A csicseriborsó (Cicer aretinum) magas fehérje és keményítőtartalmú növény. Régebben sok éhezőt mentett meg az éhhaláltól. Ma is kedvelt étel a Földközi-tenger környéki országokban, például a Közel-Keleten, Sziciliában, stb. A többi hüvelyeshez képest több C vitamint, (mely tényezőnek a csíráztatásban van jelentősége) és majdnem kétszer annyi vasat is tartalmaz. Készülhet belőle leves, főzelék, szendvicskrém, hagyományos mediterrán "humusz-krém", töltelék... stb. Célszerü előző éjszaka beáztatni, ho
A burgonyakeményítő főtt, szárított burgonya őrleménye. Gyakran használják finom dúsítóanyagként. Energia (számolva) : 1409 kJ / 337 kcal. Szénhidrát : 83 g Atkins mértékegységével számolva : 1 csésze: 12.4 g szénhidrát / 1.6 g fehérje, 0.1 g zsír.
A burgonya víztartalmának szárítással történő teljes elvonása után különböző – többnyire finoman lemezes szerkezetű, vagy lisztes állagú, sárgás színü, minőségét igen sokáig megőrző – anyag keletkezik. Ebből kevés vajjal, tejjel, vízzel, sóval keverve burgonyapüré készíthető. Tésztafélékhez, pékárúhoz adva lazító hatású adalék.
Natura szőlőcukor 1000g A szőlőcukor az egyik leghatékonyabb energiaforrás, amelyre a szervezetünk összes sejtjének szüksége van ahhoz, hogy megfelelően működhessen. Glikémiás indexe magas, tehát nagyon gyorsan emeli a vércukorszintet, éppen ezért két területen a leggyakoribb az alkalmazása: cukorbetegeknél, a hipoglikémia megelőzésére, illetve sportolóknál az energiaszint növelésére, edzések, versenyek előtt vagy közben, mert fokozza az állóképességet és kitolja a fáradtságot. Édesítésre alkalmas,
Lenmagliszt, Natura bemutatása A lenmag finomra őrlésével készült termék. Intenzív folyadékbevitellel együtt alkalmazható székrekedés kezelésére (1-2 evőkanál levesbe, joghurtba keverve). Omega-3 zsírsavak második legfontosabb növényi forrása. Kiváló kiegészítője lehet az egészéges táplálkozásnak. Nyomokban glutént tartalmazhat! Kiszerelés 250 g
Lenmagpehely, Natura (250 g) bemutatása Esszenciális olajokat tartalmazó pehely, amely segíthet a koleszterinszint csökkentésében. A-, B-, C-, D-, E-vitaminokban gazdag, továbbá tartalmaz káliumot, foszfort, magnéziumot, kalciumot, ként, vasat, cinket, nátriumot, mangánt, sziliciumot, rezet, fluort, alumíniumot, nikkelt, kobaltot, jódot, alybdenumot és krómot. Fogyasztható reggelire, napraforgóval, szezámmal vagy lekvárral ízesítve. Beltartalmi érték 100 grammra vetítve: Energia: 526 kcal / 2182 k
Lenmagpehely, Natura (500g) bemutatása Esszenciális olajokat tartalmazó pehely, amely segíthet a koleszterinszint csökkentésében. A-, B-, C-, D-, E-vitaminokban gazdag, továbbá tartalmaz káliumot, foszfort, magnéziumot, kalciumot, ként, vasat, cinket, nátriumot, mangánt, sziliciumot, rezet, fluort, alumíniumot, nikkelt, kobaltot, jódot, alybdenumot és krómot. Fogyasztható reggelire, napraforgóval, szezámmal vagy lekvárral ízesítve. Beltartalmi érték 100 grammra vetítve: Energia: 526 kcal / 2182 kJ
Leírás Fél nap áztatás után naponta legalább kétszer kell átöblíteni. Érdemes megvárni a szürettel az ötödik napot, mert akkor indul be igazán.
**Terméknév:** Natura vörös korall retekmag csíráztatásra 200g **Hosszú leírás:** Fedezd fel a Natura vörös korall retekmag csíráztatásra való változatát, amely 200 g-os kiszerelésben érkezik, és tökéletes választás mindazok számára, akik valami tápláló és ízletes kiegészítőt szeretnének beilleszteni az étrendjükbe. A vörös korall retek gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban, így nemcsak egészséges, hanem különleges ízélményt is nyújt. Ezek a retekmagok rendkívül könnyen csíráznak.
SAJNOS MÁR NEM GLUTÉNMENTES !!! Összetevők: kukoricakeményítő, lenpehely, szezámpehely, kuszkusz, burgonyapehely, napraforgó, barnarizsliszt, fűszerpaprika, tengeri só, vöröshagyma, zöldségkeverék (sárgarépa, paszternák,póréhagyma, petrezselyemlevél), fokhagyma és fűszerek.. Allergének: szezámpehely, kuszkusz A termék nem tartalmaz ízfokozót, vagy egyéb kémiai adalékot.
Nádcukor aranybarna Származási hely: Mauritius
Allergének a termékben: nyomokban glutént tartalmazhat Tápanyagérték (100g-ban): Energia : 343 kcal/ 1448 kJ Fehérje : 19,2 g Zsír : 6,2 g Szénhidrát : 48,7 g Felhasználási javaslat: Háromszoros mennyiségű vízben áztatjuk minimum 12 órát, majd kb. egy órát főzzük. Tipp: szódabikarbóna hozzáadásával a főzési idő csökkenthető.
A csíra a búza "embriója", a búzaszem része, amelyből az új növény fejlődik. A lisztté őrlés során különítik el. Bár a magnak csak kis részét alkotja, nagy a tápértéke. A csíra érdekében gyűlik a liszttest tápanyaga, védelmére alakul a szem hétrétegü héja. A csíra sok különleges fehérjét, olajat és abban oldott vitaminokat tartalmaz. Magában fogyasztják, vagy liszttel együtt levesek, pörköltek sűrítésére használják.
A zab értékes biológiai összetételü gabonaféle.Átlagosan 17 könnyen emészthető fehérjét tartalmaz. A szervezet számára nélkülözhetetlen aminosavakból hét jelentős mennyiségben megtalálható a zabfehérjében. A zsírtartalom elérheti a 7 -ot is, melyben a szervezet számára különösen fontos telítetlen zírsavakból mintegy 7o-8o található. Szénhidrát tartalma a többi gabonafélékhez képest a legkisebb, 5o-6o . Jelentős élelmi rost.-ásványi anyag - (Ca, Mg,Fe,) és vitaminforrás ( E és B1).A zabbal készített étel
Könnyen emészthető, glutén mentes, rendkívül tápláló, gazdag proteinben és ásványi anyagokban, úgy mint vas, magnézium, szilícium, foszfor. Tartalmaz továbbá A és B vitamint és lecitint, szalicilsav tartalma pedig serkentő hatással van a hajra és a körömre. A kölest kevés olajon megpirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű sós vízzel. Felforraljuk, majd fedő alatt, kis lángon 20 perc alatt megpároljuk.