Mit érdemes tudni róla? Vegán Jelölendő allergént nem tartalmaz Ajánlott napi bevitele: 80 mg Ne feledkezzünk meg használatáról, ha a gyümölcsök barnulását szeretnénk megakadályozni, vagy ha lekvárokat, befőtteket főznénk be. Pékáruk sütésekor nyújhatóbb állagú tésztát kapunk, ha egy kávéskanálnyi aszkorbinsavat is adagolunk a tésztához. Vízben oldva pedig ínycsiklandóan finom limonádékat kínálhatunk szeretteinknek, vendégeinknek egyaránt. Összetevők: 100% L-aszkorbinsav Származá
Parajd, mint a Kárpát-medence egyik legfontosabb bányászati helye már a rómaiak korában ismert volt. A helyi lakosok 1562-ig szabadon rendelkeztek az erdélyi kinccsel. A parajdi só értékét mutatja, hogy különböző adókat vetettek ki rá és a szállítási útvonalak kialakulására is nagy hatással volt. A Nature Cookta Parajdi Étkezési Sóval a hagyományos asztali sót válthatjuk ki. A minőségi, nem jódozott alapanyag alkalmazásának számos előnye van. Nem rejt magában csomósodásgátló szert és adalékanyagot sem.
A Dél-Amerikában őshonos növényt feltehetőleg először a mayák termesztették a Yucatán-félszigeten. Később a kasszáva a fejlődő országok alapvető élelmiszerévé vált. Elterjedését segítette, hogy kevés a vízigénye és kevésbé jó minőségű földben is megterem. Gyökeréből lisztet, alkoholtartalmú italt és keményítőt is készítenek. A Nature Cookta Special Tápióka keményítő sajátos eljárás során készül, a hagyományos liszt helyett is használható alapanyag. A konyhabarát összetétel szín-, mellékízmentes, felhas
Az adalékanyag-mentes összetétel körülbelül 200 millió éves történelemmel büszkélkedhet. Az Ősóceánt elpárologtatta a Nap, így tiszta sószigetek maradtak hátra. A Himalája-hegység keletkezésekor ezek a mélybe kerültek, ahol a további nyomás hatására préselődtek össze A Nature Cookta rózsaszín só színe halvány rózsaszínű, 98%-os, kiemelkedő nátrium-klorid tartalmú összetétel. Egyedülálló beltartalmi értékei miatt fogyasztása kifejezetten ajánlott a tudatosan táplálkozóknak. Alkalmazható ételeink ízes
Már az ókori görögök is különbözőképpen használták fel ezt a gyümölcsöt: éretlen, érett és aszalt állapotában egyaránt. Károly Róbert felesége, Erzsébet királyné pedig az aromás gyümölcsből kölnit készített, melyért Amerikában és Európában is rajongott. A szőlő beltartalmára vonatkozóan több kutatás is irányult, többek között Dr. Szent Györgyi Albert, Nobel-díjas tudósunk is foglalkozott vele. A Nature Cookta Szőlőmag finom-őrleményt leginkább sütéshez ajánljuk, hiszen nagyon finom süteményeket, palac
A pektin előfordulása A növényi, természetes eredetű pektint kiváló sűrítőanyagként tartják számon. Koncentrációja más és más a különböző gyümölcsöknél. A kevésbé rostos gyümölcsök (málna, ribizli, eper) kevesebbet rejtenek magukban, mint a birsalma, szilva vagy a sárgabarack. Az élelmiszeriparban előszeretettel alkalmazzák az éretlenebb gyümölcsöket (savanykás almát), melyeknek a pektintartalma is még magasabb. Az érési folyamat során ez az érték azonban folyamatosan csökken. Gyakori a citrusfélékből
Ezzel az alapanyaggal 100%-ban helyettesíthetjük a receptben előírt mennyiséget de más lisztekkel is keverhetjük. Erőteljes aromájának köszönhetően főként azoknak ajánlott, akik kedvelik a gesztenye ízét. Kimondottan kenyerek és péksütemények sütéséhez javasolt, főleg mandula, mogyoró, méz, gesztenye és csokoládé ízű ételekhez. Használja fel a Nature Cookta Gesztenyelisztet kelt tészták, palacsinták és kekszek készítéséhez. Erőteljes aromája a gnocchi tésztájával is kiváló Összetevők: 100% gesztenyeli
A paleolit kenyereknél a legnagyobb baj, hogy a tészta nagyon vizes lesz: ez a Nature Cookta Útifű basic maghéj használatával egyszerűen kiküszöbölhető. Az állati zselatin legkitűnőbb helyettesítője. Mártások, szószok sűrítésére kiválóan alkalmas, akár teljes egészében helyettesíthetünk vele más sűrítőanyagokat. Kitűnő pudingok, gyümölcspürék készíthetőek az útifű maghéj használatával. A termék különlegessége, hogy hideg folyadékkal elkeverve is tökéletes állagú finomságokat készíthet, nem szükséges f
A paleolit kenyereknél a legnagyobb baj, hogy a tészta nagyon vizes lesz: ez a Nature Cookta Útifű basic maghéj használatával egyszerűen kiküszöbölhető. Az állati zselatin legkitűnőbb helyettesítője. Mártások, szószok sűrítésére kiválóan alkalmas, akár teljes egészében helyettesíthetünk vele más sűrítőanyagokat. Kitűnő pudingok, gyümölcspürék készíthetőek az útifű maghéj használatával. A termék különlegessége, hogy hideg folyadékkal elkeverve is tökéletes állagú finomságokat készíthet, nem szükséges f
A tök történelme Ennek a kultúrnövénynek a történelme több tízezer évre nyúlik vissza. Valószínűsíthető, hogy az 1500-as években a spanyolok hozták Európába. A hódítások alkalmával több szempontból is fontos főszereplő volt. Nem csak szuvenírként használták a hajóutak során, hanem ezzel az alapanyaggal főztek a hajók konyháin is. Az aztékok, az inkák és a maják kincse a 16. századra már minden kikötőben jelen volt. A tökfélék rendkívül nagy családdal rendelkeznek. Hazánkban az öt tökfajta közül az o
A gyümölcs húsából remek nedűk, borok készíthetőek, magjából pedig értékes finom állagú liszt. A szőlő őrleménye kiváló összetevője kenyereknek, süteményeknek egyaránt. A Nature Cookta Szőlőmagliszt sokféleképpen felhasználható. Kenyeret vagy süteményeket süthetünk vele, melyek ízvilágához a szőlő aromája tökéletesen illik. Sütéskor a receptben előírt liszt 3-5%-át helyettesíthetjük szőlőmagliszttel. A természetes liszt nyugodtan beépíthető paleolit, vegán és vegetáriánus étrendbe egyaránt. A napi ajá
A gyümölcs húsából remek nedűk, borok készíthetőek, magjából pedig értékes finom állagú liszt. A szőlő őrleménye kiváló összetevője kenyereknek, süteményeknek egyaránt. A Nature Cookta Szőlőmagliszt sokféleképpen felhasználható. Kenyeret vagy süteményeket süthetünk vele, melyek ízvilágához a szőlő aromája tökéletesen illik. Sütéskor a receptben előírt liszt 3-5%-át helyettesíthetjük szőlőmagliszttel. A természetes liszt nyugodtan beépíthető paleolit, vegán és vegetáriánus étrendbe egyaránt. A napi ajá
A vegetáriánusok és vegánok figyelmébe is ajánlott alapanyaggal nagyszerűen sűríthetünk és süthetünk. A lepények, sütemények, kenyerek és a vajas-gyümölcsös kásák kihagyhatatlan összetevője. Enyhén kesernyés íze nagyon jól passzol a sós ételekhez. Muffinok, kenyerek vagy bármilyen péksütemény elkészítésénél figyeljünk arra, hogy ha kizárólag maglisztből sütünk, mindig tegyünk eggyel több tojást a receptben megadott mennyiségnél. Így elkerülhető a tészta túlzott morzsálódása. A vegetáriánusok és a v
A vegetáriánusok és vegánok figyelmébe is ajánlott alapanyaggal nagyszerűen sűríthetünk és süthetünk. A lepények, sütemények, kenyerek és a vajas-gyümölcsös kásák kihagyhatatlan összetevője. Enyhén kesernyés íze nagyon jól passzol a sós ételekhez. Muffinok, kenyerek vagy bármilyen péksütemény elkészítésénél figyeljünk arra, hogy ha kizárólag maglisztből sütünk, mindig tegyünk eggyel több tojást a receptben megadott mennyiségnél. Így elkerülhető a tészta túlzott morzsálódása. A vegetáriánusok és a v
Elkészítése: Miután alaposan átmosta a magokat, öntse egy edénybe, engedjen rá kétszeres mennyiségű vizet és egy kis sót is adjon hozzá. Kb. negyed óráig főzze kis lángon, vagy addig amíg a szemek kellőképpen meg nem dagadnak. Vegye le a tűzről és pihentesse 5 percig. Átkeverése után már tálalhatja is! Összetevők: 100% fehér quinoa