Összetevők: szójagranulátum, (20 %) étkezési keményítő, zsemlemorzsa (búzaliszt, só, víz, élesztő), napraforgómag, burgonyaliszt, árpa, -búza, -rozs, -és zab és lenpehely, tengeri só, pirospaprika és NATURA ételízesítő fűszerkeverék. A termék nem tartalmaz ízfokozót, vagy egyéb kémiai adalékot.
Összetevők: hajdinapehely (20%), kukoricakeményítő, zsemlemorzsa (búzaliszt, víz, só, élesztő), zabpehelyliszt, napraforgó, burgonyaliszt, lenmagpehely, árpapehely, búzapehely, rozspehely, zabpehely, tengeri só, vöröshagyma, zöldségkeverék (sárgarépa, paszternák, póréhagyma), fokhagyma, petrezselyemzöld, fűszerpaprika, fűszerek. A termék nem tartalmaz ízfokozót, vagy egyéb kémiai adalékot.
A gabonamagvak héja valójában egy többrétegű komplex szerkezet. A malmi feldolgozás során a magot előtisztítás után, (kövek, tört és egyéb szemek kiválogatása) kismértékű csiszolást követően koptatják le a gyűjtőfogalommal korpának nevezett részt. Ez a búzaszem esetében 7 réteget tartalmaz. A korpa tényleges értéke az életfontosságú B vitaminok (B1, B6, B15), nyomelemek és a rostanyag (cellulóz) tartalmában rejlik. A rosthiányos táplálkozás egyszerű megoldása a megfelelően adagolt búzakorpa, levesben
A csicseriborsó (Cicer aretinum) magas fehérje és keményítőtartalmú növény. Régebben sok éhezőt mentett meg az éhhaláltól. Ma is kedvelt étel a Földközi-tenger környéki országokban, például a Közel-Keleten, Sziciliában, stb. A többi hüvelyeshez képest több C vitamint, (mely tényezőnek a csíráztatásban van jelentősége) és majdnem kétszer annyi vasat is tartalmaz. Készülhet belőle leves, főzelék, szendvicskrém, hagyományos mediterrán "humusz-krém", töltelék... stb. Célszerü előző éjszaka beáztatni, ho
A burgonyakeményítő főtt, szárított burgonya őrleménye. Gyakran használják finom dúsítóanyagként. Energia (számolva) : 1409 kJ / 337 kcal. Szénhidrát : 83 g Atkins mértékegységével számolva : 1 csésze: 12.4 g szénhidrát / 1.6 g fehérje, 0.1 g zsír.
A burgonya víztartalmának szárítással történő teljes elvonása után különböző – többnyire finoman lemezes szerkezetű, vagy lisztes állagú, sárgás színü, minőségét igen sokáig megőrző – anyag keletkezik. Ebből kevés vajjal, tejjel, vízzel, sóval keverve burgonyapüré készíthető. Tésztafélékhez, pékárúhoz adva lazító hatású adalék.
Leírás Csíráztatás előtt egy éjszakára érdemes beáztatni, naponta legalább kétszer kell átöblíteni, és bő egy hét, mire fogyaszthatóvá cseperedik. Mikrozöldként a vetéstől számított másfél hét, mire szedhető. Ilyenkor levelei még gömbölydedek, szemben a kifejlett növény hegyes szeldelt leveleivel.
Natura szőlőcukor 1000g A szőlőcukor az egyik leghatékonyabb energiaforrás, amelyre a szervezetünk összes sejtjének szüksége van ahhoz, hogy megfelelően működhessen. Glikémiás indexe magas, tehát nagyon gyorsan emeli a vércukorszintet, éppen ezért két területen a leggyakoribb az alkalmazása: cukorbetegeknél, a hipoglikémia megelőzésére, illetve sportolóknál az energiaszint növelésére, edzések, versenyek előtt vagy közben, mert fokozza az állóképességet és kitolja a fáradtságot. Édesítésre alkalmas,
Lenmagliszt, Natura bemutatása A lenmag finomra őrlésével készült termék. Intenzív folyadékbevitellel együtt alkalmazható székrekedés kezelésére (1-2 evőkanál levesbe, joghurtba keverve). Omega-3 zsírsavak második legfontosabb növényi forrása. Kiváló kiegészítője lehet az egészéges táplálkozásnak. Nyomokban glutént tartalmazhat! Kiszerelés 250 g
Lenmagpehely, Natura (250 g) bemutatása Esszenciális olajokat tartalmazó pehely, amely segíthet a koleszterinszint csökkentésében. A-, B-, C-, D-, E-vitaminokban gazdag, továbbá tartalmaz káliumot, foszfort, magnéziumot, kalciumot, ként, vasat, cinket, nátriumot, mangánt, sziliciumot, rezet, fluort, alumíniumot, nikkelt, kobaltot, jódot, alybdenumot és krómot. Fogyasztható reggelire, napraforgóval, szezámmal vagy lekvárral ízesítve. Beltartalmi érték 100 grammra vetítve: Energia: 526 kcal / 2182 k
Lenmagpehely, Natura (500g) bemutatása Esszenciális olajokat tartalmazó pehely, amely segíthet a koleszterinszint csökkentésében. A-, B-, C-, D-, E-vitaminokban gazdag, továbbá tartalmaz káliumot, foszfort, magnéziumot, kalciumot, ként, vasat, cinket, nátriumot, mangánt, sziliciumot, rezet, fluort, alumíniumot, nikkelt, kobaltot, jódot, alybdenumot és krómot. Fogyasztható reggelire, napraforgóval, szezámmal vagy lekvárral ízesítve. Beltartalmi érték 100 grammra vetítve: Energia: 526 kcal / 2182 kJ
Leírás Fél nap áztatás után naponta legalább kétszer kell átöblíteni. Érdemes megvárni a szürettel az ötödik napot, mert akkor indul be igazán.
Leírás Könnyen csírázik, fél nap áztatás után napi legalább kétszer kell átöblíteni, és három-öt nap után már be is takarítható.
SAJNOS MÁR NEM GLUTÉNMENTES !!! Összetevők: kukoricakeményítő, lenpehely, szezámpehely, kuszkusz, burgonyapehely, napraforgó, barnarizsliszt, fűszerpaprika, tengeri só, vöröshagyma, zöldségkeverék (sárgarépa, paszternák,póréhagyma, petrezselyemlevél), fokhagyma és fűszerek.. Allergének: szezámpehely, kuszkusz A termék nem tartalmaz ízfokozót, vagy egyéb kémiai adalékot.
Nádcukor aranybarna Származási hely: Mauritius