Allergének a termékben: nyomokban glutént tartalmazhat Tápanyagérték (100g-ban): Energia : 343 kcal/ 1448 kJ Fehérje : 19,2 g Zsír : 6,2 g Szénhidrát : 48,7 g Felhasználási javaslat: Háromszoros mennyiségű vízben áztatjuk minimum 12 órát, majd kb. egy órát főzzük. Tipp: szódabikarbóna hozzáadásával a főzési idő csökkenthető.
A csíra a búza "embriója", a búzaszem része, amelyből az új növény fejlődik. A lisztté őrlés során különítik el. Bár a magnak csak kis részét alkotja, nagy a tápértéke. A csíra érdekében gyűlik a liszttest tápanyaga, védelmére alakul a szem hétrétegü héja. A csíra sok különleges fehérjét, olajat és abban oldott vitaminokat tartalmaz. Magában fogyasztják, vagy liszttel együtt levesek, pörköltek sűrítésére használják.
A zab értékes biológiai összetételü gabonaféle.Átlagosan 17 könnyen emészthető fehérjét tartalmaz. A szervezet számára nélkülözhetetlen aminosavakból hét jelentős mennyiségben megtalálható a zabfehérjében. A zsírtartalom elérheti a 7 -ot is, melyben a szervezet számára különösen fontos telítetlen zírsavakból mintegy 7o-8o található. Szénhidrát tartalma a többi gabonafélékhez képest a legkisebb, 5o-6o . Jelentős élelmi rost.-ásványi anyag - (Ca, Mg,Fe,) és vitaminforrás ( E és B1).A zabbal készített étel
Könnyen emészthető, glutén mentes, rendkívül tápláló, gazdag proteinben és ásványi anyagokban, úgy mint vas, magnézium, szilícium, foszfor. Tartalmaz továbbá A és B vitamint és lecitint, szalicilsav tartalma pedig serkentő hatással van a hajra és a körömre. A kölest kevés olajon megpirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű sós vízzel. Felforraljuk, majd fedő alatt, kis lángon 20 perc alatt megpároljuk.
Leírás A ruccola csírát a magas E-vitamin és telítettlen zsírsav tartalom jellemzi. Ezek révén egyrészt a szív-és érrendszeri betegségekkel szemben véd, másrészt az E-vitamin antioxidáns hatásának köszönhetően védi a sejteket, és az öregedési folyamatokat lassítja. Erős kesernyés íze miatt érdemes lágy, semleges ízű csírákkal együtt fogyasztani, például lucernával vagy vörösherével. Mivel nyákosodásra hajlamos, vagy cserépalátéten érdemes csíráztatni, vagy keverni kell egyébb nem nyákosodó magvakkal úgy,
Zabpehelyliszt 1000g Natura Maximálisan rendelhető mennyiség: 2 db. A zabpehelyliszt tápanyag összetétele rendkívül figyelemre méltó. Gabonaféléink között az egyik leggazdagabb fehérjeforrásnak számít. Lassabban felszívódó szénhidráttartalma miatt fogyókúrázóknak, illetve cukorbetegeknek kitűnő választás a fehér liszt teljes vagy részbeni helyettesítésére, de rosttartalma miatt MINDENKINEK ajánlott! A csökkentett szénhidráttartalmú lisztek fő komponense. A zabból készített k
Leírás Elterjedt a növényvilágban, különösen a gyümölcsnedvekben, mézben. Biológiai szempontból éppen olyan fontos, mint a szőlőcukor. A szervezetben a fruktóz is felhasználódik, de lassabban növeli meg a vércukor szintet, mint a szőlőcukor. Ez a legédesebb ízű cukor, így ugyanolyan édes íz eléréséhez 30-40%-kal kevesebb elegendő. Cukorbetegek is fogyaszthatják, de napi 30g-nál több nem ajánlott. Felhasználása: édesítésre a hagyományos fehér cukor helyett.
Hántolt köles 500g Natura A legjobb lúgosító gabona A köles legősibb termesztett gabonaféle Kínában már a rizs fogyasztása előtt fő élelem forrás volt. Németország területén már a Római birodalom idejében is termesztették. Szénhidrát-tartalmának jelentős hányada (72%) keményítő, ami szervezetünk számára egy igen jól hasznosítható energiaforrás. Kisebb arányban diétás rostokat, cellulózt, hemicellulózt, lignint, vízoldékony rostokat, pektint is tartalmaz, melyek elősegítik a normális bélműködés he
Leírás Elegendő egy éjszakára – egy napra kell beáztatni, majd naponta kétszer átöblíteni. Fogyasztás előtt a héját távolítsuk el, néhány nap után ez általában magától is lepotyoghat. Már az épp, hogy kicsírázott mag is ehető, de megvárhatjuk, míg megnő egy arasznyira is. magas réz-, vas-, foszfor-, kalcium-, magnézium- és jódtartalom fogyókúránál segít megfázásnál enyhíti a tüneteket cukorbetegség jótékony hatású
Leírás Elég fél napra beáztatni és napi kétszer átöblíteni. A lassabban csírázó magvak közé tartozik. Intenzív ízű. magas B-, C-, E-, K-vitamin tartalom magas kálium-, kalcium-, foszfor-, cink-, réz-, magnézium-, szelén-, mangán-, vastartalom gyulladáscsökkentő vérképző gyomorerősítő béltisztító étvágyjavító lúgosító
Leírás Nyákosodik, és erős íze van, így érdemes keverni más magokkal, vagy a cserépalátétes módszerrel csíráztatni. Amennyiben önmagában a cserépalátétes módszerrel csíráztatjuk, nem kell beáztatni, ha pedig elegyítjük, akkor a semlegesebb ízű lucernával és vörösherével érdemes vegyíteni, és ezekkel együtt, ezek csíráztatási metódusa szerint kezeljük. Mindenképpen a zsázsából rakjunk kevesebbet a keverékhez, harmadannyit, vagy ennél is kevesebbet, mint a másik magból. magas kálium-, foszfor-, kalciu
Leírás Fél napos áztatás után naponta legalább kétszer érdemes átöblíteni. Semleges ízű roppanós csíra, számos étel elkészítéséhez használható. szíverősítő vérnyomás szabályozó koleszterinszint csökkentő magas vastartalom magas fehérje tartalom
Leírás Fél napos áztatás után napi kétszeri átöblítést igényel. Általában mikrozöldként fogyasztják. Íze finom, hasonlít a borsóhüvely ízére. szíverősítő vérnyomás szabályozó koleszterinszint csökkentő magas kálium-, réz-, vastartalom magas C- és B- vitamin tartalom
Leírás Fél napos áztatás után napi kétszeri átöblítést igényel. Íze édeskés, keveredik benne a lencse és a zöld csíra íz. magas B-vitamin tartalom magas kálium- és foszfortartalom magas fehérjetartalom
Leírás Fél nap áztatás és napi kétszeri átöblítés szükséges. Rendkívül dekoratív, azonban csíráztatása türelmet és odafigyelést igényel. Gyakorlottabb csíráztatóknak ajánljuk. magas B-vitamin tartalom magas magnézium- és vastartalom immunerősítő daganatmegelőző vérnyomáscsökkentő