekkel, feltétekkel laktató és főként egészséges élelem.
Hatékony kálciumpótlás kalcitonnal Csontritkulás és izületi problémák természetes gyógyítója Összetétele: szezámpehely, zabkorpa, szelén Tápanyagérték (100g-ban): Energia : 2127 kJ Fehérje : 20,2 g Zsír : 30,6 g Szénhidrát : 38,2 g Kálcium:43 mg Szelén:0.08 mg kalciton két fő alkotóelemből áll: zabkorpából, és szezámpehelyből. A zabnak remek energetizáló hatása van, A zab gazdag B-, és E-vitaminokban. Jótékony hatással van az idegekre (nyugtat). Nagy a protein, és fehérje tartalma. Gyulladásgátló an
Összetevők: étkezési keményítő, zabpehely, zsemlemorzsa, (búzaliszt, víz, só, élesztő) szezámpehely, (8 %) burgonyapehely, napraforgó, árpa, -búza, -rozs, -és lenmagpehely, fűszerpaprika, NATURA ételízesítő, mely nem tartalmaz ízfokozót (nátrium-glutamát). SZÓJAMENTES TERMÉK. >Elkészítése: 300 ml vízzel összekeverve 30 perc pihentetés után kis pogácsákat formálni és forró olajban kisütni.
Összetevők: szójagranulátum, (20 %) étkezési keményítő, zsemlemorzsa (búzaliszt, só, víz, élesztő), napraforgómag, burgonyaliszt, árpa, -búza, -rozs, -és zab és lenpehely, tengeri só, pirospaprika és NATURA ételízesítő fűszerkeverék. A termék nem tartalmaz ízfokozót, vagy egyéb kémiai adalékot.
A gabonamagvak héja valójában egy többrétegű komplex szerkezet. A malmi feldolgozás során a magot előtisztítás után, (kövek, tört és egyéb szemek kiválogatása) kismértékű csiszolást követően koptatják le a gyűjtőfogalommal korpának nevezett részt. Ez a búzaszem esetében 7 réteget tartalmaz. A korpa tényleges értéke az életfontosságú B vitaminok (B1, B6, B15), nyomelemek és a rostanyag (cellulóz) tartalmában rejlik. A rosthiányos táplálkozás egyszerű megoldása a megfelelően adagolt búzakorpa, levesben