Elsősorban (de nem kizárólag) rozsos jellegű kenyerek színezéséhez és kellemes ízének kialakításához használható. Ajánlott adagolás a lisztre vetítve maximum 4 %. Természetes színező és ízesítő hatása is van. Túladagolást kerülni kell, mert kávés ízt adhat a készterméknek. Felhasználásával választékosabbá tehetőek a házilag készült finomságok.
Víz által enzimatikusan aktivált rozs liszt állagú őrleménye. Elsősorban (de nem kizárólag) rozsos jellegű kenyerek színezéséhez és kellemes ízének kialakításához használható. Ajánlott adagolás a lisztre vetítve maximum 4 %. Természetes színező és ízesítő hatása is van. Túladagolást kerülni kell, mert kávés ízt adhat a készterméknek. Felhasználásával választékosabbá tehetőek a házilag készült finomságok.
Teljes kiőrlésá búzaliszt, mely tartalmazza a búzaszem csíra és korpa részeit is. Fogyasztása hozzájárul a rostban gazdag étrendhez. TUDTAD? A lisztek elnevezése melletti számok (pl. 65, 120, 300) az ásványi anyag tartalomra utalnak. Már 5 kg-os kiszerelésben is kapható.
Kenyérfélék és kelt tészták készítéséhez ajánlott búzaliszt, amely finomszemcsés korpát is tartalmaz. TUDTAD? Nagyanyáink idejében még kovásszal készítették a kemencében sült kenyeret.
Alapjában papírzsákban kapható, kiegészítőként rendelhető hozzá kisebb (1 és 5 kg-os) papírzacskó, amely segíthet abban, hogy kisebb egységekre oszd a lisztet és kényelmesen elhelyezd a spájzban vagy megoszd az ismerőseiddel. Kenyérfélék és kelt tészták készítéséhez ajánlott búzaliszt. A termék csomagolásán a W700-as megnevezés szerepel, ami a BL80-as kenyérliszt megfelelője. TUDTAD? Nagyanyáink idejében még kovásszal készítették a kemencében sült kenyeret.
Fontos! E termék egy helyettesítő termék, amely a szomszédos Ausztriából származik. Természetesen adalékanyag mentes és extra magas minőségű liszt, amíg nem tudunk számodra újra hazai kenyérlisztet biztosítani, addig e termék lesz helyette. Kenyérfélék és kelt tészták készítéséhez ajánlott kiváló minőségű búzakenyérliszt. TUDTAD? Nagyanyáink idejében még kovásszal készítették a kemencében sült kenyeret.
A mákolajban található foszfor segíti a kálcium beépülési folyamatát, ezzel gyorsítva a csontok regenerálódását. Kedvező zsírsav összetételének köszönhetően megelőzhető a trombózis és embólia kialakulása. Normalizálja a vér koleszterinszintjét. Jótékony a sebek gyógyulásában. Nyugtathatja az elmét. Segíthet az elalvásban. Növeli a szellemi teljesítőképességet. Idegerősítő, izomfájdalom csökkentő, nyugtató, altató hatású. Erősíti a szervezet védekező mechanizmusát. Intenzív mák íze miatt nagyon finom sü
"Egyfajta gabona jó - ez a hatféle gabona még jobb - mélységes igazság! A lisztben található teljes kiőrlésű töretek, mint például a rozstöret,árpatöret vagy zabtöret a megszokottól eltérő kicsit tömörebb kenyeret eredményeznek. Minden egyes gabonának jelentősége van a táplálkozásunkban. A magas B vitamin tartalom és a könnyen emészthető fehérjék mellett telis tele van ásványi anyagokkal is. Ezeken felül nagyon magas a rost tartalma így ha emésztési panaszokkal küzdesz akkor kifejezetten ajánlott számod
A napraforgóban lévő többszörösen telítetlen zsírsavakkal megelőzheted a szív- és érrendszeri betegségeket, és csökkentheted a koleszterinszinted. A napraforgó sok E vitamint tartalmaz, értékes továbbá a test számára a fehérje és rendkívül magas ásvány-tartalma. Északi népek kenyere készítése Hozzávalók: 360 g Északi népek kenyere liszt 7 g élesztő 220-230 ml víz Keverd össze a lisztet a vízzel és az élesztővel, majd alaposan dagaszd össze, és meleg helyen fél órát keleszd.
Recept picit lejjebb :) Levegős, laza szerkezetű, friss és aromás, ropogós héjú kenyér lesz belőle. Összetételénél fogva könnyen emészthető, egyedi formájú búzakenyér. Kiválóan illik sajtok és borok fogyasztásához. A régi paraszti idők emlékét idézi elő nekünk. A liszkeverék használatával egy hosszú érésű lágy tésztát kapunk, melynek felhasználása kimagasló minőségű kenyeret eredményez. Hozzávalók: 65 g Gyökérkenyér liszt 260 g búzaliszt 1 g élesztő 240 ml víz Alaposan
Sötét tökmagos kenyér készítése: Hozzávalók 2 db 750g-os kenyérhez: Duzzasztáshoz: 250 g sötét tökmagos lisztkeverék 250 g víz Dagasztáshoz: 750 g kenyérliszt 400 g víz 14 g szárított élesztő 10 g só A duzzasztáshoz egy
Pizzalisztünk 100% Magyarországon termelt búza finomszemcsés, tiszta, vagy alacsony korpatartalmú őrleménye.. Héjrészt nem tartalmaz.
Kedvenc lisztünk zsákos 20 kg-os változatát jó szívvel ajánljuk nagyobb családoknak, közösségeknek, pékségeknek. Végre egy liszt, amelynek ÍZE van! Végre egy liszt, aminek a tapintásán érzed, hogy más, mint a többi! És mindez adalékanyagok, ízfokozók és "E-vitaminok" és mindenféle trükk nélkül! A hagyományos fehér lisztekkel ellentétben ez a liszt nem csupán a búzaszem belső magját tartalmazza, hanem a speciális őrlési technológiának köszönhetően a csíra és korpa apróbb részeit is, ezáltal rostokban
A zabpehely nemcsak egészséges, de nagyon gyors reggeli készíthető belőle. Változatossá tehető tejjel, joghurttal, mézzel és gyümölcsökkel. Kiváló alapanyag édességekhez, de akár teljes kiőrlésú kenyérsütéshez is használhatod.
A tésztához is adhatjuk vagy végső formázás közben meg is hempergethetjük bennük. Ha azt szeretnénk, hogy kívülről magvas legyen a kenyerünk, a kenyér méretétől függően (2db nagy cipó) kb. 200-250g magra lesz szükségünk. Az elkészítés legjobb módja az ha a magvakat egy nedves konyharuhára szórjuk, hogy benedvesítsük a külsejüket. Ezután tegyük őket egy alacsony peremű tálkába, majd forgassuk meg benne a tésztát közvetlenül a szakajtóba helyezés előtt. Száraz magokat is használhatunk, de ha egy éjszakár