Bármilyen zöldség panírozásánál is jó szolgálatot tehet a különleges eljárással készített szezámmagliszt. A finom szemcséjű alapanyag teljes mértékben felhasználható bármilyen diéta, étrend követése esetén. A hántolt szezámmagból készült Nature Cookta Szezámmagliszt a termékcsalád többi tagjához hasonlóan hidegsajtolásos eljárással készül. Ez a módszer még különlegesebbé teszi a már amúgy is különleges port: a finom szemcséjű liszt nagyobb mértékben őrzi meg a szezámmag előnyös tulajdonságait. A vegetár
Ezzel a különleges adalékanyaggal a megfelelő állag elérése sütésnél, főzésnél is garantált! A manióka, más néven kasszáva gyökeréből nyert keményítő mellékíz és színmentes, a ,,mindenmentes” konyha legfőbb alapanyaga. Alkalmazásával tökéletesen sima és csomómentes ételek készíthetőek. Előállításakor bonyolult eljárással választják ki a keményítőt a gumóból: először leőrlik a teljesen kifejlődött gyökeret, átmossák, pépesítik, ez után választják csak külön a folyadékot. A Dél-Amerikában őshonos növény
A zöldes színű, jellegzetes ízű és illatú liszt részben vagy egészben számtalan étel elkészítéséhez alkalmazható. Vegánok, vegetáriánusok, diétázók is beépíthetik étrendjükbe. A sütéshez és főzéshez célszerű ezt a fajta őrleményt választani, mely az ételek sűrítésére is kiváló. Készítésekor első lépésként a tökmagot megtisztítják héjától, utána pedig az olaját vegyszermentesen, hidegen kisajtolják belőle. A fennmaradó anyag finomra őrlésével készül a Nature Cookta Tökmagliszt, mely élelmi rostban gazdag
A bio- és reform ételek piacán egyre több olyan lisztalternatíva jelenik meg, amely akár teljes egészében kiválthatja az elterjedt búzalisztet. A kókuszliszt a tudatos és változatos étkezés egyik meghatározó szereplője. Igazán különlegessé azok a tulajdonságai teszik ezt a konyhai alapanyagot, hogy bármilyen diétába beépíthető és igen sokrétűen alkalmazható. A trópusokon élők életében az egész évben termést hozó kókuszpálma jelentős szerepet tölt be. A kókusz húsának őrleménye rendkívül finom aromával b
Gesztenyeliszt bemutatása A gesztenyelisztet friss gesztenyéből készítik. 15-20 napig 45-50 fokon szárítják, majd géppel hántolják. Ezután a törmelékeket is eltávolítják, majd az egészet átszitálják. Géppel, majd kézzel is átválogatják, ezután finomra őrlik. Állaga hasonlít a búzalisztéhez. A gesztenyeliszt akár 100%-ban is helyettesítheti a receptben megadott mennyiséget, de keverheti más lisztekkel is. Erőteljes aromája miatt főleg azoknak érdemes használni, akik szeretik a gesztenye ízét. K
Kendermagliszt, Nature Cookta bemutatása A kendermag nagymértékben tartalmazza a szervezetünk számára elengedhetetlen esszenciális aminosavakat, melyeket testünk nem képes önmagától előállítani. Ezen aminosavak a köztudomás szerint elsősorban a húsfélék bevitelével biztosíthatók. A kendermag rendszeres fogyasztásával azonban a vegetáriánus és vegán életmódot folytatók, vagy a húst csak kisebb mértékben kedvelők is – az esszenciális aminosavak terén – megfelelő beviteli forráshoz juthatnak. A Nature
Parajdi só (1kg) bemutatása A parajdi só az erdélyi sóvidékről származik. Lelőhelye, a Kárpát-medence. Napjainkban is az egyik legfontosabb bányászati hely. Kézzel bányásszák, majd apró darabokra aprítják. A kinyerési folyamat és az utána történő csomagolási folyamat is teljesen vegyszermentesen történik. Nem jódozott, nincsen benne adalékanyag, sem csomósodásgátlószer. Természetes tisztaságú, magas az ásványianyag- és nyomelem tartalma. Az étkezési tisztaságú parajdi só a hagyományos konyhasóhoz ha
Mandulaliszt 250 g bemutatása A Nature Cookta Mandulaliszt a gabonamentes konyha hideg préseléssel, vegyszermentesen olajtalanított hozzávalója. Az egyik legjobb tulajdonsággal bíró magliszt. Kevésbé karakteres íze miatt nagyon jól fűszerezhető: legyen szó édes vagy sós finomságokról. Különlegessége, hogy csak olyan mandulaszemek kerültek felhasználásra, melyeket blansíroztak, azaz eltávolították a héját. Legfőképpen olyan kenyerek, péksütemények, muffinok sütéséhez, vagy akár krémek főzéséhez a
Tápióka keményítő, Nature Cookta bemutatása A Nature Cookta Tápióka keményítő alkalmas sütésre, főzésre. Kiváló adalékanyag szószokhoz, mártásokhoz, főzelékekhez. Az egyik leginkább konyhabarátnak nevezhető keményítőféle. Rendkívül sima, csomómentes ételeket készíthetünk vele. Mellékíz és színmentes, ezért nagyon jól variálható számos étel elkészítéséhez. Nagy előnye, hogy gyors hűtés során sem csapódik ki a főtt ételből, így kitűnően viseli a hűtési folyamatokat is. Pudingot is készíthetünk vele
Zabpehelyliszt, Naturmind 500 g bemutatása A zab önmagában sikérmentes, ezért a búzaliszt csak egy részét ajánlott kiváltani vele vagy egyéb lisztekkel kiegészíteni. Kenyerek, pizzák készítésénél érdemes keverve használni. Piskótákhoz kevert tésztákhoz, császármorzsához egy az egyben dolgozhatunk vele. Palacsinta készítésénél egy kicsit vastagabb tésztát ajánlott hagyni. Felhasználása: süteményekhez, palacsintához, főzelékek sűrítéséhez. . Tápanyagtartalom (100 g-ban): Energiaérték: 1639 kJ
Konjak liszt, Nature Cookta 100 g bemutatása Íztelen, szagtalan kiváló viszkozitású sűrítőanyag, ami bármilyen diétába, étrendbe beilleszthető. Molekulái képesek saját tömegüknél akár háromszor több mennyiségű vizet megkötni. Alkalmas ételek sűrítésére, állagának javítására, pudingnak, önteteknek, zselés készítményeknek. A liszt szárazon, magában történő fogyasztása elégséges folyadék hiányában nyelési nehézségeket okoz! Kiszerelés 100 g
Étkezési citromsav, Nature Cookta 250 g bemutatása A Nature Cookta citromsav garantáltan nátrium-glutamát (MSG) mentes termék, amelynek előállítási eljárása és alapanyaga is génmanipulációmentes. Az Ausztriában gyártott citromsav anhidrát (vízmentes). Hasznos tulajdonsága, hogy a gyümölcsöknél megakadályozza az oxidáció hatására fellépő barnulást. Ha lekvárt vagy dzsemet készítünk, szintén kihagyhatatlan összetevő a citromsav. Kiszerelés 250 g
Étkezési citromsav, Nature Cookta 500 g bemutatása A Nature Cookta citromsav garantáltan nátrium-glutamát (MSG) mentes termék, amelynek előállítási eljárása és alapanyaga is génmanipulációmentes. Az Ausztriában gyártott citromsav anhidrát (vízmentes). Hasznos tulajdonsága, hogy a gyümölcsöknél megakadályozza az oxidáció hatására fellépő barnulást. Ha lekvárt vagy dzsemet készítünk, szintén kihagyhatatlan összetevő a citromsav. Kiszerelés 500 g
Nature Cookta Special Citruspektin 80g A Nature Cookta special Pektin növényi eredetű, természetes zselésítő konyhai alapanyag. Használata pénztárca- és szabadidő kímélő megoldás is: rövidebb főzési idővel kevesebb édesítő hozzáadása szükséges ételek készítésénél. Könnyedén zselészerűvé, kocsonyássá változtatja a folyékony halmazállapotú anyagokat. A Nature Cookta special Pektin minőségi alapanyag a konyhában, sokrétűen felhasználható. Beltartalmi értéküket koncentráltabban megőrzik a nyersanyagok
A Nature Cookta Máklisztet minden olyan ételnél használhatjuk, amelybe a mák íze is beleillik. Nagyon ízletes muffinok, kásák, fánkok és sütemények készíthetőek belőle. Sűrítésre is kiváló, mivel nagy mennyiségű zsiradékot és folyadékot is fel tud venni. Ha ezt az alapanyagot citrommal és nyírfacukorral is elegyítjük, akkor ínycsiklandóan finom tölteléket készíthetünk. Amennyiben más liszttel is keverjük, tökéletes állagú kenyereket kapunk eredményül. A mákliszt nem azonos a sima őrölt mákkal! Összetev