A Nature Cookta Nyírfacukor egy 100%-ban faalapú cukorpótló, melyet természetes nyírfából és bükkfából tudnak kivonni. Az Európai Uniós szabályoknak megfelelően ellenőrzött termék mindennapos használata a candidásoknak, pco-soknak, low-carb diétázóknak is egyaránt ajánlott. Fogyasztását nem csak a szervezetünk hálálja meg, hanem ínycsiklandóan finom ételeket, italokat, lekvárokat készíthet belőle. Összetevők : 100% Nyírfacukor
A máriatövis a történelemben Az őszirózsafélék családjába tartozó melegkedvelő növény latin neve Silybum Marianum. Különleges elnevezéseit a tejfehér levélerezete miatt kapta: Boldogasszony teje, Szűz Mária teje. Őszbogáncs kifejezése pedig arra eredeztethető, hogy kinézete a bogáncsfajokéhoz nagyon hasonlatos. Virágjában sok apró és rendkívül értékes mag található. Nem csak az utak mentén, de a kertekben is feltűnő jelenség ez a mediterrán térségből származó máriatövis. Nem csak tüzelőanyagként, han
A máriatövis a történelemben Az őszirózsafélék családjába tartozó melegkedvelő növény latin neve Silybum Marianum. Különleges elnevezéseit a tejfehér levélerezete miatt kapta: Boldogasszony teje, Szűz Mária teje. Őszbogáncs kifejezése pedig arra eredeztethető, hogy kinézete a bogáncsfajokéhoz nagyon hasonlatos. Virágjában sok apró és rendkívül értékes mag található. Nem csak az utak mentén, de a kertekben is feltűnő jelenség ez a mediterrán térségből származó máriatövis. Nem csak tüzelőanyagként, han
A mandula történelme Az egyik leghasznosabb és legízletesebb csonthéjas múltja közel 6000 éves. Közép-Ázsiából származó mandula arab kereskedőknek köszönhetően jutott el Észak-Afrikába. A melegkedvelő növény Európában a mediterrán vidékeken tudott elterjedni. A mandula nem csak a szűziességet jelképezte, hanem az egyiptomiak túlvilági életük legfőbb táplálékaként tartották számon. Erről tanúskodnak a sírokból előkerült csonthéjas termések. A növény különlegessége, hogy a rózsafélék családjának oszl
A mák történelme Az emberek a mágikus mákot használták, ha esőt akartak fakasztani, ha a jövőt firtatták, valamint a mákszemek szolgáltak eszközként a termékenység varázslások során is. Emiatt szórták a megszentelt magokat a földekre vagy dobták az ifjú házasokra. A görögök virágát Afrodité istennővel azonosították, az egyiptomiak pedig fehér lótusznak és az öröm növényének nevezték el. Hazánkban úgy tartották a néphit szerint, hogy a szerencsét és a bőséget hozta el annak, aki fogyasztott belőle. Ola
A mák történelme Az emberek a mágikus mákot használták, ha esőt akartak fakasztani, ha a jövőt firtatták, valamint a mákszemek szolgáltak eszközként a termékenység varázslások során is. Emiatt szórták a megszentelt magokat a földekre vagy dobták az ifjú házasokra. A görögök virágát Afrodité istennővel azonosították, az egyiptomiak pedig fehér lótusznak és az öröm növényének nevezték el. Hazánkban úgy tartották a néphit szerint, hogy a szerencsét és a bőséget hozta el annak, aki fogyasztott belőle. Ola
A Nature Cookta Himalája fehér kristálysót a reform konyha kiváló alapanyagaként tartják számon. Fenomenális bármely étel ízesítésére és különböző konyhai praktikákhoz egyaránt. Tegyünk a forrásban lévő vízbe egy csipetnyit belőle, így a főzési időt lerövidíthetjük, valamint besózással a gyümölcsök barnulását is megakadályozhatjuk. A héjától a tojást is könnyebben el tudjuk választani, ha sós vízben főzzük. Összetevők: 100% fehér himalája só
A len történelme A közép-ázsiai len növénynek mintegy 200 faja létezik. A vadlen rostját kötelek és zsinegek alapanyagaként az ősember is hasznosította. Erről tanúskodik a 34 ezer éves, grúziai barlangban talált lenszál is. Az egyiptomiak, görögök, indiaiak életében is ismert alapanyagként szerepelt. A rómaiak pedig első sorban ruhák készítése miatt termesztették. Európai elterjedése a napóleoni háborúk idejére tehető, amikor is megakadályozták, hogy tengerentúli országokból textil nyersanyagokat hozh
Alapanyaga a régiek életében is kedvelt táplálékforrásnak számított. Svájci leletek is bizonyítják, hogy már a közép kőkori ember is hasznosította. Értékét mutatja, hogy az ókoriak ezt az apró magot tették a sziklasírokba is. Különlegessége növényi fitoösztrogén-(lignan-) tartalmában rejlik, mely vegyületet több, mint 300 növényben is kimutattak. A Nature Cookta Lenmagliszt részben vagy egészben felhasználható receptekben előírt lisztmennyiség helyett. Bátran használjuk pékáruk (kiflik, zsemlék, cipók
Az egyik legrégebbi kultúrnövényünk régóta áll az ember szolgálatában, mint táplálékforrás. Az oroszoknál a böjti étel a kendermag és a borsó mellett lenmagból állt. A görögök olyan lenmagos kenyeret sütöttek, melyet kukoricával kevertek el. Ennek az apró magnak az értékét a 8. századi frank uralkodó, Nagy Károly is felismerte: népét a lenmag fogyasztására ösztönözte. A Nature Cookta Lenmagliszt önmagában és más maglisztekkel keverve is kiváló, konyhai alapanyag. Mivel a lenmag nagy mennyiségben képes
A konjac-glükomannánt a keleti konyha már ősidők óta alkalmazza és használja ételeiben. Termesztése legfőképpen Dél-Kelet Ázsiában és Amerikában zajlik olyan helyeken, ahol a legminimálisabb a környezetszennyezés vagy a levegő szennyeződése. Erre a legmegfelelőbb hely a 800 méteres magasságokban található szubtrópusi hegyvidéki és dombvidéki levegő. A Nature Cookta Konjac liszt különlegessége legfőbb alkotóelemében, a glükomannánban rejlik, amely kiváló vízmegkötő képességgel rendelkezik. Gazdaságos vá
Ha 100%-ban kókuszlisztet szeretnénk használni, akkor a receptben előírt mennyiséghez képest eggyel több tojást használjunk, hogy a sütemény kevésbé morzsálódjon! Ha kizárólag kókuszlisztet használunk, akkor a búzaliszthez képest rövidebb időt igényel a készített étel sütése. A Nature Cookta Kókuszlisztet sütés mellett használhatjuk még szószok, levesek ízesítésére, sűrítésére egyaránt. Alkalmazható gyümölcsturmixok készítésére, valamint a csokis déligyümölcsös összetevőjű desszertek pótolhatatlan alap
Ha 100%-ban kókuszlisztet szeretnénk használni, akkor a receptben előírt mennyiséghez képest eggyel több tojást használjunk, hogy a sütemény kevésbé morzsálódjon! Ha kizárólag kókuszlisztet használunk, akkor a búzaliszthez képest rövidebb időt igényel a készített étel sütése. A Nature Cookta Kókuszlisztet sütés mellett használhatjuk még szószok, levesek ízesítésére, sűrítésére egyaránt. Alkalmazható gyümölcsturmixok készítésére, valamint a csokis déligyümölcsös összetevőjű desszertek pótolhatatlan alap
A Nature Cookta Kendermagliszttel ízletes kenyereket, péksüteményeket és tésztákat is készíthet. A búzalisztet helyettesíthetjük teljes egészében ezzel az őrleménnyel, de más maglisztekkel is elkeverhetjük. Felhasználásával a nap bármely étkezésébe tudunk valami laktató finomságot csempészni! Erősen karakteres aromája meghatározó ízvilágot kölcsönöz az elkészített fogásoknak. Összetevők : 100% kendermagliszt
Az összetétel teljesen mentes adalékanyagoktól, kémiai szennyeződéstől. Nem csak a sütés, főzésnél veheti nagy hasznát, hanem ételei tálalásánál, díszítésénél is pótolhatatlan. Kínálja akár sóágyon vendégeinek a tengeri ételeket, húsokat, salátákat, melyek így tovább is maradnak frissek. A só mint az egyik legmeghatározóbb alapanyag elődeink életében is már kitüntetett szerepet töltött be: a legkeresettebb árucikk volt, az arannyal egyenértékű. Istennőjét Salusnak nevezték. A saláta kifejezésünk is szi