Használd sörválasztónkat, ha nem ismered a sörök világát és rendelj több 100 féle minőségi, kisüzemi sört tartalmazó kínálatunkból webshopunkból vagy gyere be hozzánk személyesen a budapesti sörszaküzletünkbe amit a Blaha és a Rákóczi tér között találsz a József körúton, ha valóban különleges sörökre vágysz!
Az Imperial Stout egy harmada 30 hónapig volt Weller bourbon hordókban, amit utána blendeltek kétharmad friss Stouttal. A mix utána pekándión, kávén, vanílián és kókuszon finisheltek. Az Imperial Stout alkoholosabb, szárazabb, csokisabb a sima stouthoz képest, rendkívül gazdag, édes, telt malátajelleggel. A keserűség származhat pörkölt malátákból vagy komló hozzáadásából. Eredetileg az Orosz cári családnak szánták. A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon has
Sok zabbal főzött, Cashmere és Galaxy komlós TIPA. Mandarin, narnacs, lime és citrom dominálja. A Tripla IPA-k (Triple IPA, TIPA) általában 10 százalékos alkoholtartalom felett vannak. Nagyobb mennyiségű malátát és komlót tartalmaznak, mint a sima és Dupla IPA-k. Úgy tervezték őket, még erőteljesebb ízeket és aromákat adjanak. A tripla IPA-k lehetnek keserűek és fenyőfásak, vagy lágyak és trópusiak, de akad közöttük savanyított tétel is. Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTub
Hosszan, bourbon hordóban érlelt Imperial Stout. Ízjegyeit tekintve csoki, vanília, karamell, pirított mogyoró jellemzi. Az Imperial Stout alkoholosabb, szárazabb, csokisabb a sima stouthoz képest, rendkívül gazdag, édes, telt malátajelleggel. A keserűség származhat pörkölt malátákból vagy komló hozzáadásából. Eredetileg az Orosz cári családnak szánták. A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörköl
New England Dupla IPA. Gyümölcsben gazdag aromájában és ízében, mint pl dinnye, körte, mandarin. Komlózásában Citra, Rakau, és Enigma teszi alánk a talpalávalót. A Double New England IPA (DNEIPA) a komló aromáját és ízét hangsúlyozza a keserűség háttérbe szorításával. A késői és/vagy hidegkomlózási technikákra támaszkodik, hogy kirobbanóan lédús, trópusi gyümölcsös íz- és illatélményt nyújtson. Színe általában baracklére emlékeztet. A technika és az alapanyagválasztás ügyes egyensúlya, amely gyakran búzá
Francia tölgyfa hordóban érlelt, szedermálnás Melomel, narancsvirág mézből. Mély, tartalmas, selymes, fanyarkásan gyümölcsös karakterű. A mézsör (mead) olyan alkoholos ital, amelyet méz és víz, néha különböző gyümölcsök, fűszerek, gabonafélék vagy komló erjesztésével állítanak elő. Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal! 23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert! Beerselection Sörsuli
Friss világos lager sör A Lager egy alsó erjesztésű sörtípus, melyet alacsony hőmérsékleten tárolnak, ekkor ülepedik és tisztul a sör. 1960 óta a lágerek térnyerése töretlen, mára messze a legnépszerűbb sörtípus a világon éppen ezért egy a sörök világában kevésbé jártas ember valószínűleg egy lágerre gondol, amikor megkérdezik tőle, hogy szereti-e a folyékony kenyeret. Rengeteg típust és altípust különböztetünk meg, talán a legismertebb a Pilseni vagy Pilsner melyet Csehországban, Plzeňben főztek el
Helyi, kisfarmról szüretelt Strata komlós IPA. Határozottan keserű, virágos, trópusos hangvételű. Az "American" (AIPA) szó az újvilági komlók felhasználására vonatkozik. Ezeket a söröket virágos, gyümölcsös, citrusos, fenyőszerű vagy gyantás komlók karaktere jellemzi, az IPA sörstílus a komló ízéről, aromájáról és keserűségéről szól. Az India Pale Ale (IPA) az újhullámos kisüzemi sörfőzés legmeghatározóbb stílusa, eredete egészen az indiai angol gyarmatosításig nyúl vissza. A kereskedők úgy szerették voln
Sósabb hangvételű Imperial Stout, pereccel, földimogyoróval és csoki szósszal. Az Imperial Stout alkoholosabb, szárazabb, csokisabb a sima stouthoz képest, rendkívül gazdag, édes, telt malátajelleggel. A keserűség származhat pörkölt malátákból vagy komló hozzáadásából. Eredetileg az Orosz cári családnak szánták. A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édes
A sör otthon főzött változata az Első Magyar Házisörfőző Egyesület 2015-ös versenyén az IPA kategóriába benevezett 73 sör között az első helyen végzett. A sör alkoholtartalma 6,6%. Malátássága nem hangsúlyos, hogy a komlók karaktere minél jobban érvényesülhessen. „Klasszikus” komlók kerültek bele: Simcoe, Centennial és Amarillo. Az IPA-kat a virágos, gyümölcsös, citrusos, fenyőszerű vagy gyantás komlók karaktere jellemzi, az IPA sörstílus a komló ízéről, aromájáról és keserűségéről szól. Az
A főzde egyik zászlóshajója, amelyet kekszes malátás és citrusos, kesernyés ízjegyek jellemeznek. Az IPA-kat a virágos, gyümölcsös, citrusos, fenyőszerű vagy gyantás komlók karaktere jellemzi, az IPA sörstílus a komló ízéről, aromájáról és keserűségéről szól. Az India Pale Ale (IPA) az újhullámos kisüzemi sörfőzés legmeghatározóbb stílusa, eredete egészen az indiai angol gyarmatosításig nyúl vissza. A kereskedők úgy szerették volna optimalizálni a hosszú és drága hajóutat, hogy erősebb és több komló f
Két ikonikus hazy IPA receptjének elegyedése; mandarin, ananász, mangó, őszibarack és grapefruit találkozik az ízlelőbimbókkal, egy lágy keserű befejezés kíséretében. A Double New England IPA (DNEIPA) a komló aromáját és ízét hangsúlyozza a keserűség háttérbe szorításával. A késői és/vagy hidegkomlózási technikákra támaszkodik, hogy kirobbanóan lédús, trópusi gyümölcsös íz- és illatélményt nyújtson. Színe általában baracklére emlékeztet. A technika és az alapanyagválasztás ügyes egyensúlya, amely gyakran
50 napos helles sör. A Helles a sör szerelmeseinek szánt sör, a német stílusú helles egy malátahangsúlyos láger sör, amely a kellemes malátaédességet és testet virágos nemes komlóval és visszafogott keserűséggel egyensúlyozza ki. A helles a visszafogottság, a finomság és az ihatóság mesterkurzusa, ami a sör igazi szerelmeseinek tartós stílusává, a kézműves sörfőzők számára pedig nehezen megismételhetővé teszi ezt a stílust. A német helles arra emlékezteti a sör szerelmeseit, hogy az életben általában a
A Fruit Works határozottan savas, és laktózos alapja most málnával és meggyel gyümölcsözték meg. További mexikói vaníliával kerekítve. A savanyú sör olyan sör, amelynek szándékosan savanyú, savas vagy fanyar íze van. A hagyományos savanyú sörök közé tartoznak a belga lambic, a gueuze, a flamand vörös sörök, valamint a német gose. A savanyú sörök úgy készülnek, hogy vadélesztő törzseket vagy baktériumokat engednek a főzetbe, majd felforralják a sörlevet, hogy elpusztuljanak ezek a baktériumok és később
Citrom héjjal főzött, boros hordóban érlelt savanyú IPA, melynek a Liquid Cocaine az alapja. Kollab az Adroit Theoryval. A Sour IPA, vagy savanyú IPA egy szándékosan savanyított sörtípus, amely az IPA minden karakterét tartalmazza, azonban az alapsört szándékosan lesavanyították. Az IPA-kat a virágos, gyümölcsös, citrusos, fenyőszerű vagy gyantás komlók karaktere jellemzi, az IPA sörstílus a komló ízéről, aromájáról és keserűségéről szól. Az India Pale Ale (IPA) az újhullámos kisüzemi sörfőzés leg
Klasszik német világos sör, az Októberfeszt egyik hivatalos söre. 1894-ben a Spaten volt az első müncheni sörfőzde, amely a legjobb termékminőségben készítette a "Münchner Hell"-t. A német tisztasági törvény szerint főzve. A Lager egy alsó erjesztésű sörtípus, melyet alacsony hőmérsékleten tárolnak, ekkor ülepedik és tisztul a sör. 1960 óta a lágerek térnyerése töretlen, mára messze a legnépszerűbb sörtípus a világon éppen ezért egy a sörök világában kevésbé jártas ember valószínűleg egy lágerre gondol